Maminka.czPředškolák

Jak skoncovat s věčnou rýmou u dětí a posílit imunitu

Supermámy.cz 19.  12.  2016
Také si říkáte, jak je možné, že vaše dítě je stále nemocné a ostatní děti jsou fit celou zimu? Možná má problém s imunitou, ale také za tím může být přístup rodičů.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Běžte ven

Jakmile klesnou teploty k deseti nad nulou, končí vaše rodina s výlety a chodíte radši do kina. Veliká chyba, protože dětem (a nakonec i dospělým) svědčí pobyt venku více než cokoliv jiného. Jejich imunita potřebujte pobyt na čerstvém vzduchu, dopřejte jim ho pořádně alespoň o víkendech. Možná vás to bude stát investici do odolného oblečení, ale ušetříte na lécích a nepřijdete o výdělek, až s nimi budete muset kvůli nemocem zůstat doma.

Pár dní ve školce a už je zase nemocné? Poradíme vám, jak podpořit imunitu

Ať se pořádně nají a vyspí

Tohle doporučení se vám může zdát poněkud nudné, ale funguje to. Děti, které dostávají dobré jídlo, spí osm až deset hodin denně a zároveň se dost pohybují venku, jsou většinou ve srovnání s vrstevníky zdravější.

A naopak, pokud se dítě cpe fast foodem, tráví odpoledne a večery u počítače a usíná až před půlnocí, jeho imunitní systém chřadne. Naučte se jako rodina jíst například hutné zeleninové polévky, je to ideální podzimní nebo zimní večeře, skvěle funguje také sušené ovoce a podobně.

Pokud jde o spánek, snažte se, aby v ložnici nebo dětském pokojíčku nebylo více než osmnáct stupňů a aby tam nebyl suchý vzduch, funguje to přímo zázračně. Ani přes den byste doma neměli přetápět. Přečtete si pokračování článku.

Témata: Zdraví, Děti, Předškolák, Batole, Školák, Suchý vzduch, Pohyb venku, Rým, Zimní večer, Jak, Fast food, Sušené ovoce, Věc, Zdraví na Heureka.cz