Maminka.czDěti

Jak udržet oblečení déle svěží

Reklama 23.  1.  2020
Většinu z nás při nákupu nového oblečení napadne stejná myšlenka – kéž by mi tenhle kousek vydržel věčně. Pokud ale chceme, aby naše oblečení bylo i po delším používání stále svěží a jako nové, musíme se o něj dobře starat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vybírejte kvalitní materiály

Možná si říkáte, jak je možné, že oblečení našich babiček vydrželo v dobré kondici celé roky. Žádné vybledlé barvy, potrhané švy nebo nepadnoucí tvar po několika vypráních. Hlavním tajemstvím úspěchu je přitom kvalitní látka, ze které je oblečení vyrobeno. Jedno tričko nebo halenka sice v takovém případě nemají cenu obědového menu v blízké restauraci, ale zato z nich nejspíš budou stálice vašeho šatníku.

Co bylo u našich babiček kombinací šetrnosti a malého výběru, to v dnešní době dostává podobu tzv. slow fashion, neboli pomalé módy. Ta klade důraz právě na kvalitní materiály a jejich zpracování s ohledem na životní prostředí.  Zároveň pracuje s vizí, že je možné kupovat méně oblečení, které ale bude kvalitní a bude dlouho svěží a v dobré kondici.

Dobře starat bychom se ale měli o každý kousek oblečení, který máme aktuálně ve skříni bez ohledu na to, jaká byla jeho pořizovací cena nebo kde jsme ho koupili. Právě dobrá péče totiž může prodloužit životnost látky bez ohledu na to, od jakého výrobce pochází. 

Klepněte pro větší obrázek

Věnujte pozornost praní

S tím souvisí pravidelná péče v podobě praní. Rozhodně si vyberte vhodný prací prostředek, který vyhovuje nejen vám, ale také vašemu prádlu. Vyplatí se investovat do speciálního přípravku na tmavé prádlo a naopak vynechat bělící prací prostředek ve všech případech, kdy neperete opravdu bílé prádlo.

Pozorně čtěte také štítky na oblečení. Dodržovat doporučení od výrobce se může zdát jako banalita, ale nikdo nechce mít doma obarvenou celou pračku prádla jenom proto, že černý svetr pral na 60° místo na doporučovaných 30°.

Nezapomeňte na aviváž

Svěží oblečení ale neznamená jen krásné barvy a tvar i po měsících používání. Je to i pocit svěžesti, měkkosti a především vůně, kterou z vypraného prádla cítíme. O ten se většinou postará dobře zvolená aviváž. S její pomocí dostane naše oblečení výjimečnou vůni, která nás doprovází po celý den a zlepšuje nám náladu.

Pokud si chcete vůni a svěžest vychutnat opravdu naplno, sáhněte po avivážích Lenor se složením obohaceným o technologii Best Freshness. Jedná se o zatím nejlepší složení těchto aviváží s pomalým uvolňováním vůně. Díky tomu vás svěžest bude provázet v kterémkoliv momentě, který souvisí s vaším oblečením – od vyprání přes sušení, žehlení a uložení do skříní až po každodenní používání.

Témata: Děti