Maminka.czMaminka roku 2022

Jaké bylo slavnostní vyhlášení Maminky roku? Veselé i dojemné, nabité silnými emocemi. Podívejte se

Simona Procházková 28.  10.  2022
Soutěž Maminka roku 2022 zná od včerejšího večera své vítězky. V pražské restauraci SOHO proběhl slavnostní galavečer s vyhlášením vítězek a o silné emoce a nečekané okamžiky nebyla nouze. Ty nejlepší fotografie z akce si můžete prohlédnout v naší velké fotogalerii.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Napětí, slzy smíchu i dojetí, radost a zábava, takové bylo slavnostní vyhlašování vítězek soutěže Maminka roku. Moderátorem pátého ročníku byl herec a komik Tomáš Měcháček, který svým osobitým humorem, který možná znáte z jeho stand-up show, brilantně provázel celým slavnostním večerem. Publikum jeho výkon odměňovalo spontánním smíchem a bouřlivým potleskem.

VIDEO: První dojmy vítězek a patronek po vyhlášení

Jak se dá vlastně rozhodnout o tom, kdo je Maminkou roku? "Předpokládám, že jednou z hlavních vlastností je bezpodmínečná láska. Pak také trpělivost svatá, až zenové ovládání vzteku, protože teprve potom si mohou být děti jisté, že k ní mohou přiběhnout a najdou otevřenou náruč, pochopení… Hranice, disciplínu, pořádek… Pardon, tam mi vlezlo otcovství,“ uvedl vtipně vyhlašování vítězek Tomáš Měcháček.

Klepněte pro větší obrázek

Stejnou otázku, tedy jaké vlastnosti by měla mít Maminka roku, položil Tomáš také šéfredaktorce časopisu Maminka Vandě Stöckbauerové. „Musí být silná, srdečná, laskavá, přátelská, přímá a hlavně milující,“ odpověděla Vanda.

Vítězky jednotlivých kategorií vyhlásily na pódiu patronky soutěže, kterými byly herečky Aneta Krejčíková a Míša Tomešová a modelka Veronika Kašáková. Pro každou z nich si Tomáš Měcháček připravil sérii otázek na tělo. Odpovědi byly občas i trochu pikantní.

NA ZÁZNAM Z GALAVEČERA SE MŮŽETE PODÍVAT TADY

Aneta Krejčíková například prozradila, že je spíše hysterická než pragmatická maminka a že je pro ni důležité dělat to, co ji činí šťastnou, což vzkázala i všem ostatním maminkám.

„Mateřství mi vzalo dvě věci: spánek a prsa,“ řekla se smíchem temperamentní herečka a zpěvačka Míša Tomešová. Prozradila na sebe také, že raději vaří, než žehlí, a ekologické látkové kojicí prsní vložky používá na odličování.

Od Veroniky Kašákové jsme se zase dozvěděli, že rozhodně dává přednost pořádnému steaku před tofu, při rozhodování dá spíš na city než rozum a nešla by na botox.

VIDEO: Takhle vypadalo vyhlášení Maminky roku 2022

Poté ale zvážněla a svými úvodními slovy k vyhlašování vítězek v kategorii Maminka hrdinka doslova rozplakala všechny přítomné: „Celý život se mě ptali, co mi v dětském domově, kde jsem vyrůstala, nejvíc chybělo. Odpovídat na to byla pro mě vždy jen taková hypotéza, protože vám nemůže chybět něco, co neznáte – ani ta máma... Až když přišel na svět můj syn Matyáš, tak jsem si na tuto celoživotní otázku odpověděla. Celý život mi chybělo, aby mě někdo tak miloval, jako já miluji svého syna. Tak moc, že na něj myslím každou chvíli. Tak moc, že mu pofoukám každé bebíčko, pomazlím ho.“

Klepněte pro větší obrázek

O hudební doprovod se postarala kapela Lake Malawi, jejíž frontman Albert Černý rovněž neunikl rozhovoru s moderátorem Tomášem Měcháčkem. „Když mi nabídli, abychom vystoupili na Mamince roku, tak jsem si řekl: tak jo, ok, tak sem přijedu, zazpívám a pojedu domů, proč ne, to je v pohodě. Ale pak jsem se setkal se všemi dámami a vůbec jsem nečekal, že pak pojedu domů a budu v autě brečet. Chtěl bych moc poděkovat, že můžeme být s kapelou součástí tohoto krásného večera.“

Celý záznam ze slavnostního vyhlášení Maminky roku 2022 si můžete pustit ZDE.

 
Témata: Časopis Maminka, Galerie, Emoce, Maminka blogerka, Maminka podnikatelka, projekt, Veronika Kašáková, Maminka hrdinka, Maminka roku 2022, Matyáš, galavečer, Michaela Tomešová,, Vanda, patronka, Aneta Krejčíková, restaurace, stand up, Gala, Vanda Stöckbauerová, Maminka, Stand-up, Vyhlašování, Soutěž, Albert Černý, Soho