Maminka.czJen pro maminku

Jak v zimě pečovat o rty, aby jim slušela rtěnka?

Reklama 4.  12.  2019
Ačkoliv zima oficiálně začne až 22. prosince, mrazivé počasí na nás venku čeká už teď. Ty z vás, které dodržují letošní trendy zimního líčení, tedy výrazně nalíčené rty, by měly zpozornět. Barevné rtěnky si totiž moc nerozumí s popraskanými rty. Vsaďte proto na pravidelnou péči a hydrataci s vhodným balzámem a nasaďte barevný zimní úsměv.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rty jsou v první linii

Rty jsou nepříznivým vlivům vystavovány neustále. Ať je zima nebo léto, ať jsou suché nebo vlhké. Málokdo jim ovšem věnuje péči, jakou si skutečně zaslouží. Poslední dobou se výrazně ochladilo, možná si i vy všímáte, že na rtech míváte bolavé prasklinky. Aby ne, když se často přesouváte z chladného venkovního vzduchu do vytopených budov. Pokožka na tyto změny reaguje velmi intenzivně, a to především vysoušením. Stejně reagují i rty, které v důsledku „dehydratace“ zšupinatí. Takové rty jsou pak náchylnější na tvorbu bolestivých trhlinek, do kterých se snadno zanesou okolní nečistoty. A přesně na takto utrápené rty rtěnka nepatří. Myslete tedy během večerní hygieny i na pravidelnou péči o rty. Po důkladném odlíčení proveďte rychlý peeling jemným zubním kartáčkem, který odstraní i poslední zbytky líčidel. Následně aplikujte hydratační balzám, který rty okamžitě zklidní a navrátí jim přirozenou hydrataci. Skvělou volbou jsou přitom balzámy Blistex.

Nejvíce jsem na balzámech Blistex ocenila jejich všestranné použití (chladivý efekt, rychlá úleva od podrážděných rtů a snadné nanášení). Líbí se mi i jejich balení, které je skladné a vejde se do každé kabelky,“ říká čtenářka Blesku, Věra, která balzám Blistex testovala (více o testu zde).

Klepněte pro větší obrázek

Chystáte se na hory?

Mráz a nízká vlhkost vzduchu mají lví podíl na popraskaných rtech. Mějte i na sjezdovce ochranný balzám s hydratačním složením, které chrání proti chladu, větru, ale také proti UVA a UVB slunečním paprskům. Víte, že rty se kvůli nedostatečnému množství melaninu sice téměř neopalují, ale přesto se mohou i na horách snadno spálit? Předejděte nepříjemné bolesti a loupání rtů, dopřejte jim ochranu s balzámem Blistex Ultra SPF 50+ a zajistěte si tak denní péči s vysokým ochranným faktorem. Až se po poslední jízdě přesunete do baru, vaše rty budou dostatečně vyživené na to dělat parádu s barevnou rtěnkou.

S balzámy Blistex jsem byla opravdu spokojená, rty jsou ihned po aplikaci hydratované a jemné. Okamžitá úleva při popraskaných rtech. Do balzámů jsem se naprosto zamilovala a po testování na tuto značku přecházím,“ říká čtenářka Blesku, Kateřina, která balzám Blistex testovala (více o testu zde).

Klepněte pro větší obrázek

Věděli jste, že…

  • V zimě trpí suchými a popraskanými rty 1/3 Čechů?
  • 76 % spotřebitelů doporučuje produkty Blistex k denní péči?
  • Mezi nejhorší zlozvyk, který rtům ubližuje, patří jejich okusování?

Jaké všechny balzámy Blistex testovaly čtenářky Blesku? Výsledky testování najdete zde.

Témata: Jen pro maminku