Jarmila: Jsem učitelka a šikanují mě rodiče

Zodiak 8. 4. 2015 07:30
Chci jména, adresy.....
Michael 2. 10. 2017 15:25
Já taky prosím. Takové hnusné svině ti lidi dneska.
Lenka 9. 4. 2015 12:11
Je to veľmi smutné a mrzí ma to. Človek si po toľkých rokoch poctivej a ťažkej práce nezaslúži takéto jednanie. Žiaľ v dnešnej dobe sme naozaj svedkom toho, že rodičia ( s prevrátenými hodnotami) dokážu mávať aj s vedením. Chyba je ale aj vo vedení, dobrý riaditeľ musí vedieť s kým má tú česť a mal by vedieť rozlíšiť do akej miery sa obvinenia rodičov zakladajú na pravde. Držím vám palce, aby ste našli silu povzniesť sa nad to. Nech Vám Boh pomáha!
Hanka 28. 6. 2018 12:51
Mám hodně podobnou zkušenost
Andrea 9. 4. 2015 15:38
Dobrý den,také pracuji ve školství a vím,že některým rodičům se nezavděčíme,pokud nepracujeme s dětmi podle jejich představ .Věřím ale ,že lepších zážitků Vám zůstane v srdcia na svou práci budete i nadále ráda vzpomínat.Věnujte se svému muži a užívejtesi radostí života.S pozdravem Andrea,učitelka
Emília 9. 4. 2015 19:58
Viem aké ťažké je byť učiteľom, venujte svoj čas a energiu tým, ktorí si to zaslúžia. Prajem Vám veľa zdravia
Zuzana 9. 4. 2015 20:13
Zažila som niečo podobné. Minulý rok. Zdravotne ma to poznacilo a tak som radšej zvolila výpoveď. A môžem povedať, že som urobila dobre.Stále si hovorím, že dievča to,čo si navymyslalo na mňa, raz dobehne. A rodičom sa vráti to,ako mi ublížili. ..dnes žijem svoj život ďalej a pozerám do budúcna. Minulosťou sa snažím nezaoberat.
Hela 2. 10. 2017 18:10
Toto není jen ve školství, šikana nejen kolegů je celoplošná. Poctivý člověk se položí a je na tom zdravotně špatně. Pokřivená společnost
Cítím s Vámi, držte se.
Tomáš (Učitel na I. st.) 9. 4. 2015 21:54
NEMÁM SLOV!
Podobnou situaci jsem prožil i já v pozici učitele i ve svých 28 letech.
Česká společnost by měla lobovat za lepší postavení učitelů (včetně postavení finančního a morálního).
S paní učitelkou plně soucítím.
Ala 9. 4. 2015 22:09
Ja kvoli takymto rodicom, vedeniu a kolegyniam bez moralky menim skolu kazdy rok. Na vine je jednoznacne najma vedenie. To Vas sikanuje. Ja som bola z toho rozculena a zlomena, ale uz to ignorujem. Vlani za mna podpisali rodicia peticiy a aj tak ma vyhodilu, lebo nie som nemoralna krava.
Surcuf 2. 10. 2017 13:04
Každý rok................jste "charakter"
Marek 2. 10. 2017 14:00
A by měla podle Vás dělat? Nechat si kálet na hlavu? Ne každý je bez páteře jako Vy ;)
Včelka 2. 10. 2017 18:44
Pokud je někdo nucen měnit pracoviště každý rok, tak to spíš vypovídá o něčem jiném než o šikaně rodičů/učitelů. Navíc paní neumí pořádně napsat ani ten komentář.
Ali 3. 10. 2017 08:58
Bohužel Vás musím upozornit, že paní jasně píše, že se za ní postavili rodiče, ale i tak ji škola vyhodila. To znamená co? Přesně to, co už tu bylo naznačováno několikrát, že když nejde paní učitelka ruku v ruce s vedením školy, vyhodí ji. Jak již bylo tady řečeno, škola mluví o dětech, jako klientech a že z nich mají školy peníze.
Milana Suská 10. 4. 2015 12:55
Ono se to těm maminkám vrátí. Chlapečci se o to postarají. Takzvaná volná výchova bez udání mantinelů, kam až můžou zajít ve svém chování, povede i k zvýšené agresivitě k rodičům. Potom si ty "maminky" možná vzpomenou, že tu výchovu měly vzít z jiného konce. Paní učitelky je mě líto.
Šárka 10. 4. 2015 21:58
Jarmilo, zažila jsem něco velmi podobného jako ředitelka malé státní MŠ. I s tím koncem, který v článku popisujete. Moc vám držím palce abyste to brzy překonala a brala to jen jako výpověď o oněch dvou rodinách a ne o vás!
gemma 13. 4. 2015 07:31
Zažila jsem něco podobného v minulém školním roce, iniciativa vzešla od kolegyně, která měla smlouvu na dobu určitou a bylo jí jasné, že jí nebude prodloužena, proto zorganizovala kampaň mezi žáky na likvidaci mé osoby, to co psala v různých peticích a stížnostech prostřednictvím žáků byla lež nad lež, bylo velmi vyčerpávající dokazovat nevinu v ředitelně, ale naštěstí se chytla do sítě svých intrik.
Viky 2. 10. 2017 13:02
Hodně intrik začíná od neschopných nebo všehoschopných Pomluvami se vclichotí do přízně nesoudných rodičů nebo dokonce neznalých dětí.Jejich cílem je poštvat veřejnost.Stalo se to i mé sestře-ředitelce ZŠ.Mladá chtěla její židli a dostala ji,aby pak za pouhý rok ze školy zmizela.Tak měla ráda ty žáky a rodiče.Sestra se však zhroutila a zemřela.Svoboda slova by měla být v případě vylhaného slova přísně trestána. Soucítím se všemi poškozenými a věřím,že Boží mlýny uhodí,až to budou dotyčné nejméně čekat. Viky
hynek 15. 4. 2015 20:38
Divná doba... Znám a řešil jsem to dokonce odchodem ze školství. :(
dagmar 18. 4. 2015 13:35
právě řeším stejný problém, jenže není lehké si najít místo jinde
inna 23. 10. 2015 17:12
Je to hrozné, co si někteří rodiče nevymyslí. Jednou jsem nesouhlasila s jistou maminkou...jedné mé žákyně-a byla jsem doslova šikanována-ta maminka měla manžela velmi vlivného... pak jsem jednou měla názor proti IS, že není ok-a na nové škole mi neprodloužili místo....
Viktorie 2. 10. 2017 13:30
Máte obrovskou výhodu v tom, že Vy to s jejich "miláčky" musíte vydržet určitou dobu, oni s nimi budou po celý život. Boží mlýny melou.....
pavel 2. 10. 2017 09:44
jen by mě zajímalo co vlastně řešíte chtěli jste kapitalismus, socialismus vám byl špatný , se vším všudy když ne vy tak vaši rodiče tak tady nefnukejte vzpomente si na slova vašeho guru vency flašky tady si ho připomente hlupáci https://www.ireporter.cz/2009/04/27/dokument-z-pro... ...
nývlt 2. 10. 2017 10:39
Váš slovník, obsah i pravopis o Vás vše řekl. Netřeba dalších komentářů.
Ivana 2. 10. 2017 10:59
Vazeny,zkuste si uvedomit,ze nikoliv kapitalizmus,nikoliv socializmus,ale lide vychovavaji nove lidi. Pokriveny nahled na to,co se smi a nesmi byl,je a bude. V socialismu ovsem dali stranicti soudruzi tomu,kdo vybocoval z rady pouceni a bylo. Nyni si kazdy muze delat co chce,bohuzel. A prosim,nevnucujte nam odkazy na pana Havla. Tak me napada. Znate vy reseni teto situace? Ono nestaci jen stekat na karavanu. To vime,ze nepomaha.
Radek 2. 10. 2017 13:16
Jsi idiot!
erami 2. 10. 2017 16:12
hlupák jste jedině Vy ....
Slávek 2. 10. 2017 19:55
Pavel - Hlupák jsi jedině ty sám a tomu, kterého tady urážíš, nesaháš ani po kotníky.
Majky 2. 10. 2017 10:20
To je jedna strana názoru. Paní učitelka se sama popisuje jako téměř ideální a spravedlivá, ale je tomu opravdu tak? Nikdy není jedna strana mince.
Anna 3. 10. 2017 16:21
Vůbec nevíte, o čem mluvíte.
Ali 2. 10. 2017 11:29
No, to je tak, když má dítě maminku a papínka na vyšší noze. Dneska celkem běžná věc. To je prostý případ rozmachaného, bezcharakterního parchanta, kterému celý život rodiče vnucují, jak je jedinečný a navíc dostane hned, co chce. Dítě pak žije s představou, že mu všichni musí klečet u nohou. Výchova dnešních dětí a mladých je totálně mimo. Neříkám, že všichni. Ale hodně jich nezná co je to poděkovat, omluvit se, být pokorný, nepovyšovat se. Dneska má hlavní slovo jedinec co, je škodolibý, nepoctivý a zlý. A není to určitě ani kapitalismem, ani socialismem. Je to v prosté výchově rodičů. Vychovávají, díky svému honosnému postu spratky, kteří si myslí, že můžou vše. Paní učitelky je mi líto. A panu řediteli bych přála, aby se mu vše v životě vrátilo, aby pochopil, kde že tenkrát udělal tu osudovou chybu. A ty dvě n.án.y. ty jednou dojedou. Ještě neví, že jejich synáčkové jsou jejich budoucí zlo, poštvané přímo proti nim. Co si vychovaly, to budou mít. Maminka bude pořád slyšet od synáčka, že potřebuje prachy. Mami, potřebuju tohleto a támhleto, mami, já se z toho pos.. udělej s tím, něco nebo, Tě......! Přesně tak, jak to bylo v tý škole. Bude s ním třískat pomstichtivost, tak, jako tenkrát. To se má maminka na co těšit. Hrozný to svět, dneska. Čím dál lepší.
indy 2. 10. 2017 19:59
Tak určitě jde o individuální příběh. Ale i z diskuze vyplývá, že není ojedinělý. A jsem přesvědčen, že s naším dnešním režimem má přece jen něco společného. Zatímco základními ideologickými memy socialismu byla solidarita a úcta k práci, byť někdy v pokřivené podobě, základním heslem našeho dnešního liberálního kapitalismu je přeci vypjatý individualismus, který byl dokonce Hayekovou školou povýšen na společenskotvorný princip. Copak si nepamatujete z 90. let ty vyprávěnky, jak jsou podnikatelé a nadnárodní firmy mnohem efektivnější a přínosnější než prohnilé státní podniky s jejich plánováním. Takže sobectví stejně jako korupce není jen nedopatřením nebo úchylkou tohoto režimu, ale jeho podstatou.
Ali 2. 10. 2017 20:46
Tak samozřejmě, že každý politický režim má své pro a proti a také vliv, jako takový na celý lid. To, co se dříve nesmělo a bylo i tak nějak přísně hlídané, zakázané, nebo pohoršující, dnes je například běžnou aktivitou každého pátého občana. Nechci tady rozvíjet konkrétní případy. Ale i děti ve škole tenkrát věděli, za co všechno mohou být pokáráni, případně potrestáni. A to jak od rodičů, tak od školy. A dítě se bálo, mělo respekt a bylo to dobře. Shrnula bych to asi tak. Předtím bylo dosti málo povoleno, dnes je zase povoleno moc. Měl by být nějaký ten střed a ne pořád ve své podstatě extrémy nahoru a dolů. A ty povídačky z 90. let si také pamatuji. A je pravda, že všechny režimy, ať ten, nebo ten, způsobují jakýsi odraz chování a ideologie každého z nás.
Sss 2. 10. 2017 12:18
Vím, že je těžké dál s těmito egoistickými matkami bojovat, ale protože ti dva malí psychopati by zase získali dojem, že jsou v právu, přimlouvám se za to, aby paní učitelka ještě zabojovala. Udělat petici naopak na její podporu, dát inzerát do periodika s podporou a výzvou, ať se vyjádří ostatní, co jí znají.
Hrozně mi v dnešní době vadí ta pozitivní diskrimace hajzlů a sobců jen pro to, že mají peníze, často zlodějsky získané a nadhodnocené sebevědomí.
Mé slušné děti na to také narazily a jak jim vysvětlit, že ten, kdo je šikanuje, je nepotrestatelný, když je učím, že za zlo se pyká?
Alena 2. 10. 2017 12:34
Úplný souhlas, ale nepotěším Vás. Lepší to nebude- máme přece vzor ze západu, a tam je " přece všechno nej nej ". Někomu se z toho chce zvracet, někomu je z toho smutno.
Prostě " VŠECHNO OBRÁCENĚ " a proti zdravému rozumu !
Alena 2. 10. 2017 12:31
Sama jsem učitelka z povolání a od 45.roku věku jsem s tímto skončila a šla dělat jinou práci. Proč ? Protože dnes neexistuje žádná úcty ke slušným učitelům. Hodně rodičů jsou sami nevychovaní, neumějí si poradit se životem a ani sami se sebou, nevědí si rady s dítětem, ale od školy očekávají, že jim z nich udělá "zázraky", což není možné, když není žádný dobrý základ v rodině.
Pro nic za nic si dovolí vyjet a hulákat na učitele jen proto, že si třeba dovolil oprávněně potrestat jejich rozmazlence, který nemá sebemenší základ slušného chování a žádný dobrý vzor v rodině. nemluvě o tom, že nejsou ani potáráni "šikanéři" a dokonce i někteří učitelé nad tímto zavírají oči, jen aby si nerozházeli jejich rodiče a neměli zbytečné problémy - prto také nárust šikany ve školách + stejně tak díky nadřízeným orgánům, které nad tímto zavírají oči také. Řeší se vždy až se něco vážného již stane. Znám mnoho kolegů, kteří již chodí dnes do práce se strachem.
Nejhorší na tom je, že i z pozice ředitelky vím, že nadřízené školské orgány se spíše přiklánějí i na stranu takovýchto nevychovaných, arogantních rodičů, nebo arogantních zbohatlíků. Samozřejmě že nejsou všichni takoví, ale je jich opravdu hodně a už tato práce přestává slušné lidi těšit.
Děti jsem měla vždy ráda, ale v současné době, kdy je to čímdál horší jsem moc ráda, že pracuji už v jiném oboru a slavnému našemu školství jsem dala sbohem.
Surcuf 2. 10. 2017 13:02
Jak paní učitelka nesnáší kastování dětí podle postavení rodičů, já nesnáším slabost a zbabělost těch, jež by měli vést..............
Viktorie 2. 10. 2017 13:26
Ono se proti lžím jde jen těžko bránit.
Ali 2. 10. 2017 13:27
Slabost a zbabělost není jedno a totéž. A vyjádření slabosti, ať už z jakéhokoliv důvodu není nic nelidského, ani nemorálního. Je to holt lidská slabina, kterou bohužel někteří mohou velmi zneužívat. Člověk se srdcem na pravém místě, s dobrou morálkou a dobrou výchovou nemusí unést dnešní rozmary společnosti. Člověk je stále z masa a kostí, není robot. Až se Vám někdy přihodí něco hodně nepěkného, budete zajisté mluvit jinak....
Hanka 28. 6. 2018 13:00
Hele potrefenec!
Jana 2. 10. 2017 13:40
Máme sice demokracii, ale vládnou nám peníze a to nás deformuje. Je to smutný příběh, navíc čtu v komentářích i další takové podobné. Nevím, jak z toho ven....
Jakub 2. 10. 2017 13:54
Dobrý den,

tento problém je bohužel široce rozšížený. Učitel dnes nemá téměř žádná práva, ale pouze kupu povinností, u žáků je tomu dnes naopak. Proč si musí učitel nechat "skákat po hlavě"? Kam se poděla úcta k vyučujícímu? Vždy jsem tuto úctu k pedagogům měl, učitele jsem poznal jak vynikající, tak ty horší. Vždy to ale byli pro mne "páni/paní" učitelé/učitelky, později profesoři atd. Nikdy bych se neodvážil se s učiteli hádat, pokřikovat na ně už vůbec ne. Podložená argumentace však nikdy nebyla žádným z mých učitelů "zametena do ztracena". Dnes z pozice pedagoga na VŠ ale vidím propastný rozdíl mezi mnou a studenty jen cca o 10 let mladšími. Kromě naprosto jiných výsledků při stejném studiu jsem si všiml i značně odlišného způsobu chování. Pozdravit to neumí, omluvit se za pozdní příchod taky ne. Schopnost samostatně myslet se rapidně snížila, a to se jedná o vysokoškoláky.
Moje matka, učitelka jazyků na SŠ, po cca 25 letech praxe, vždy hodnocena komisemi jako jeden z nejlepších pedagogů na škole, držitelka všech možných certifikátů opravňujících pro zkoušení studentů se všemi možnými poruchami. Měla zažila letos velice podobný případem jako zde ve článku. Student z rozvedené rodiny, s mnoha poruchami učení, využívající všech možných úlev při studiu, propadající z mnoha předmětů. Výše zmíněný nařkl moji matku z toho, že jeho spolužákům prozradila, jaké všechny poruchy učení má, jakou má diagnózu a navíc, že ho před celou třídou varovala, aby na sportovním kurzu, cituji "nezabil nějaké dítě". Kromě toho, že moje matka diagnózu znát nemohla - zná ji pouze a jen školní poradce, který není oprávněn ji sdělit někomu dalšímu, řekla třídě jen toto: "Příští týden jedete na sportovní kurz, prosím vás, abyste se chovali slušně a dávali pozor jak na zdraví svoje, tak na zdraví ostatních, aby nedošlo k nějakému zranění." Z toho student vykontruoval výše uvedené, přeříkal to doma své matince, která kromě toho, že odeslala mojí matce ne zrovna slušný e-mail, kde ji nazvala nejrůznějšími jmény, ale také informoval ředitele, že požaduje po mojí matce veřejnou omluvu. Naštěstí ředitel dobře ví, koho má za zaměstance a za studenty. Vše se ale nakonec projednávalo před zraky komise a za přítomnosti právníků. Moje matka vyšla z toho naštěstí jako absolutní vítěz a zachovala se dokonce tak velkoryse, že nabídla studentovi mír a ačkoli mohla žalovat jeho matku a jej za pomluvy atd. Mojí maminku to stálo mnoho energie jak fyzické, tak psychycké, neb se to táhlo skoro dva měsíce. Vše bylo uzavřeno, ovšem najednou se ozval otec dotyčného, který doposud se v tomto neangažoval, ale vypadá to, že by martyrium mohlo začít nanovo. Prosím všechny rodiče, uvědomte si, učitel je také člověk, je to osoba, která má vzdělávat, nikoliv převychovávat, to je vaše práce a povinnost.
Ali 2. 10. 2017 21:03
Plně souhlasím, dobře napsané. Zejména ten konec. Je to práce a povinnost rodičů a ne školy. Rodiče mají na bedrech, jaký z něj jednou vyroste člověk, ne učitelka ve škole. Rodiče mají říkat, co se sluší a patří, vytýkat, nadávat a v případě potřeby taky dát na p.r.d.e.l, nebo přes tlamu. A né se synáčkem mající 10, 13, 15 let vyjednávat, jak s obchodním manažerem.
Jaryn46 2. 10. 2017 14:22
Vážené maminky těch dvou chlapců, co si mylíte že z nich vychováte? Dacany, kteří Vás jako rodiče jednou kopnou dop...
Alena 2. 10. 2017 14:24
Tak tohle mám za sebou i já; mně se hodně podobná "událost" stala také : po 30 odučených letech jsem se dozvěděla od skupinky maminek - žijících v tzv. bytovém satelitu ( rodinné domky poblíž školy), že jejich děti nebudu umět učit a dopředu věděly, co určitě budu dělat špatně. Přišla i petice, v níž žádaly p. ředitelku , aby mě vyměnila . Odmítaly jednotlivá setkání společně já-rodiče-dítě , vyžádaly si třídní schůzku - a tam mě tzv. nepustily ke slovu. Stalo se tak v říjnu jednoho šk.r. , bylo mi 55 let, třídu jsem přebírala po kolegyni , se kterou jsem dobře vycházela, na začátku 4. třídy . S velkou pravděpodobností , snad, si rodiče přáli, aby s dětmi pokračovala - jenže ona byla tzv. elementaristka a p.ředitelka ji potřebovala do 1. třídy. Já jsem to řešila odchodem ze školy po rozvázání prac. poměru dohodou . Maminek podepaných pod peticí bylo 11, ostatní rodiče " nestačili zírat ". Ani já jsem opravdu neměla sílu přesvědčovat ony maminky , že učit "umím" . Opravdu se tohle stává. Hodně mi to zkomplikovalo profesní život .
Ivana 2. 10. 2017 15:26
Ředitel školy by měl stát na straně učitelky. Pokud tak nečiní pryč s ním. Vůbec nechápu jak to mohlo těm dvěma čůzám projít?? Zazalovala bych je za pomluvu a nechala bych je za trest dělat veřejné práce!
Blanka 8. 11. 2019 05:47
Je divné, že paní píše o smlouvě na dobu určitou v poslední době. Pokud je na pracovišti od začátku, nelze jí zákonně zrušit smlouvu neurčitou na určitou. Příběhu nevěřím, zdá se mi vykonstruovaný. Přesto netvrdím, že se tyto věci ve škole nevyskytují. Pravda je zřejmě jen částečná. Nebo si ředitel s lidmi dělá, co chce a oni se nechají.
Michael 2. 10. 2017 15:27
Mělo by se něco udělat aby rodiče příliš nezasahovali do vedení školy a hlavně aby neměl nikdo z rodičů nějaké vlivné místo, jako v tomto případě, protože to nemá se vzděláním nic společného.
Jana 17. 6. 2018 18:35
A jak byste si to představoval? To děti rodičů s "vlivným místem" nebudou chodit do školy?
Zdenda 2. 10. 2017 16:07
Největší problém není ani tak v tom, že řediteli polichotí důvěra maminek, které obejdou učitelku a ředitel se pak chce oběma odvděčit tím, že potrestá učitelku, ale v ochranné atmosféře, kterou obě ženské dělají svým dětem medvědí službu.
Děti jsou tak připravovány opravdu "specificky" na život.
Místo, aby se od mala učily vyrovnávat s ústrky a nástrahami života, jsou hýčkány a přesvědčovány činy svých matek, že jsou něco víc.
Zdenda 2. 10. 2017 16:14
Podivná doba, kdy učitelka musí dělat, že nevidí, jde-li kolem desetiletého žáka, kouřícího provokativně na zastávce, kde čeká na autobus.
Pavel 2. 10. 2017 16:18
V dřívějších dobách měl učitel AUTORITU, a bylo to tak správně. Dnes nejen že jsou povolené opratě harantům, ale ony nejsou VŮBEC ŽÁDNÉ OPRATĚ !!
A k učitelům se chová spousta hloupých " rádoby rodičů" a bohužel i nadřízené školské orgány jako ke špinavému hadru na holi, se kterým si lze dělat co chce !
Jak to má potom v této společnosti vypadat ? No tak, jak to vypadá, ŠPATNĚ !! Nad šikanou ve školách se zavírají oči od učitelů po ředitele - protože nedej bože, kdyby někdo takovému hajz-líkovi co šikanuje a tatínka nebo maminku " blba" nebo pracháče by někdo zkřivil vlas na hlavě !
Ale pokud si dovolí učitel nějaké napomenutí a rozmazlený hajzlík to doma překroutí a postěžuje si, tak je učitel vyšetřován všemi možnými komisemi, dokud ho to nedovede do blázince.
Takže asi tak - naše " demokratická" spolčnosti. Je otázka, zda jsme vůbec "demokratická" společnost, spíš mám pocit, že je u nás ANARCHIE - každý si nmůžeš dělat co chceš ! Amerika - NÁŠ VZOR ! Všichni vidíme, co se tam děje !!!!!
Hanče 2. 10. 2017 20:14
Jo jo, od zdi ke zdi. Demokracie naruby.
Daniela 2. 10. 2017 18:42
A hodlá s tím vůbec někdo něco dělat?Tak ať si ti nespokojení rodiče učí své děti doma.Zákon to umožňuje.Jenže ono je snažší buzerovat druhé.Rodiče kritizují učitele ne kvůli svým dětem,ale kvůli sobě,protože když dítě zlobí,neučí se,je drzé,tak to vlastně vztahují na sebe.A proč?Protože moc dobře vědí,že s výchovou selhali!Aby to jednou nedopadlo tak,že učitel si udělá co musí a bude mu houby záležet,jestli jeho žáci vůbec umí číst a psát. pozor
Dana 2. 10. 2017 22:36
Ačkoli s diskuzí a příspěvky souhlasím nedá mi to si trošku "rýpnout". Rodiče dnešních dětí mají také své rodiče - takže jak si je předchozí generace vychovala takové je má. Nebo si opravdu nikdo z dříve narozených neuvědomuje, že to byli oni kdo vychovávali dnešní "moderní" rodiče? Tihle "noví" rodiče se na zemi prostě nevyskytli, ale byli někým vychováni. A popravdě, když někdy vidím chování, zlobu a celkovou nepříjemnost některých seniorů tak si i dokážu představit co asi vyrostlo z jejich dětí.
Nika 3. 10. 2017 23:21
Dano, vzala jste mi to z pusy. Přesně tak. Laskavé babičky v šátku jsou minulostí, nahradily je věčně nespokojené herdekbaby v riflích. Vidím to doma, střet tří generací. Musím koukat na otrávené ksichty matky, která vysedává celý den u počítače a pubertální dcery, která jde aspoň občas ven a mimo domov je prima. Takže tak, dítě mám vychované, s babičkou je to horší
Petr Vaněček 2. 10. 2017 19:03
Dobrý den,
20 let jsem pracoval jako učitel, české školství je v hluboké krizi, naštěstí jsem včas odešel a příběh Jarmily je jen střípek v mozaice neschopnosti řídit tento důležitý rezort. Učitelům přeji pevné nervy a zdraví a českým dětem rodiče, kteří je dokáží vychovat, aby se mohly opravdu vzdělávat a ne to jen nesmyslnými pseudoakcemi předstírat.
vikyna 2. 10. 2017 20:30
Před 12 lety jsem se vracela po 6 leté mateřské zpět do práce, což se samozřejmě nelíbilo paní učitelce, co za mě těch 6 let "zaskakovala", takže možná nevědomky, možná vědomky, přispěla k petici některých žáků a rodičů proti mně, kterou vlastně vůbec neznali... Začátky tedy byly velmi těžké, ale zvládla jsem to a jako třídní mě vzali všichni až na jednu rozmazlenou dívenku z velmi bohaté rodiny. Ta si vymýšlela stále horší a drsnější mé přestupky, až jsem se také ocitla v ředitelně na koberečku na pospas rozzuřenému otci velkopodnikatelovi, který mával ředitelovi stížností, kde byla popsána šikana z mé strany až dokonce sexuální narážky.... Tehdejší ředitel byl ten typ hlavně mi dejte všichni pokoj, takže i když věděl, jaká lež to vše je, podpory jsem se nedočkala... Chtělo se mi utéct, zhroutit se, proplakala jsem doma několik nocí, ale měla jsem dvě malé děti a musela jsem se kvůli nim vzchopit. Byla jsem rozhodnutá ze školy odejít, ale nemohla jsem se smířit s tím, že by jim to prošlo... Nakonec mi sama zavolala maminka dívky, velmi racionální paní, která mi vysvětlila, že dívenka si s tatínkem doma točí jak se jí zachce a on udělá vše, co si ona zamane a že si prostě zamanula mě dostat ze školy, ale ať jsem v klidu, že ona si doma pořádek udělá, o celé kauze se matka dozvěděla až se zpožděním, vůbec netušila, co manžel stačil ztropit za scénu. Nakonec se vše urovnalo, já zpočátku s velkým sebezapřením jsem se k dívce chovala opravdu stejně jako k ostatním. Jelikož svou práci miluju, tak jsem zůstala, změnilo se i vedení, jehož jsem nyní součástí a snažíme se ve škole zachovat klidnou, rodinnou a přátelskou atmosféru. Ale abych se vrátila ještě k dívence - bylo to osmileté gymnázium a ke konci studia se jim v rodině cosi zvrtlo, matka s dcerou doslova utekly z domova, následoval drsný rozvod. Děvče dospělo a strašně se změnilo, stalo se milou, charakterní bytostí, opravdu byste nevěřili, že je to ta samá osoba. My si spolu vše vyříkaly, když maturovala, tak mi poděkovala za vše, co jsem pro ni udělala a nyní se na školních srazech vždy rádi vidíme. Takže nemůžete zase tahle šmahem odsoudit člověka, záleží na mnoha okolnostech, její otec vyrůstal v dětském domově, po revoluci zbohatl.... v dětství ji asi nepředal ty správné hodnoty, ale časem si na ně přišla sama.
helpel 2. 10. 2017 21:53
Pokud se rodiče a jejich dítě budou brát jako klienti, protože za každé dítě má škola peníze, tak je to špatně!!! Nastoupila jsem do školy a hned na první poradě nám to pan ředitel připomněl.
Ali 2. 10. 2017 22:51
No a o tom to je. Zcela přesně. Je to bohužel už k pláči.
jirka 3. 10. 2017 05:35
Paní učitelka již několik let nemá ve školství vůbec co dělat. To co se tu uvádí je jen její pohled, druhá strana nedostala žádnou šanci.
Doufám, že už ve školství ani v podobném zařízení nepracujete!
Úča 3. 10. 2017 07:18
Vy jste dobrý, nemá ve školství co dělat? Vždyť na důchod ještě nemá nárok! A vy jste někdy učil a něco podobného zažil? Pokud ne, raději nic nekomentujte. Já učím 27 let a více problémů mám obvykle s domluvou s rodiči. Děti jsou chudáci, které nikdo nevychovává, neprojevuje jim lásku, rodiče jim nedávají správné hranice. Nemůžeme se proto divit, v jakém stavu školství je. Hezký den.
Ali 3. 10. 2017 09:25
To by mě strašně zajímalo, jakým právem o této paní učitelce takto rozhodujete a takto ji soudíte. Tak buď tomu celému příběhu alespoň na 80% věříte a v tom případě nevím, co máte proti paní učitelce, a nebo, příběhu paní učitelky nevěříte a v tom případě je podle vás smyšlený, tak vůbec nevím proč na něj reagujete a paní učitelku odsuzujete, ani nevíte za co. Nemůžete si přeci udělat na něco názor, když je to "jen fikce". Zato Vy budete zřejmě jeden z těch, co je na té vyšší noze. To se pozná hned. S někým se nemazlit, a zachovat si velkou autoritu, že? Potřebujete detailní analýzu onoho dotyčného člověka, abyste mohl milostivě usoudit, že je to tak, jak to je. Kdyby před Vámi někdo umíral, tak se budete dlouho, velmi dlouho rozhodovat, jestli mu máte pomoci, jestli si to náhodou nezavinil sám. Tak je to. Ale to už je právě ona bezcitnost, bezohlednost a arogance.
terka 3. 10. 2017 17:24
neříkám, že s názorem pána souhlasím, ale když se ptáte jaké má právo soudit paní učitelku...jaké máte vy právo soudit jeho?...nemůže se vyjádřit? ikdyž se vám jeho názor nelíbí má na něj stejné právo jako vy..a já osobně si myslím, že vše je výchovou rodičů. Nás učili úctě k učitelům.
Ali 4. 10. 2017 13:54
Jde o to, že, pokud má pán právo soudit, tak také musí soudit na základě nějakého podkladu. A ne si to vycucávat z prstu. Vždyť on jí automaticky odsoudil a to i přesto, že o o druhé straně neví nic víc, než co je zde napsané. A z článku je velmi dobře znatelné, že oběť tady je paní učitelka, nikoliv pan ředitel, dvě ženské a jejich synáčci. Je jasné, že má právo. Ale nejdřív ať si promyslí pořádně svůj názor, než něco napíše. A tady už nejde o věc názoru, tady jde o to, jak tento člověk prapodivně přemýšlí a ještě si dovolí psát nelogický postoj, nakonec završeno, jestli mohu soudit já jeho. Ano, mohu. A dovolím si jej soudit velmi kriticky. Čím přemýšlí?! Mozečkem? Rozumíte, vždyť to přeci nedává žádnou logiku. Pán nemůže někoho soudit, pokud této verzi nevěří. A on ji evidentně nevěří. Pán píše: "Paní učitelka už dávno nemá učit. To je jen její pohled. Druhá strana nedostala šanci. Doufám, že už ve školství nepracujete!" Za co jí takto odsoudil? Kde má nějaký argument, který dělá druhou stranu hodnou? (ředitel, synáčci, maminky) On si to jednoduše vycucal z prstu, to je nějaký rozumný názor? Promiňte, ale nechci být sprostá. A takových, když se sejde potom víc, tak opravdu nemá paní učitelka sebemenší šanci uspět. A tak to v životě chodí...
A teď si udělejte názor na pána a udělejte si názor na mě. Já odsuzuji pána, protože absolutně neprojevuje žádnou empatii a jen odsuzuje ty nepravé. A pak se má těm poctivým a dobrým dařit. Tak to je paráda...
Eva 3. 10. 2017 22:43
Ta druhá strana to bude patrně Vaše rodina, že?
Kulich 4. 10. 2017 15:41
Přečetl a nepochopil,jinak to nevidím!
Ali 4. 10. 2017 18:22
Ano, já to také tak vidím.
Katka 3. 10. 2017 09:09
Je to smutne. Nejen clanek, ktery je sice jednostranny, ale jak z diskuze vyplyva ne ojedinely. A jak bylo napsano, dojedou na to hlavne rodice, bohuzel pouze rodinnymi vztahy. Ucitelka je narozdil od rodice pravne postihnutelna, byt pouze vyhazovem. Copak maji rodice nejake postihy za chovani a zpackanou vychovu sveho ditete?
Ucim na 2. st ZS. Problemovi rodice z 1.st. "vyskakuji" jeste v 6. tride, v 7. zacne puberta a deti se bouri, v 8. tride jsem zazila nekolik maminek plakat va sborovne: ja nevim, co mam delat, on me neposlechne. Vzdycky, kdyz na me prijde neko startovat, tak si na to vzpomenu.
A co me depta nejvic? Reditelka, ve ktere nemame proti rodici zastani. A kolegyne, ktere verejne tvrdi, ze ony problem nemaji, ze je vse v poradku, jen aby pred vedenim vypadaly jako super kantorky. Je to ubohe.
Una z vechtru 3. 10. 2017 14:48
Doba je dnes skutečně úplně jiná, než za mého dětství a mládí. Nevím,zda mám více litovat učitele, rodiče, nebo děti. S novou dobou a všemi změnami přišel do škol i nový vzdělávací program RVP a podle něj si učitelé museli místo daných propracovaných osnov zpracovat svůj ničím nepodložený ŠVP- školní vzdělávací program - na naší školu tehdy přišli mladí kantoři i ředitel- učila jsem na 1. stupni a měla jsem to jako poslání. Moje kolegyně odešly do důchodu a já tam s mladšími zůstala na tu hrůzu sama. Nedalo se s nimi nijak domluvit, děti se začaly dělat co chtěly, návyky a kázeň šly stranou- začaly se pěstovat osobnosti- takzvaně, stále se řešily projektové dny a já mladému vedení říkala /měla jsem tehdy 1.třídu/, že už bych tedy ale potřebovala učit, tak jak jsem byla zvyklá. No nešlo to podle nové koncepce, byla jsem pro ně patrně stará struktura- bylo by toho hodně k popisování - tedy ve zkratce. Odešla jsem učit z městyse do Prahy- chyběl mi rok do důchodu. Tam byli pro změnu naštvaní všichni učitelé - na to nové školství - ŠVP měli vzorně zpracovaný- ale neměl pořádně kdo učit. Zastupovala jsem učitelku, která byla na nemocenské /na psychiatrii/. Učila jsem páťáky a vzala jsem to pěkně postaru a po svém. Stálo mi to dost sil, ale myslím,že byli spokojeni rodiče i vedení, že do té třídy sehnalo učitelku a já si učila podle svého jak jsem byla zvyklá.Dnes jsem již 10.rok v důchodu a moji bývalí žáci se ke mně hlásí /už dospěláci/ i když jsem bývala přísná- alespoň jsem je něco naučila. No školství se dostalo někam jinam, než by mělo být /a nejenom školství/ a to je mně moc líto.
Bodˇa 3. 10. 2017 17:32
Paní Jarmilo.Pokud s vámi škola již několik let uzavírá smlouvu na dobu určitou,braňte se!Podle zákonů tak může být učineno pouze dva roky po sobě.potom máte nárok na smlouvu s dobou neurčitou.Potom by z případného propuštění vznikl nárok na odstupné.nevím, zda vám to bude něco platné.Protože jak je vidět i vedení vaší školy stojí výš než právo a zákon! Jsem s vámi apřeji vám štˇastné ukonení vaší učitelské dráhy. ,,Když něčemu nerozumíš,ptej se,kdo z toho má prospěch!" B.K.
Marta 3. 10. 2017 17:54
Mé kamarádce se stalo něco podobného - jako důchodkyně se nechala přemluvit k několika vyučovacím hodinám hodinám týdně jako zástup za těhotnou kolegyni. Po půl roce onemocněla (asi 3 týdny PN) a škola ihned ukončila smlouvu, což kamarádka nakonec docela uvítala. Na její místo nastoupila neteř paní zástupkyně, dívčina Mgr. et Mgr. et BcA... , která do té doby (ve 32 letech) ještě nikdy nepracovala. Odučila dohromady šest měsíců a ze školy odešla, protože to pro ni byla obrovská zátěž - učila 6 hodin týdně výtvarku. No ale paní zástupkyně vesele pomlouvá kamarádku, že nechala školu na holičkách...
Patricie 4. 10. 2017 06:01
Vážení přátelé, vy co učíte na státních školách netušíte, jaká je situace na školách soukromých. Učitelé tam šikanují ne jenom žáci a rodiče, ale také vedení školy. O tom se nikde nemluví, o tom se mlčí, to je tabu. O finanančím ohodnocení učitelů na soukromých školách ani nemluvě. Kdo nezažil, neuvěří. Bývalá ministrině školství se nechala slyšet, že řešit finanční ohodnocení učitelů na soukromých školách jí nepřísluší, prý mají nadstandardní mzdy. Poslala bych jí tam za tu mzdu učit. Podobná situace, co se týče mzdy, je i na školách vysokých, na státních vysokých školách. Tam spousta učitelů pracuje za 15 000 Kč za měsíc a to i učitelů s doktorátem. To vůbec veřejnost neví, protože průměrná mzda všechno zkresluje. V našem státě probíhá systematická genocída inteligence, učitelů zejména. České školství je v hluboké krizi.
Zita 16. 10. 2018 12:24
Patricie, jsem ráda, že jste to zmínila. Před několika lety se mé kamarádce (spolužačce z vysoké školy) naskytla příležitost učit vybranou skupinku studentek na soukromé škole. Už jsme za sebou měly obě celkem dost praxe a mohu říct, že kamarádka byla u studentů velmi oblíbená a získávala skvělé zpětné vazby. Tehdy to ale bylo jiné. Ty studentky byly všechny z Ruska a vzájemně se znaly. Od počátku se prý ke kamarádce všechny chovaly velice povýšeně a arogantně. Společně rozhodovaly o tom, co se budou učit, co se jim chce a nechce. Když usoudily, že pro ně probírané učivo není zajímavé, přestaly pracovat a hromadně výuku bojkotovaly. Kamarádka z toho byla zoufalá. Snažila si je pro předmět získat, vím, jak vymýšlela desítky zajímavých aktivit, ale žádný posun. Reakcí prý nebylo nic, než „kyselé ksichty“ a oči v sloup. Když se na ně pokusila autoritativně zapůsobit a chtěla po nich nějaké výsledky, hned druhý den si na ni běžely do školy stěžovat matky studentek, že prý jejich dcery „šikanuje“ a „nic je nenaučí“. Vedení se postavilo na stranu studentek a jejich matek a kamarádce sdělilo, že má dělat, co po ní „klienti“ chtějí, protože si to zaplatili. Podala výpověď. Musím se přiznat, že tenhle její zážitek u mě přispěl k tomu, že se teď učitelskému povolání nevěnuji a pracuji v úplně jiné sféře. Vykonávat práci, kde si z Vás dělají rozmazlení teenageři hadr na podlahu a kde si ani nemůžete sjednat pořádek, abyste nebyli nařčeni z „šikany“, je podle mého názoru příšerné. Vaše autorita se rovná nule. Snad to na státních školách nikdy nedojde tak daleko.
mb 4. 10. 2017 05:48
ano deti jsou dnes fagani ,jejich matky rezistentni tupanky a tak jsou hotely jiz jen pro dospele nebot jedna matka s deckem obrati cely Hotel naruby A ucitel vsude na svete je Kandidat na Psycho a v USA SE RADUJE KDYZ HO ZACI NEZASTRELI -priserna doby arogantni s dementama v cele statu
Františka 4. 10. 2017 07:00
Tak nevím. Kolem nás jsou paní učitelky také přesvědčené jak jsou skvělé, ale když jsem se byla podívat na ukázkové hodiny, nestačila jsem se divit. Paní učitelka na angličtinu udělala za 45 minut 12 chyb od té doby, co jsem to v šoku začala počítat. Všechny ty blbosti ale cpala dětem do hlavy bez zaváhání a naprosto sebevědomě. Diskusi s ní jsem se ani neodvážila začít po zkušenosti s jinou učitelkou, kterou jsem si "troufla" upozornit, že žáka neoprávněně negativně ohodnotila. Šlo o zcela jednoznačnou chybu na straně učitelky, která tvrdila, že rys nežije na území ČR. Svoji omezenost a neznalost hájila takovým způsobem, že mi tvrdila, že žáci potřebují špatně známky, aby se potom na střední škole nedivili a že se mi můj přístup, že nechávám rozhodovat dítě jednou vymstí. ( Podle diskuse zde to vypadá, že je to mezi učiteli rozšířený "argument".) Nevím, co by si učitelé představovali. Že budu vlastnímu dítěti říkat, že paní učitelka má pravdu, když ji nemá??? To dítě vidělo práci organizace, která rysy u nás mapuje atd. Sousedka řešila opakovaně chyby jiné učitelky se stejným výsledkem. Dvě kamarádky podobně. Ale všechny ty paní učitelky byly velmi pobouřené, že si jako rodiče dovolujeme nějak zasahovat do jejich skvělé práce. Shodly jsme se, že asi ani nevidí, že dělají svou práci špatně.
Ali 4. 10. 2017 14:26
Tady, ale nešlo o práci jako takovou, o vzdělávání. Tady šlo to, že paní učitelka se zastala a později pomáhala chlapci původem z Vietnamu, neboť dva chlapečci mu dělali ze života peklo. Šikanovali jeho a pak i ji samotnou, jejich rodiče. To je podstata tohoto článku...
Spartan 4. 10. 2017 11:59
Vazena pani ucitelko pokat se jedna o rodice by jste si meli najit spravnou cestu.Taky ucitele si mysli ze si muzou dovolit na rodice a vubec nekoukaji na to co se stoho vyvine.Pak to odnese dite bud chovanim nebo prospechem.Pokat delate taky ucitelku mate nejakou skolu nebo vdelani aby se to nedelo.Doporucuji najit cestu obou stran a vyhovet si.Dekuji
Kulich 4. 10. 2017 15:05
Jak můžete někomu radit,Váš "sesmolený" článek prozradil,že jste to prospěchem "odnesl" i Vy. pozor
Jana 17. 6. 2018 18:52
Já bych možná doporučila vrátit se do základní školy a promrskat pravopis...
Loki 5. 10. 2017 18:40
Pokud je to, co je v článku, pravda, tak je mi paní učitelky líto. Vím, že tito lidé dokáží znepříjemnit život i jiným povoláním. Jedná se o arogantní a sebestředné jedince. Bohužel já zažila něco podobného z jiné strany, kdy díky jednomu dítěti z vlivné rodiny, která často sponzorovala akce školy, šikanovala učitelka mou sestru. A nepomohlo nic, až přeložení na jinou školu, ale následky zůstaly. Já nyní asi trochu nepotěším učitele, ale ano, rodič je v podstatě klient, resp. vy poskytujete službu. Proto si myslím, že vyslechnout si názor rodiče a popřemýšlet, zda skutečně nemá pravdu. Ale to už není o tom, že jeden je rodič a druhý učitel, ale o obyčejné slušnosti.
martina 17. 10. 2018 23:23
Zažila jsem něco podobného. Dostávala jsem se z toho několik let. Hodně síly.
82

Video