Maminka.czŠkolák

Jak zazářit na Silvestra: Rady vizážistky

Martina Pavlová 27.  12.  2016
Jak zazářit na Silvestra: Rady vizážistky
Sváteční sezona žádá výraznější líčení. Stát se královnou večera přitom není tak těžké. Stačí jen znát pár triků zkušených vizážistů.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. „Ještě než se pustíte do líčení, připravte si svoji pokožku. Čím dokonalejší základ, tím méně make-upu i času budete při krášlení potřebovat,“ říká vizážistka Marcela Kroupová a jako hlavní radí použít rozjasňující nebo liftingovou pleťovou masku (podle věku). Poté pokožku ošetřete kvalitním hydratačním krémem.

2.Chcete-li docílit efektu dokonalé pleti, používejte před aplikací make-upu podkladovou bázi, jako třeba Studio Secrets Professional od L’Oréal Paris (449 Kč). Tento typ přípravků redukuje póry, skryje drobné vrásky, vyhladí povrch pleti, usnadní nanášení make-upu a prodlouží jeho životnost. „Na večer jsou vhodné gelové přípravky. Stačí je nanést do středové části obličeje (čelo, nos, brada) a zlehka rozetřít do stran bříšky prstů,“ doporučuje vizážistka Romana Blanická. Podkladovou bázi použijte i na oči, díky ní se vám stíny nebudou rozmazávat.

Záhada jménem syndrom ruka-noha-ústa. Pozor na záměnu

3.Make-up je na večer vhodný v tekuté konzistenci, může být o odstín tmavší než ten, jaký používáte přes den. Pozor na pudrové typy a přípravky s obsahem silikonů, které mohou zdůraznit nedokonalosti pleti. Zkuste Second Skin Foundation od Max Factor (429 Kč), v případě zralejší pleti je skvělýliftingový make-up Designer Lift od Giorgio Armaniho (1660 Kč). Použijte ho pouze na místa, kde je potřeba, nemusíte ho nanášet na úplně celý obličej. Případné nerovnosti pak zakryjte korektorem.

4.V případě kvalitního make-upu není použití fixačního pudru obvykle nutné, zejména pokud máte sušší pleť. Rozjasňující pudr vám ale může v případě večerního líčení prokázat velkou službu. Pro extra sváteční vzhled Marcela Kroupová radí nanést ho bříšky prstů na jablíčka tváří, pod obočí a do vnitřních koutků očí. Ihned vás prozáří a dodá mladistvou jiskru. Stejného efektu lze docílit pomocí světlého perleťového očního stínu anebo multilíčidla Clinique All Over Color (850 Kč).

5. Tvářenka je na večer nutností, abyste při večerním světle nevypadala příliš pobledle. Máte-li velmi světlou pokožku, volte raději narůžovělé tóny, olivové pleti zase nejlépe sluší korálové barvy a tmavším, opáleným tvářím meruňkové, případně bronzové přípravky. Tvářenku aplikujte vždy štětcem na jablíčka a rozetřete směrem nahoru do stran. Když ji nanesete jen o pár milimetrů výše než obvykle, dodáte svému obličeji okamžitý lifting zcela zdarma!

6. Výrazný, slavnostní ráz obličeji dodá dokonale vytvarované obočí. A ani přitom nebudete muset zápasit s pinzetou. Přirozeně husté obočí je teď moderní, stačí tedy použít jen hnědé stíny (speciální na obočí, použít můžete i oční), vybarvit jimi oblouk do požadovaného tvaru a vyčesat chloupky směrem nahoru. Nakonec je můžete pro jistotu ještě zafixovat bezbarvou řasenkou.

7. Třpytky a perleť ihned dodají vzhledu slavnostní punc. „Čím je žena starší, tím opatrněji by měla třpytky používat. Lepší jsou rozjasňující nebo perleťové stíny nanesené doprostřed horního víčka anebo šikmo od prostředku těsně za vnější okraj víčka. Pro dramatičtější vzhled použijte raději kouřový efekt anebo stříbrné či zlaté oční stíny, které rozzáří váš pohled. Módní je rovněž výrazné líčení s lesklým kovovým efektem. I zde ale platí – míň je víc,“ upozorňuje Romana Blanická.

8.Dáváte-li přednost decentnímu vzhledu, vždy můžete zůstat u klasických zemitých tónů očních stínů. Vězte ale, že jemné barvy ihned oživí a omladí váš vzhled. Velmi světlé pleti sluší stříbrné namodralé oční stíny, k olivové pokožce můžete zkusit tóny růžové, opálenou pleť prozáří fialová nebo tmavě modrá. Po nalíčení očí přicházejí na řadu řasy. Nejdříve je natočte, pak použijte objemovou řasenku, například Volume Million Lashes Luminizer od značky L’Oréal Paris (349 Kč).

9. Svůdného pohledu očí nejlépe docílíte pomocí výraznější oční linky. Typ přípravku volte podle toho, s čím máte největší zkušenosti. Tekutá linka vypadá efektně, vyžaduje ale pevnou ruku a cvik. Lepší je gelová linka v peru anebo klasická tužka na oči. „Ostrá kontura se hodí jen pro majitelky velkých očí. V opačném případě linku zjemněte pomocí štětečku nebo vatové tyčinky,“ radí Romana Blanická a přidává ještě jeden osvědčený trik: Větších, zářivějších očí docílíte pomocí tělové tužky na oči – udělejte jí linku do vnitřní strany spodního i vrchního víčka.

10. Pokud jste fanynkou lesků na rty, vězte, že letos hraje prim matný vzhled. Ten si ale žádá perfektní vykreslení rtů. Vizážistka Romana doporučuje tento postup: „Nejdříve použijte konturovací tužku a pak rtěnku, obojí samozřejmě stejného odstínu. Dokonalého vzhledu docílíte také nanášením barvy pomocí štětečku. Pak rty zlehka obtiskněte do papírového ubrousku, přepudrujte a znovu naneste rtěnku. Díky tomu budete mít krásná ústa delší čas.“ Z barev pro slavnostní vzhled vedou syté tóny lesního ovoce a rudá klasika.

11.Nezapomínejte na zdokonalení rukou, které budete při představování podávat druhým. Módní jsou kratší nehty a tmavší laky, které okamžitě dodají rukám pěstěný vzhled a elegantní šmrnc zároveň. „In“ jsou matné i perleťové barvy. Máte-li v plánu obout si otevřené střevíce, nezapomeňte na dokonalou pedikúru a zkrášlení nehtů lakem stejné barvy, jaký jste použila na ruce. „Pokud spěcháte, zvolte raději světlejší odstíny, na kterých nejsou tolik vidět nedostatky vzniklé při rychlém lakování,“ radí vizážistka Marcela Kroupová.

12. K nalíčenému obličeji patří stylová koruna krásy. Velmi efektně vypadají romantické vlny, nejlepším účesem na večer jsou ale vlasy vyčesané nahoru do různých více či méně složitých uzlů a drdolů. Skvěle protáhnou sexy linii krku, opticky vás zeštíhlí, dodají grácii, není s nimi tolik práce a vydrží dokonalé po celou noc. Jednoduchý drdol nabízí také možnost použít zářivé ozdoby v podobě spony nebo čelenky.

13.Kromě obličeje nezapomínejte ani na ostatní partie těla. Odhalené nohy, ramena a dekolt poprašte trochou třpytivého pudru, skvěle funguje také tělový olej, který vás provoní a dodá sexy lesk. Nakonec zbývá už jen zahalit se do obláčku výrazného parfému a hurá do záře reflektorů!


Expresní proměna

Máte-li opravdu málo času, můžete svůj denní look proměnit ve večerní za pouhé tři minuty. Nejdříve prstem ukazováčku naneste na celé horní víčko jemnou vrstvu stínů neutrální barvy, třeba světle béžové nebo vanilkové. Zafixujete tak již nanesené oční stíny a zároveň víčka připravíte na další vrstvu. Tu budou tvořit perleťové, stříbrné nebo zlaté stíny. Ty naneste zlehka doprostřed horního víčka a rozetřete do stran doztracena. Pak řasy pročešte hřebínkem, aby se odstranily nežádoucí stopy po staré barvě a naneste vrstvu objemové řasenky. Rty důkladně vykreslete výraznou polomatnou rtěnkou, přepudrujte se, naneste tvářenku a nový rychlý sváteční makeup je na světě!

Nejlepší vánoční recepty: Originální silvestrovské chuťovky [Vánoce 2014]
Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Jen pro maminku, Časopis Moje psychologie, Giorgio, Peru, Vizážistka, Paris, Síl, Jak, Linka, Víčko, Silikon, Kroupová, Osvědčený trik, Vizáž, Řasy, Šmrnc, Koruna