Maminka.czPorod

Jak vybrat porodnici? Neptejte se kamarádek, radí porodní asistentka! Proč?

Simona Procházková 22.  10.  2020
Podle jakých kritérií byste se měla rozhodovat při výběru porodnice? Jak poznáte, která bude ideální právě pro vás? Podívejte se na video, co doporučuje a před čím varuje porodní asistentka Alžběta Samková.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Vybírejte mezi těmi porodnicemi, které jsou maximálně hodinu dojezdu od vašeho domova, projděte si jejich webové stránky, kde již většina zařízení prezentuje své postupy. Vyhýbejte se tomu, abyste se rozhodovala na základě zkušeností a rad vašich kamarádek nebo známých, neshánějte informace ze sociálních sítí nebo stylem ‚jedna paní povídala‘,“ říká zkušená porodní asistentka Alžběta Samková.

Domácí porod? Vždy jsou nutné dvě porodní asistentky, radí Alžběta Samková

„Každá žena je jiná a potřebuje něco jiného, základem je individuální přístup. Pro jednu maminku je důležité, aby porodnice měla novorozeneckou JIP a dokázala se postarat o nedonošené děti nebo miminka s nějakými problémy, jiná zase preferuje spíše malou porodnici, kde probíhá méně porodů, a existuje tak pro každou rodičku více prostoru, nebo ji zajímá, jak je zajištěna péče po porodu na oddělení šestinedělí,“ popisuje Alžběta Samková.

Podle jejích slov je nejdůležitější, abyste si předem ujasnila, co je pro vás opravdu prioritou. „Většina porodnic dnes umožňuje vybrat si polohu pro porod, případně porod do vody. Co je ale skutečně důležité, aby s vámi personál komunikoval, reagoval na vaše potřeby a přání,“ zdůrazňuje Alžběta Samková.

Na co zaměřit pozornost a jaké máte možnosti, se dozvíte ve videu Mall.Tv. Podívejte se.

Témata: Porod, Porodnice, Porodní asistentka, Alžběta Samková, Sociální síť, Asistentka, JIP, Kamarádka