Maminka.czBatole

Jak si vybrat svatební kytice podle sezóny?

Dagmar Ferahli Süsser 13.  8.  2011
Jak si vybrat svatební kytice podle sezóny?
Jelikož každá nevěsta je jedinečná osobnost, stejně tak jedinečná by měla být její svatební kytice. Pokud sama nevíte, která květina by se k Vám nejlépe hodila, nebo nemáte žádnou vysloveně oblíbenou, řiďte se podle sezóny.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak si vybrat květiny a barvy dle sezóny?

Tipy pro jarní svatby:

  1. Tulipány, narcisy, lilie (zejména ďáblík bahenní a velikonoční lilie), magnólie, gardénie, hortenzie, gerbera sedmikrásky i petrklíče jsou ve své podstatě velmi prosté a neokázalé květiny, s jejich skromností se ovšem pojí neobyčejný půvab. Není nutné vymýšlet pro ně složitá aranžmá, naopak, nejlépe vyniknou v čirých skleněných vázách, nebo dokonce kořenáčích – čím víc, tím lépe. Držte se jednoho druhu, ale nebojte se kombinovat barvy, ať jsou Vaše dekorace veselé!
  1. Pro svatbu na přelomu zimy a jara nechte nevěstě a družičkám uvázat kytici a věneček z gipsophyly (tzv. nevěstin závoj), obojí vypadá krásně k jednoduchým šatům.
  1. Jarní barvy jsou pastelové odstíny: zelené, růžové, fialkové, ale zrovna tak je ten pravý čas pro sytou žlutou.
Tipy, aby řezané květiny dlouho vydržely. Plus velký přehled druhů

Tipy pro letní svatby:

  1. Veselé květy, jako jsou slunečnice, pivoňky, hortenzie, sedmikrásky, jiřiny, cínie a růže. Nebo můžete vytvořit svěží, vzdušný vzhled s bílou na bílé - pomocí růže, stefanotisu . Krásná harmonie barev je bílá kala v kombinaci modré hortenzie.
  1. V létě doporučujeme začlenit přírodní prvky, jako je ovoce, zelenina, dokonce i hmyz (například berušky nebo vážky)
  1. Pokud plánujete svatbu u moře, začleňte jako dekorační prvky mušle, písek, a aranžmá do skla.
  1. Svatební slavnost pak může mít mnoho podob, které se v jiném období jen sotva můžete dopřát: snídaně na terase, piknik v zámeckém parku, tanec v zahradním altánu nebo pozdní grilování za svitu loučí.
  1. Barevná paleta: Jasné a odvážné odstíny – růžové, tmavě červené nebo manga, broskvové a tmavě námořní – navy. Bílá je čistá letní klasika, akcent s nádechem žluté, červené nebo zlaté, je krásná kombinace.

Tipy pro podzimní svatby:

  1. Svatební kytice laděná do podzimních tónů nebo ozvláštněna o plody je překvapivě krásnou variantou ke standardně používaným květinám.
  2. Pestré květiny – levandule, bylinky, břečťan, astry, chryzantémy, cínie, gerbera, růže a slunečnice.
  1. Použijte podzimní sklizeň pro inspiraci - tykve, dýně, zlaté podzim listí, balíky sena, džbány jablečného vína, panenská jablíčka nebo ořechy z Vašeho sadu, vonné tyčinky a svíčky.
  1. Barevná paleta: můžeme se držet matky přírody, která má pestrý výběr barev v tomto období od červené pomerančové, oranžové, hnědé a žluté, zajímavý zvrat do tradičního schématu podzimní ch barev v kombinaci s metalickými barvami - zlato, měď, bronz pro větší šmrnc.

Tipy pro zimní svatby:

  1. Amaryllis, kamélie, jasmín, orchideje, vánoční hvězdy, cesmína
  1. Obklopte se svícemi, loučemi, lucernami a vše doplňte vánočními ozdobami, které dodají tu správnou atmosféru.
  1. Barevná paleta: použití bílé a krémové se stříbrem nebo zlatem, v zimě jiskří - ledově modrá se stříbrnou, červená v kombinaci s bílou, stříbrnou či zlatou.

SLEVÍN.CZ - Každý den nové slevy na jednom místě!

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Jen pro maminku, Váš domov, Jak, Gerbera, Hortenzie, Vánoční ozdoba, Kytice, Lucerna, Lilie, Věneček, Družička, Pestrý výběr