Maminka.czCestování

Jak rychle roste teplota v autě na přímém slunci? Budete v šoku!

kog 20.  8.  2020
Jeden stupeň za minutu. Tak rychle roste teplota v zaparkovaném autě na přímém slunci. To je pádný důvod, proč v něm nenechávat děti ani zvířata. A bohužel, stále se to děje!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Když necháte miminko v zaparkovaném autě na přímém slunci a venku je 25 stupňů, tak mu stačí čtvrt hodina, aby se přehřálo," varuje bývalý záchranář Vít Samek v pořadu Mall.tv "Víte, že...?"

Bývalý záchranář chápe rodiče, že spící dítě nechtějí budit, ale zároveň varuje, že ze dvou minut se lehce stane patnáct a přesně ta čtvrt hodina se může stát osudnou: "Neumíte si představit, co dítě v zamčeném autě zažívá za peklo. V tom autě může být i šedesát, pětašedesát stupňů. Dítě je připoutané v autosedačce a nemůže tu situaci vyřešit, postupně se mu začne točit hlava, začne zvracet a může skončit v bezvědomí v křečovém stavu," upozorňuje Samek. A nevyřeší to ani stažené okýnko nebo clona!

A ještě rada na závěr: "Kdyby se vám stalo, že uvidíte dítě v zamčeném autě, rychle zavolejte záchranku, hasiče, a jestli na to máte, klidně rozbijte okno, za to vám opravdu nikdo nic neudělá!"

Proč rozhodně nezakrývat kočárek plenou? Tohle video vás šokuje!
Témata: Video, Kojenec, Miminko, Rodina a vy, Naše tipy, Cestování, Maminka cestuje, šok, Slunce, Prime, Stupeň, Auto, Mall TV, Přímé slunce, Teplota, Bezvědomí, Děti, Vít Samek