Maminka.czZdraví

Jak vybrat vhodný hotel pro dovolenou s dětmi

Reklama 26.  11.  2013
Chcete vyrazit s celou rodinou někam za teplem? Potřebujete ušetřit, ale nehodláte se vzdát komfortu? Máme pro vás rady, jak vybrat správný hotel pro vaši rodinu a užít si dovolenou levně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hotel vybírejte s předstihem

Rodiny s dětmi nejčastěji vybírají dovolenou na poslední chvíli s vidinou toho, že ušetří. Ne vždy se to ale vyplatí. Na poslední chvíli je totiž řada hotelů téměř vyprodaná a rodinné pokoje pro čtyřčlenné rodiny k nesehnání. To platí například u last minute zájezdů do Egypta, které jsou rodinami velmi oblíbené.

Lépe uděláte, když si dovolenou koupíte ještě před začátkem sezóny. Mnohé cestovní kanceláře totiž nabízejí při včasné rezervaci slevy first minute nebo až dvě děti zdarma. Pouze se nenechte zmást označením „zcela zdarma“. Ano, za letenku a ubytování sice nic nezaplatíte, ale povinným letištním a palivovým poplatkům se nevyhnete. Co dítě, to přibližně 3 800 Kč.

Nepodceňte umístění a zábavu

Myslíte si, že je nemožné si na dovolené s dětmi odpočinout? Tak to je omyl. Ve správném hotelu se vám to určitě povede. Hotel by měl splňovat alespoň jedno z těchto kritérií. Buď musí být u písečné pláže s pozvolným vstupem do vody, abyste nemusela hlídat každý krok dítěte, nebo by měl být vybaven dětskými bazény a hřištěm. Takovéto hotely mívají většinou vlastní dětské kluby, kam dítko odvedete, to se baví s vrstevníky, a vy si konečně užijete chvíli pro sebe.

V lepších hotelech si také užijete spoustu společenských her a animačních programů, které vám zprostředkují spoustu zážitků. V Egyptě je taková denní i večerní zábava běžná ve 4* a 5* hotelech, ale nabízejí ji i některé 3*.

Kvalitu hotelu nepodceňte, ušetříte tak alespoň za drahé návštěvy aquaparků a dětských zábavných center.

Tip na dovolenou s dětmi – Egypt Marsa Alam

Marsa Alam je poklidné turistické letovisko na jihovýchodě země, které nabízí nejenom nádherný podmořský svět, ale i hotelové resorty s bohatou zábavou pro děti. Rodinná dovolená v Marsa Alam je ideální například v následujících hotelech.

1. Hotel Sentido Kahramana Park – součástí je bohatá síť skluzavek a tobogánů, dětské bazény, vyhřívaný bazén i hřiště.

2. Hotel Three Corners Sea Beach Resort – nachází se u písčité pláže s pozvolným vstupem do vody, v hotelu k dispozici malý aquapark.

3. Hotel Dream Beach Marsa Alam – děti si zamilují nespočet bazénků, skluzavek, jemný bílý písek na pláži i hřiště.

Obáváte se dovolené v Egyptě? Strach není na místě. Přesvědčit se můžete sami v několika online diskuzích, kam přispívají turisté, kteří se právě vrátili, nebo na Velvyslanectví ČR v Káhiře.

Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz