Maminka.czNevěra

Nevěra může být v těhotenství devastující. Jak ji zvládnout?

Jana Potužníková 22.  5.  2017
Každá nevěra je hrozná a bolavá. Ale když vás chlap zradí ve chvíli, kdy čekáte jeho dítě, může to být naprosto devastující. Pro všechny.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tou nejčastější otázkou, které se jen tak nezbavíte, bude: Proč?! Proč to udělal? Proč právě v těhotenství? Muži během gravidity mnohdy panikaří. Ne vždy se s tím umějí srovnat. Mají často pocit, že si musí užívat. Perou se s tím, že se svět přestává točit kolem nich, a skoro jako „natruc“ podvedou – aby se o nich vědělo.

Také jim chybí sex, protože těhotné na něj minimálně v prvním trimestru nemají chuť, a když už ji dostanou, pánové se zase bojí, aby neublížili ženě i dítěti. Vadí jim také náladovost, to, jak se žena mění…

Eva (36): „Manžel mě podváděl. Ale žiju dál…“

A jakkoli banálně tyto věci znějí, mohou se podílet na nevěře muže těhotné ženě. Navíc, jak říká psycholožka a vztahová poradkyně, Mgr. Alexandra Hrouzková (mylifestudio.cz):

„Pokud muž partnerku v těhotenství podvádí, je to výsledek souhry více faktorů, které mezi mužem a podváděnou ženou hrají významnou roli. Svůj vliv má výchova a rodinný vzor partnerů, jejich osobnost, z toho vyplývající nesoulad v období těhotenství.

Dále hormonální změny, nejasná komunikace mezi partnery či třeba neřešená finanční situace.“ A to je na důvodech nevěry to nejzáludnější, prolínají se a kumulují spíš dlouhodobě.

Témata: Těhotenství, Láska a vztahy, Časopis Maminka, Nevěra, Linka, Bilancování, Zoufalý, Náladovost, Samoživitelka, Alexandra Hrouzková, Partnerský vztah, Hromádka, Denis Říha Palečková, Rostoucí bříško, Rodinný vzor, Mateřská role, Smíření, Pero, Šťastná máma, Finanční situace, Sociální bydlení, Úlet, Jak, Ideální případ, Drink