Maminka.czVýchova

Jak vychovat sebevědomé dítě? 9 zaručených tipů, jak se vám to povede!

Simona Procházková 11.  7.  2021
Jste to právě vy, kdo ovlivní, jak se vaše dítě naučí vnímat svět a sebe v něm. Vaším úkolem je dokázat, aby bylo odolné, nenechalo sebou manipulovat, nepovyšovalo se nad ostatní, zároveň se ale umělo prosadit a obhájit své jednání, pocity i názory. Jak na to? Poradíme!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nekomplikujte mu život!

Bohužel, ve vztahu k vlastním dětem děláme někdy zásadní chyby, aniž bychom si to často vůbec uvědomovali, a můžeme tím způsobit velké škody a zkomplikovat jim život. „Dítě, kterému chybí sebevědomí, přistupuje jen neochotně k novým výzvám a zdráhá se, pokud má zkusit něco nového, protože se bojí, že selže nebo zklame své okolí. To mu může dost znepříjemnit pozdější život a bránit v úspěchu. Nepřátelé sebevědomí se jmenují strach a pesimismus,“ říká americký psycholog Carl Pickhardt.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Děti, Předškolák, Školák, Rodina a vztahy, Batole, Péče o dítě a jeho výchova, Výchova, Chování a vztahy, Rodiče, Kritika, akademie, Pesimismus, Vztah, Zaručený tip, Potomek, Emoce, Zář, Důvěra, Akademie rodičovství, Vysvětlování, Iva Kyselá, Sebevědomí, Ambice, Psycholog