Maminka.czBatole

Jak vychovat malého čtenáře? Zapojte fantazii a vzbuďte v něm zvědavost

redakce 24.  4.  2017
Nechcete, aby vaše dítě trávilo volný čas u televize a tabletu, ale raději si otevřelo knihu? Vychovejte z něj malého čtenáře. Jako bonus získá lepší paměť, větší slovní zásobu, lepší vyjadřování i schopnost soustředit se.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ke knihám vedeme děti odmalička

Jsem náruživá a věčná čtenářka. Čtu neustále, všude a všechno. A měla jsem to tak vždycky. V dětství jsem si četla s baterkou pod peřinou, při hodinách pod lavicí a mezi vánočními dárky pátrala po nezaměnitelném tvaru zabalených knih.

Knihy jsou moje opravdová vášeň a nikdy mě nepřestane fascinovat jejich schopnost přenést čtenáře během vteřiny do libovolného světa a dovolit mu prožít ty nejneuvěřitelnější příběhy.

Tipy na knihy pod stromeček pro nejmenší, které budou mít úspěch

O to hůř nesu skutečnost, že mému sedmiletému synovi jsou knihy úplně fuk. Je ochoten poslouchat, pokud mu něco předčítám já (a pokud zrovna neprobíhá nějaká konkurenční akce, jako například fotbal), ale sám od sebe by nikdy po knize nesáhl.

A když se mu snažím vysvětlit, jak úchvatný je svět stránek, dívá se na mě jako na mimozemšťana. Vychovat z dětí malé čtenáře, kteří budou mít rádi knihy, není zkrátka nic jednoduchého. Pátrali jsme po vyzkoušených tipech, jak na to.

Témata: Děti, Video, Časopis Maminka, Předškolák, Batole, Péče o dítě a jeho výchova, Praktické rady, Výchova, Hry pro děti, Aspergerův syndrom, Gates, Chápání, Knihovna, Školní věk, Fanta, Malý čtenář, Einstein, Pracovní list, Krásná zpráva, Bill Gates, Vášeň, Široký oblouk, Národní knihovna, Pediatrics, Zvědavost