Jak vás oslovovali v porodnici? Aneb „Tlačte, paní inženýrko!“

Hanka 4. 3. 2017 14:01
Mému synovi bude brzy čtyřicet let. V těhotensví jsem pro obtíže ležela v nemocnici a spořátelila se s vedle ležící splupacientkou. Pověděly jsme si během těch dlouhých dní o sobě mnoho, včetně povolání, seznámila jsem se i s jejím manželem, který ji chodil navštěvovat. Když jsem o pár týdnů později rodila, podotýkám, že dlouho a komplikovaně, po několika hodinách se vyměnili službumající lékaři a u mého lůžka se objevil manžel spolupacientky. Poznal mě, jméno na dekurzu potvrdilo, že jsem to já a tak se stalo, že pan doktor velel "sestři tlačte", "sestři netlačte", "sestři, musíme jít do kleští", "sestři, je to kluk". Byla jsem tehdy zdravotní sestra a pan doktor si to pamatoval.
Andy 4. 3. 2017 20:39
Když jsem před jedenácti lety rodila své první dítě, poznamenala paní doktorka v průběhu porodu velice vtipně:"Klidně si hekněte, vašeho manžela ze zarohu slyším perfektně, tak to zkuste taky....."
Anna 5. 3. 2017 16:51
Když sem před 6 měsíci rodila PA mě pořád uklidňovala a pořád si se mnou povídala, když už přišlo na porod PA mě prohmátla oznámila že jsem dole hodně ztuhlá a že mi píchne něco na uvolnění svalů. Poodešla aby odložila jehlu a řekla mi klidně tlačně když vám to pomůže, než jehlu odložila malímu už koukala hlavička a PA akorát vykřikla ježiš to je fofr já to ještě nemám vše připravený
Petra 6. 3. 2017 13:56
Jste trochu mimo
zasloužilá matka 6. 3. 2017 12:45
Když jsem před mnoha lety absolvovala komplikovaný porod, asistentka mě povzbuzovala: " Takhle blbě rodíte, a to jste doktorka? Chcete mrtvý díte? No?
pavla 6. 3. 2017 16:32
tak tuto asistenku nelze jinak,než nakopat do ......e,káča :/
Bety 15. 8. 2019 16:19
Naprosto souzním s prvním příspěvkem, taky se mi ježí srst, když mi cizí člověk říká "maminko"... I mně by bylo stokrát příjemnější, kdyby mi třeba tykali a používali moje křestní jméno, než ta anonymní "maminka." To je přece neprofesionální. Zdravotník by měl být schopen si zapamatovat jméno člověka, kterého právě ošetřuje. Každý má svoje jméno, tak mu říkejme jménem a nedělejme z něj bezejmenný kus. Dejme mu najevo, že je to pro nás konkrétní člověk, a ne jeden z mnoha. (A bazírovat na titulech je v některých situacích taky bizarní )
Soňa 17. 2. 2020 10:36
Nevím, ale mně to nijak nevadilo, že nás oslovovaly maminko. Spíš mi vadila zlostná lékařka, odbývající každý povzdech nerudným okřiknutím. Měla jsem rizikové těhotenství, protože mám epilepsii. Prošla jsem tedy mnoha gyn. vyšetřeními a nikdy nikdo nebyl při vyšetřování tak hrubý, jako tato postarší lékařka. Při druhém porodu ke mně sestry posadily žákyňku a šly po svém. Když jsem ji požádala, ať sestry zavolá, že začínám rodit, jen odsekla : " Ale to se vám jenom zdá." " Tak sakra, rodíš ty, nebo já? " vyletěla jsem na ni a až tehdy se otráveně zvedla šla pro sestru.
8