Maminka.czHračky pro děti

Jaké hračky milují miminka? Kontrasty, pohyb a lesk děti baví nejvíc

Martina Machová 19.  6.  2017
Víte, jaké hračky se líbí těm nejmenším kojencům? Máme pro vás 5 tipů, které vás při jejich výběru velmi prakticky nasměrují.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokud chceme malému miminku nabídnout atraktivní hračku, která ho zaujme, měli bychom si uvědomit, jak vlastně malý kojenec vidí svět kolem sebe. Zdravé děťátko se pochopitelně rodí s fungujícím zrakem, nikoliv slepé, jak se někdy dříve tradovalo.

Zrak však ještě není plně vyvinutý a novorozenec nevidí svět zdaleka tak otře a barevně jako jeho dospělí rodiče a starší sourozenci. Odborné publikace uvádí, že novorozenec vidí zhruba na vzdálenost 25–30 cm.

Video: Tatínci jsou k nezaplacení... Proč je žádná máma nenahradí?

Ale pozor, nevidí ještě zdaleka tak kvalitně a ostře jako my! Okolní svět novorozenců a maličkých kojenců je černobílý, neostrý, jednoduše rozmazaný – vše se „zostřuje“ měsíc po měsíci velmi pozvolna.

Témata: Děti, Novorozenec, Miminko, Kojenec, Hračky pro děti, Pohyb, Genetika, Zdravé děťátko, Obličej, Děťátko, Anne Bacus, Starý sourozenec, Zrak, Světelný efekt, Dospělý rodič, Designer, Velký rozhovor, Okolní svět, Hráč, Kontrast, Zorné pole, Jake, Oční lékař, Kvalitní nanuk, Maličký kojenec, Hračky na Heureka.cz