Maminka.czJak na to

Jaro je tady. Nejvyšší čas vyměnit šatník, boty i pneumatiky! Máte přezuto?

Veronika Zenklová 27.  4.  2021
Slunce konečně začíná pracovat na plný úvazek, teploty stoupají i k 15 stupňům a stejně jako bychom my v takovém počasí trpěli ve sněhulích, trápí se i naše auto na zimních pneumatikách. Je čas začít přemýšlet o jejich přezutí, nemyslíte? Poradíme vám, jak na to.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zimní pneumatiky je povinné používat v období mezi 1. listopadem a 31. březnem. Jsou určené pro jízdu za teplot nižších než 7 stupňů. Při vyšších teplotách se extrémně opotřebovávají, správně nefungují a vaše auto vykazuje vyšší spotřebu. Z hlediska bezpečnosti i úspory paliva je tak vhodný čas přezout na letní. 

V jakém autě vozíte svoje děti?

Jak jste na tom?

Vinou zavřených okresů a dlouhé zimy se letos motoristé do servisů zrovna nehrnuli. S prvními jarními teplotami ale přijde nával. Co by ale nezvládla šikovná maminka? Zvlášť když v servisech napříč značkami právě teď probíhají tradiční jarní akce se zvýhodněnou nabídkou letních pneumatik a originálního příslušenství za akční ceny.

Autorizovaní prodejci Škoda Auto nabízejí na akční sortiment příslušenství slevy až 30 %. Majitelé starších aut mohou ušetřit s tradiční Šekovou knížkou plnou slev na práci i součástky. 

Klepněte pro větší obrázek

Lepší než hodinový manžel

Víte, že koupě pneumatik od autorizovaného autoservisu může znamenat příjemný bonus? Při pořízení samostatné letní nebo zimní pneumatiky nebo kompletních kol u autorizovaného obchodního partnera Škoda nebo na e-shopu automobilky dostanete zdarma pneugaranci.

Platí jednotlivě, tedy bez ohledu na počet zakoupených kol. A vztahuje se na neopravitelná poškození vzniklá při běžném provozu včetně najetí na obrubník. A pokud má zákazník platnou doživotní Záruku mobility, může využít i odtah do nejbližšího autorizovaného servisu Škoda a o nic se nestarat. 

Klepněte pro větší obrázek

Zdroj fotek: Istock.com

 
Témata: Rodina a vy, JAR, Jak na to, šatník, jaro, Příslušenství, Přezutí, Teplota, Škoda Auto, Pneumatiky, Servis, Plný úvazek, Boty, Obrubník, Škoda