Maminka.czTěhotenství

Jaký dárek vybrat těhotným maminkám? Potěší je dárkové krabičky i plenkový dort

Markéta Novák Matějková 26.  3.  2018
Vybrat dárek pro těhotnou maminku není jen tak, pokud tedy nechcete pořídit výbavičku. Jenže s tou se ne vždy musíme trefit do vkusu. Vybrali jsme pro vás dárky, které nastávající maminky opravdu ocení.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když jsem byla těhotná, dostala jsem od kamarádek většinou výbavičku. Protože se vědělo, že to bude kluk, byla vždy v modré barvě. Neříkám, že jsem neměla radost, ale když se vám sejde několik modrých oblečků ve velikosti od 56–62, tak už to není úplně ono.

Podobné to bylo u druhého těhotenství a když jsem byla těhotná před dvěma lety, pochopili všichni, že největším dárkem pro těhotnou maminku je relax. Když mi pohlídají starší dvě dítka a já si mohu dopřát hodinovou masáž nebo zajít na kosmetiku. Nyní čekám čtvrté miminko a opět je pro mě největším dárkem relax.

Pokud ale chcete potěšit budoucí maminku přece jen něčím hmotným, máme pro vás několik tipů, se kterými rozhodně nešlápnete vedle.

VIDEO: To musíte vidět. Jak zabalit dárek v 15 vteřinách

Motherbox, dárek, kde si vybere každá maminka

Většinou jsme se shodly na tom, že největší radost nastávajícím maminkám udělají tzv. rozmazlující dárky, jako jsou například masáže, poukázky na pedikúru, kosmetiku nebo ateliérové focení. Proto nám jako nejlepší dárek přijde Motherbox, o kterém jsem se dozvěděla od své těhotné kamarádky, která jej dostala jako dárek od tchyně.

Klepněte pro větší obrázek

Když mi ho doma ukazovala, musela jsem uznat, že je to přesně ten typ dárku, ze kterého má nastávající maminka radost. Nabízí totiž překvapení, které já osobně na dárcích nejvíce miluji.

O co jde? Motherbox je nádherná krabice (kterou mimochodem můžete použít na uchování prvních vzpomínek s miminkem), která obsahuje tematické dárečky pro čerstvou maminku, ať už se jedná o poukázku na masáž, plavání miminek, zubní vyšetření nebo ateliérové focení. K tomu navíc získáte kosmetické produkty pro miminko, lahvičku, dudlík nebo originální hračky.

“V balíčku najdete zboží a překvapení, které těhotným a maminkám zpříjemní období mateřství. Obsah je každý měsíc jiný, a maminky se tak vždy můžou těšit na překvapení.

Na výběru dárků do Motherboxu si dáváme velmi záležet. Hodnota balíčku je vždycky vyšší než cena, kterou za něj zaplatíte. Můžete si zvolit nebo nám napsat do poznámky, zda je dáreček pro holčičku, chlapečka, nebo si přejete "dárečky" v neutrální barvě, a vše pro Vás ručně připravíme,”  říká zakladatelka Motherboxu, Martina Schovancová a dodává, že krabici je možno objednat jednorázově nebo využít předplatné. Pod značkou Motherbox najdete nově také dárkové balení plenek ve tvaru srdíčka.

Pomoc, spím na břiše v těhotenství! Neublížím miminku?

Made for Moms – Originální dárek od srdce pro nastávající a čerstvé maminky

Před pár týdny jsem objevila novinku na trhu – značku Made for Moms, za kterou stojí dvě maminky Markéta a Monika. Ty se rozhodly, že připraví luxusní a hlavně užitečné dárkové sady pro těhotné, čerstvé maminky i ty, které mají doma odrostlejší děti. 

Každý z produktů byl pečlivě vybrán a testován samotnými maminkami tak, aby splnil náročné požadavky na funkčnost, kvalitu a šetrnost jak k našemu tělu, tak k tělíčku miminek a také k přírodě.

Klepněte pro větší obrázek

"V balíčcích najdete exkluzivní přírodní kosmetiku Bloom and Blossom, kterou si oblíbila i vévodkyně Kate Middleton a kterou najdete na českém trhu vůbec poprvé. Stříbrný náramek s designem propojených srdcí v nekonečno či funkční a krásnou termosku, která je svou velikostí vhodná jak do kabelky, tak do držáku u kočárku.  Celý byt vám provoní kouzelné vůně vonných vosků a nezapomeňme na malý dárek od neziskové společnosti, jehož výtěžek putuje na zážitky handicapovaných dětí. Vše je možné si koupit i jednotlivě, nejenom v dárkových sadách," říká jedna ze zakladatelek Monika Rummler.

Plenkové dorty

Hitem posledních let se stávají plenkové dorty. Plenky patří k dárkům, se kterými rozhodně nešlápnete vedle. A je na vás, zda pořídíte dort v kombinaci jednorázových a látkových plen, anebo ho nakombinujete ještě třeba s osuškou a dalšími dárky.

Klepněte pro větší obrázek

Na stránkách Babycake  si například můžete vybrat z nejrůznějších velikostí – od jednopatrových po třípatrové dorty nebo mini dortíky v plechovce. Pokud jste ale zruční, zvládnete plenkový dort vyrobit i sami.

Uchovejte si vzpomínky na těhotenství. Třeba formou deníku nebo odlitku bříška

Předplatné časopisu Maminka

Čeká vaše kamarádka první miminko? V tom případě ji určitě potěší předplatné časopisu Maminka. Každý měsíc jí tak do schránky přistane časopis plný inspirace a rad pro těhotné i čerstvé maminky.

Časopis Maminka se podrobně věnuje období plánování těhotenství, devíti měsícům očekávání miminka, porodu, zdraví a vývoji a výchově dětí až do (před)školního věku. Sleduje současné trendy v porodnictví, pediatrii i vývojové psychologii.

Klepněte pro větší obrázek

Díky tomu, že mezi spolupracovníky časopisu patří renomovaní odborníci z oblasti gynekologie, porodnictví, pediatrie, psychologie a dalších oblastí, přináší svým čtenářkám vždy stoprocentně důvěryhodné informace o všech oblastech, které se založení rodiny a následné výchovy dětí týkají.

K novému předplatnému si navíc můžete vybrat dárek. Objednávat můžete ZDE.

A když nevíte?

Z dalších dárků můžeme doporučit také poukázky na nákup oblečení nebo výbavičky do oblíbeného obchodu, bižuterii nebo poukázku na wellness s kamarádkou nebo partnerem.

A náš tip na závěr: Těhotenské nebo miminkovské milníkové kartičky udělají radost. Zkuste mrknout na www.zuzadesignstore.cz.

VIDEO: Rozkošné: Hrdý otec se fotí s bříškem a plod srovnává se zeleninou

Jste těhotná? Nebojte se a řekněte si muži o pomoc! Kdy jindy?
Lída Němečková: Po porodu mám dole dvacet kilo, ale dalších dvacet stále nahoře
Zdravotní pojišťovny přispívají maminkám. Na co všechno?
Témata: Těhotenství, Miminko, Vánoce, Dárek, dort, Největší dárek, Dárková krabička, Pediatrie, Staré dítko, Originální dárek, Handicap, Maminka, Neutrální barva, Album, Současný trend, Plenkový dort, Info, Kosmetický produkt, Největší dar, Přípravka, Adventní přípravka, Funkčnost, Malý dárek, Dárková sada, Výbavička, Tipy na dárky na Heureka.cz