Maminka.czInflační brzda

VIDEO: Jak žádat o příspěvky v těhotenství? Mazaná matka prozradí, jak na to KROK ZA KROKEM

Simona Formánková inb 2.  12.  2022
Na čem můžou nastávající maminky ušetřit, nám Viola Hejlová, autorka blogu Mazaná matka, už prozradila v předešlém článku. Tentokrát se zaměřila na konkrétnější problém: jak žádat o příspěvky? V tomto videu se dozvíte, jak postupovat krok za krokem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Viola Hejlová je maminkou dvouleté holčičky. Tipy, rady a informace z oblasti financí získala nejenom mateřskou praxí, ale také studiem na Vysoké škole ekonomické. Své zkušenosti sdílí pro inspiraci ostatním na blogu Mazaná matka

Nám prozradila nejen, zda se dá vyjít s rodičovským příspěvkem, ale také napsala seznam 10 tipů, na čem se dá v těhotenství ušetřit. Tentokrát dá nastávajícím maminkám praktický návod, jak postupovat, pokud se rozhodnou čerpat příspěvky od své zdravotní pojišťovny. 

Jak na to?

"Každá zdravotní pojišťovna má svůj fond prevence, ale podmínky se mohou u lišit. Proto doporučuji maminkám, aby si předem prostudovaly, na co mají právo a hlavně za jakých podmínek," říká Viola Hejlová, autorka blogu Mazaná matka. Zároveň dodává, že u většiny se dá čerpat příspěvek například na prvotrimestrální screening, který většina těhotných podstupuje. 

Celé video s návodem, jak čerpat příspěvky

Cesta k příspěvkům krok za krokem

  1. Schovávejte si všechny účtenky, které souvisí se zdravím - měly by obsahovat vaše jméno a datum narození
  2. Účtenky buď přineste na pobočku vaší zdravotní pojišťovny, nebo vyfoťte přes aplikaci staženou v telefonu
  3. Pokud účtenka obsahuje všechny potřebné údaje, pojišťovna vyhodnotí, zda vám bude příspěvek proplacen
Témata: Těhotenství, Matka, Domácnost, Peníze, Finance, Jak ušetřit, Mazaná matka, Inflační brzda, Příspěvky na děti, Spoření, Viola Hejlová, Hejlová, Příspěvek, Krok, Zdravotní pojišťovna, Autorka, Maminka, Blog, Vid, Vysoká škola ekonomická