Maminka.czCestování

Je potřeba děti před zahraniční dovolenou připojistit?

Simona Procházková 20.  7.  2017
Na dotaz odpovídá JUDr. Barbora Pospíšilová, ředitelka úseku likvidace škod, D.A.S. Rechtsschutz AG, pobočka pro ČR.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Radana N.: Chystáme se na dovolenou do Itálie s tříletým a dvouletým synem. Jsou nějaké možnosti připojištění pro případ, že by nezbedné dítě něco rozbilo nebo zničilo (v hotelu, obchodě…)?

JUDr. Barbora Pospíšilová, ředitelka úseku likvidace škod, D.A.S. Rechtsschutz AG, pobočka pro ČR, das.cz

Při cestě na zahraniční dovolenou je vhodné mít sjednané cestovní pojištění, které vám pokryje případné léčebné výlohy a s tím spojené asistenční služby. K tomu se vyplatí mít sjednané připojištění v podobě pojištění odpovědnosti za škodu.

To pomůže vyřešit právě ty situace, kdy např. vaše hravé dítě nechtěně v hotelové hale rozbije míčem okno, neboť kryje případy neúmyslného způsobení škody na majetku, jmění či újmy na zdraví.  Dané pojištění bývá často součástí balíčku pro pojištění domácnosti. Pokud pojištění máte sjednáno, je v případě vzniku škody nejlepší pojišťovnu obratem kontaktovat a informovat se, jak přesně máte ve věci postupovat.

Postupy a požadavky jednotlivých pojišťoven jsou rozdílné. Vždy se předem zeptejte, které konkrétní situace jsou z pojištění kryty, do jakého peněžitého limitu bude pojišťovna škodu krýt a zda v případě škody budete muset také sami něco platit v rámci tzv. spoluúčasti.

Video: Jak chránit děti před sluníčkem a jak vybírat vhodné oblečení

Proč je dobré mít pojištění domácnosti?
Cestujte v klidu a pohodě. Pojištění se vyplatí. Jak ho vybrat?

 

Témata: Děti, Časopis Maminka, Praktické rady, Cestování, Maminka cestuje, Radana, léčebné výlohy, Tříletý syn, Likvidace, Vhodné oblečení, Potřeba, Dovolená, Dvouletý syn, Česká republika, Cestovní pojištění, Ředitelka úseku, Hotel, Zahraniční dovolená, Jmění, Pojištění, Itálie, Pojišťovna, Barbora Pospíšilová, JUDr, Ředitelka