Maminka.czZdraví

Jak zdravě žít? Stavte se na Festivalu zdravého životního stylu

Iva Endrychová 3.  2.  2016
Kromě spousty zajímavých informací o zdravém životním stylu a nových fitness trendech uvidíte porotu a finalistky soutěže časopisu Dieta Hubneme do plavek

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Časopis Dieta zve všechny příznivkyně a příznivce zdravého životního stylu na první ročník stejnojmenného festivalu. Celodenní Festival zdravého životního stylu se koná v sobotu 6. února 2016 od 9.00 do 17.00 hodin v TOP HOTELU Praha (Blažimská 178/4, Praha 4-Chodov).

Seznámíte se zde s novými trendy ve fitness s Hankou Kynychovou, vyzkoušíte jóga trendy s Václavem Krejčíkem, vnímat budete své tělo při cvičení s Petrou Munduchovou a uvidíte akrobatické vystoupení skupiny DaeMen. Speciálním hostem festivalu je Roman Šebrle. Kurz zdravého vaření připravila Kristýna Ostratická a o správné výživě bude besedovat Petr Havlíček. Vyzkoušíte také profesionální focení s fotografem časopisu Dieta, proměny, líčení, poradenství a konzultace s odborníky z Kliniky YES VISAGE. Můžete navštívit stánky partnerů a ochutnat z nabídky speciálního dietního menu v TOP HOTELU. Rádi přivítáme vaše děti v našem dětském koutku.

Ostatně podívejte se na program akce: 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

A především! Na Festivalu zdravého životního stylu se můžete osobně setkat s porotou 11. ročníku soutěže Hubneme do plavek, která zde vybere finalisty z 500 přihlášených účastnic a účastníků konkurzu na nových 7 statečných soutěže Hubneme do plavek.

VSTUP ZDARMA

Více informací najdete zde: https://www.facebook.com/events/455928837926822/


Rozhovor s porotou

Letos porotu tvoří trenérka Petra Munduchová, patronka soutěže Simona Krainová, výživový specialista Petr Havlíček a šéfredaktorka Diety Petra Lamschová. Co všechno na sebe prozradili? A museli někdy hubnout do plavek?

Proč jste se rozhodli stát porotci a patrony soutěže Hubneme do plavek?

PETRA MUNDUCHOVÁ: Nabídka přišla od Péti Lamschové, kterou v současné době trénuji, a protože Zuzka Bičíková, která tuto roli měla přede mnou, je maximálně zaměstnaná svým synkem Honzíkem, nabídku jsem neodmítla. Je to krásná příležitost přidat ruku k dílu a pomoci tak někomu udělat ten správný krok ke spokojenějšímu a kvalitnějšímu životu. Ten pocit, když vidíte někoho šťastným a můžete se na tom podílet, je pro mě k nezaplacení.

SIMONA KRAINOVÁ: Ráda přijímám nové výzvy a miluji práci s lidmi, takže jsem ráda, že můžu inspirovat a motivovat soutěžící a čtenáře v tom, aby ve svém životě něco zásadního změnili a přehodnotili svůj dosavadní způsob života.

PETR HAVLÍČEK: Pozice porotce je jen třešnička na dortu. Pro mě je na tomto projektu důležitá moje práce a práce mých odborných kolegů. Je to totiž radost spolupracovat s motivovanými účastníky. Že by tedy šlo o uspokojení z práce? A co této soutěži můžu dát? Více než dvacet let zkušeností.

PETRA LAMSCHOVÁ: Protože si myslím, že je dobře, když můžete lidem ukázat, že zdravý životní styl je fajn a že nejde o žádné galeje, i když člověk musí přidat ruku k dílu. A taky proto, že jsem ráda součástí tak skvělé party, která se letos sešla – tedy s Petrem spolupracujeme už asi devět let, takže ten je už taková naše stálice. Do party jsme letos poprvé vzali mou trenérku Petru Munduchovou, která umí lidi skvěle nadchnout ke cvičení, a doplnila nás Simona Krainová, která je patronkou 11. ročníku a už teď se do všeho pustila s velkým nadšením a vervou.

Museli jste někdy hubnout do plavek?

PETRA M.: Do svých pětadvaceti jsem váhu neřešila, ani nebyl důvod. Je to částečně dáno geneticky, ale věřím, že kdyby mě rodiče odmala nevedli ke sportu a já v dětství netrávila volný čas běháním v přírodě a lezením po stromech, tak svoji postavu řeším dneska mnohem víc. Baví mě jíst zdravě a kvalitně, což je i z toho důvodu, že můj žaludek je vybíravý a hned se ozve, když se mu něco nelíbí.

SIMONA: Ano, samozřejmě. Moje práce to vyžaduje a mé tělo mě živí, takže je to moje každodenní starost vypadat dobře i v plavkách. Také klienti to vyžadují a okolí to ode mě očekává.

PETR: Do plavek jsem nikdy nehubl. Ne proto, že bych snad někdy nepotřeboval shodit nějaké to kilo, ale především proto, že hubnout jen pod touto záminkou pro mě nemá smysl.

Pokud už se rozhodnu odhodit pár přebytečných kilogramů, existuje mnoho důležitějších důvodů. Není to přece jen o vázea vzhledu. Co třeba zdraví a psychika?

PETRA L.: No, postavu modelky jsem nikdy neměla a mít nebudu, ale abych hubla do plavek?

Co pro vás znamená slovo dieta?

PETRA M.: Prvně mě napadne časopis a s tím spojená Péťa Lamschová, což je samozřejmě to pozitivnější. Jinak slovo dieta nemám moc ráda, vyvolává ve mně pocit stresu a nucení se do něčeho. Jsem spíš zastáncem zdravého životního stylu a přemýšlení o tom, co jíme a jak se hýbeme.

SIMONA: Určitě dobrý časopis, kde je spousta zajímavých tipů, jak se správně a dobře stravovat. Dieta jako taková mi ale nic neříká. Přináší totiž zbytečný jojo efekt. Všechno je to spíš o všeobecných pravidlech dobrého stravování, která by se měla dodržovat.

PETR: Je velmi podstatný rozdíl mezi slovem dieta a Dieta. Dieta s velkým D pod vedením Petry Lamschové je velmi atraktivní a zajímavý časopis, zabývající se především wellness životním stylem. Ovšem pokud mluvíme o slově dieta s malým d, pak v mém vnímání jde o speciálně upravenou stravu pro nemocného člověka, který potřebuje zásadním způsobem zasáhnout do své výživy. Ale pokud máte na mysli nějakou „zaručenou dietu“ pro redukci, pak dostávám ve většině případů osypky…

PETRA L.: Díky svojí práci se v nich už docela vyznám. Ale jediná důležitá je pro mě ta s velkým D. Ta mě baví, dělá mi radost a pevně doufám, že i svým čtenářům. Ona totiž nepřikazuje, neomezuje, ale spíš radí a dodává potřebné informace, sílu a kuráž. A o to nám v redakci jde.

Témata: Zdraví, Jen pro maminku, Styl, festival, Petra Lamschová, Jak, Trenérka, YES VISAGE, Přebytečné kilogramy, Profesionální focení, Život, Kuráž, Životní styl, Stav, Zásadní způsob, Stálice, Porotce, Dosavadní způsob, Dobrý čas, Václav Krejčík, Petra Munduchová, Petr Havlíček, Patronka, Zajímavý tip, Roman Šebrle, Zdraví na Heureka.cz