Jaký je život bez ňadra? Ženy, které se rozhodly nepodstoupit rekonstrukci

JG 29. 3. 2017 16:33
V lednu 2018 to bude třicet let,co jsem se probudila po dvouhodinové operaci bez levého prsu s jizvou do podpaží a bylo mi necelých 37 let. Jako svobodná a bezdětná jsem po těch třicet let neměla šanci najít partnera a v podstatě ani zaměstnání v oboru na zkrácený úvazek. O plastice prsu tenkrát neměl nikdo ani zdání a o silikonových epitézách rovněž ne. To vše se objevovalo až s postupem let.Souboje s posudkovými lékaři,významné mlčení okolí, ztráta přátel,aniž vím proč,a spousta dalších kopanců a podrazů od života mi vlastně pomohly.K tomu stárnoucí a nemocní rodiče a péče o ně až do jejich úmrtí,řešení svých dalších zdravotních problémů - a na brečení nebyl čas ,život šel pořád dál a všechna ta trápení mě tak zocelila, že mi život s jizvou na levé straně hrudníku až do podpaží vůbec nepřipadal podivný a nelitovala jsem se ani vteřinu.Před pěti lety další závažná operace gynekologická,po níž už jsem mnohem hůře v 61 letech nabírala nové síly do života, ale vydržela jsem i toto a jsem na světě docela ráda.
A 29. 3. 2017 18:36
Jste úžasná!
Pavlina 29. 3. 2017 22:16
Klobouk smekám před Vámi, dámo s velkým D. 💐
JG 29. 3. 2017 22:26
Klobouk smekat nemusíte,jenom jsem tím chtěla říct, že se i tohle dá přežít ( s následným onkologickým léčením - radioterapií a chemoterapií ,která vám značně poškodí organismus).On se mě nikdo neptal, jestli to vydržím,nebo budu chtít vydržet,bylo to prostě jenom na mně. A na podporu zbyla ( jako v mnoha případech) pouze stará matka, ostatní někam všichni zmizeli.
Hana 50 30. 3. 2017 20:36
Žiji bet prsu dva roky a mam zkušenost, ze kdyz zena nevzdá sexualni život, reakce kuze po ablaci se z regeneruje a ma stejne pocity jako pred ablaci. Nechte partnera, aby vás hladil a teagujte. Bude nadsen a nepotrebuje prs. Žiji pravidelnym sexualnim zivotem i kdyz je mi uz 67. Reagujte na partnera a sve telo a nebudete mit problémy.
5