Maminka.czZdraví

Jak udržet nemocné dítě v posteli? Poradíme vám

Markéta Novák Matějková 6.  12.  2016
Každá maminka ví, že udržet nemocné dítko v posteli dá opravdu hodně síly. Jen co trochu pookřeje, už by nejraději lítalo po bytě. Jak ho ale udržet v posteli, nebo alespoň v klidu?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pusťte mu film nebo pohádku

Taky jste si říkali, že nebudete dětem pouštět pohádky od rána do večera? Ano, ale mnohdy je to jediná možnost, jak malého pacienta udržet v klidu. Také můžete udělat výjimku a půjčit dětem tablet s nějakým výukovým programem.

Prohlížení fotek

Osvědčenou zábavou je prohlížení fotek. Určitě se společně zasmějete nad vašimi fotkami z dětství nebo zavzpomínáte na to, jaké to bylo, když bylo vaše dítko ještě nevinným miminkem.

Hry a hlavolamy

Ty nikdy nezklamou. Můžete hrát Dobblo, Člověče, nezlob se, nebo hry pro celou rodinu. Možná budete překvapeni, jak je tato zábava chytne a nepustí.

Přečtěte si další tipy, jak udržet nemocné dítko v posteli.

Prohlížejte si spolu stará alba s fotkami (pokud ještě něco takového doma vůbec máte), smějte se nad výrazem tatínka před deseti lety někde na pláži, ukazujte si obrázky z rodinných dovolených, akcí, školních besídek – bude to legrace. Určitě se pobavíte a od srdce zasmějete, zvláště když budete své dítko informovat o starých dobrých časech.

Více na http://supermamy.maminka.cz/clanek/pro-zeny-super-mamy-materstvi-pece-o-dite/435139/9-tipu-jak-udrzet-nemocne-dite-v-posteli-nebo-aspon-v-klidu.html?utm_source=supermamy.maminka.cz&utm_medium=copy
Témata: Zdraví, Děti, Předškolák, Školák, Batole, Nemoc, pořad, Pořadí, Dobrý čas, Jak, Postel, Nemocné dítě, Nemo, Jediná možnost, Post, Pór, Zdraví na Heureka.cz