Maminka.czPrezentace klienta

Jak zabavit děti doma na neurčito? Vyzkoušejte malování podle čísel!

Reklama 26.  2.  2021
Zůstávat doma vám někdy může pěkně cuchat nervy. Zvlášť, pokud kolem vás neustále pobíhají zvídavé děti.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hledáte stále nové způsoby, jak je alespoň na chvíli zabavit? Obstarejte jim kreativní aktivitu na celé dlouhé hodiny. Nejenže budete mít chvilku čas pro sebe, ale vaše dítě bude mít o seberozvoj postaráno. Malování podle čísel na plátno totiž přináší kromě zábavy i řadu dalších benefitů. 

Jedná se o systém, který jednoduchou a hravou formou dovede dítě až k vytvoření vlastního obrazu namalovaného opravdovými malířskými barvami. Nemusí mít žádné předchozí zkušenosti s malováním, a přece na konci překvapí celou rodinu povedeným výtvorem, který je možné si v případě šablony napnuté na rám, ihned po dokončení pověsit na zeď. Šablona na malování podle čísel dítě totiž celým procesem nenásilně provede díky očíslovaným políčkům. Stačí pouze vybarvovat jednotlivé očíslované dílky obrazu barvou označenou stejným číslem a za chvíli se začne rýsovat velkolepé dílo.

Co je na malování podle čísel potřeba?

Je to jako hra! Jen kromě hrací plochy vytáhnete očíslované plátno, barvy a štětce. Dítě si navíc vystačí i bez spoluhráčů – i když při kolektivním malování podle čísel se může zabavit klidně celá rodina. Při pořízení sady na malování podle čísel na plátno s konkrétním vybraným motivem už dostanete vše potřebné pěkně pohromadě. Pokud chcete, aby se dítě cítilo jako opravdový malíř, můžete zvážit jako bonus ještě malířský stojan, který ale k samotnému vybarvování není potřeba.

Motivy pro malování podle čísel

Díky stovkám dostupných motivů se před dětmi otevírá úplně nová říše fantazie a barev, která láká k prozkoumání. Namalovat si totiž mohou, cokoliv je napadne. Buď mohou vybarvovat hotové šablony v podobě obrázků zvířátek, přírody, vzdálených měst či abstraktních tvarů, nebo jim můžete nechat vytvořit šablonu na zakázku z vlastní fotky. Co takhle obrázek celé rodiny z poslední dovolené, který se bude krásně vyjímat ve vaší předsíni? S malováním podle čísel z vlastní fotografie to bude hračka – i pro malého školáka.

Jaké jsou další benefity malování podle čísel?

Kromě toho, že výsledné obrazy vypadají tak profesionálně, že mohou ihned začít tvořit vaši novou domácí dekoraci, pozitiva přináší i samotný proces vybarvování. Díky malování podle čísel se dítě zklidní a zkoncentruje na jedinou zábavnou činnost, která přináší okamžité uvolnění napětí. Hodiny letí jako splašené a dítě si stále maluje? Jakmile se dotknete plátna štětcem, tahle aktivita vás totiž jen tak nepustí. Je to skvělý trénink pozornosti, kterou má tolik dětí problém déle udržet a sbližující aktivita pro celou rodinu.

Nejen děti si ale s malováním podle čísel přijdou na své. Relaxačnímu vybarvování políček snadno podlehnou i dospělí, kteří často volí náročnější motivy a větší rozměry plátna. Nic totiž neničí všudypřítomný stres tak dobře jako terapie barvami a příjemná činnost, u které lze vypnout, ale zato přináší nádherné výsledky.

Témata: Děti, Reklama, Prezentace klienta