Maminka.czOči

Jaké oči bude mít vaše dítě? Barva očí se začíná měnit kolem prvního roku

Klára Kotábová 1.  4.  2017
Barva očí je specifický přírodní znak, který vždy přitahoval pozornost. Z pohledu medicínského se této problematice věnují obory, jako je oftalmologie, genetika, antropologie i psychologie. Barva očí má ale také estetickou hodnotu, a proto je inspirací pro umělecké obory a objevuje se v literatuře i poezii.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zkoumá celá rodina, jestli bude mít vaše dítě oči po babičce z Mělníka, nebo po prastrýci z Hané? Vlastně by to mohlo být jedno, důležité je, aby byly zdravé, ale rodiče i širší příbuzenstvo se vždy snaží zjistit, jaké geny se dokázaly během míchání životního koktejlu prosadit.

GALERIE: Nejkrásnější dětské oči, které musíte vidět

Co byste tedy měla vědět, než začnete spekulovat? Na nejčastější otázky, které se vám honí hlavou, odpovídá primář dětské oční kliniky FN Motol MUDr. Milan Odehnal, MBA.

Témata: Zdraví, Těhotenství, Děti, Porod, Časopis Maminka, Novorozenec, Batole, Kojenec, Oči, albinismus, melanom, Sítnice, Milán, Schéma, Dědičnost, Jake, Afghánistán, Rok, Izrael, Barva, Barva očí, Bílá barva, Koktejl, Inteligence, Rok věku, Zdraví na Heureka.cz