Maminka.czSlavní rodiče

„Jedna přes plínu je někdy lepší než domlouvání,“ říká Monika Absolonová

Dita Mrázková 21.  9.  2017
Celý život hledala nějaký nedefinovatelný pocit štěstí a uspokojení. Ve vztazích, práci, zábavě. Nebylo to ale ono. Dočkala se téměř před čtyřicítkou. Ten vysněný pocit naplnění, o který usilovala, našla až se svým synem. „Jen mě mrzí, že mi není o něco míň. Ráda bych, aby se naše rodina rozrostla,“ přiznává otevřeně zpěvačka Monika Absolonová.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

S Monikou máme za sebou už třetí setkání s odstupem dvou let.
Poprvé jsme se na rozhovor sešly, když hledala toho pravého. Podruhé už v pokročilém stupni těhotenství líčila, jak se (s tím pravým) těší na příchod vytouženého syna. Setkání poslední se uskutečnilo v pražském Studiu DVA, pár hodin před jejím vystoupením.

Seděly jsme nad domácí limonádou, a naše povídání se tak točilo kolem práce, nekonečného hubnutí a toho nejdůležitějšího: malého Tadeáše – momentálního středobodu jejího vesmíru.

 Pojďme si nejdříve zrekapitulovat naše poslední setkání. Měla jste pár týdnů do porodu, hýřila energií, doma jste takzvaně hnízdila a trochu si stěžovala, že Tadeáš v břiše je pěkný divoch.

Jsem pro, můžeme začít tím naším malým divochem.

No a právě k tomu se váže ta vaše pověstná energie. Jak jste s ní na tom dnes, po devatenáctiměsíčním kalupu zvaném mateřství?

Než jsem porodila, kamarádky mi říkaly, že po porodu nebudu nic stíhat. Musím říct, že tehdy jsem stíhala daleko víc, protože jsme si našli s Tadeášem systém a šlo to. Teď je to fajn, Táda je úžasné dítě, ale… je prostě hodně živý.

Myslela jsem si, že bude klidný po tatínkovi, ale nestalo se. Hýří neuvěřitelným temperamentem. Kde tu energii ty děti berou, že… To chápu, kde ji berou. Ale kde ji mám brát já?! Když mám volno a můžu být s Tádou celý den, je to v pohodě. Když musím šetřit síly na večerní představení, je to horší. Takže to dělám tak, že si s ním chodím dopoledne lehnout. Doma je sice pak bordel jako v tanku, ale nedá se nic dělat.

Video: Podívejte se, jak jsme fotili Moniku Absolonovou na titulku časopisu Maminka



Poměrně brzo po porodu jste naskočila zpátky do práce. V těhotenství jste bilancovala, že se vám profesní sen už vlastně dávno splnil. Co vás motivovalo k tomu vrátit se do showbyznysu?

Brzo mi to zas tak nepřijde, byla jsem na mateřské tři čtvrtě roku. A ta nejlepší role přišla až s Tádou. Navíc já se po porodu nevrátila do všech muzikálů, ve kterých jsem účinkovala, až na jediný – Evitu v divadle Studio DVA, kterou jsem ovšem hrála jen krátce před otěhotněním.

Když jsem ale přišla na hodiny zpěvu k panu profesorovi Klezlovi a on mi písničky z Evity, které jsem znala nazpaměť, pustil, najednou jsem měla „okno“. Během těhotenství se mi vykouřily z hlavy skoro všechny texty. Představa, že bych se měla učit něco dalšího, to bych nedala.

Však když jsem po těch devíti měsících zase stála na pódiu, říkala jsem si, co tu proboha děláš, proč nejsi doma s Tadeášem? Ale i tyto pocity naštěstí brzo zmizely. Jsem ráda, že to načasování takhle vyšlo a dřívější návrat do práce by mě určitě mnohem víc stresoval. A možná i ten pozdější.

Uklidnili mě až diváci svým úžasným přijetím a kolegové, kteří za mnou chodili a tvrdili, že mám lepší hlas než před porodem. Postupně se začala práce nabalovat, měla jsem narozeninový koncert, vánoční koncert, natočila jsem vánoční CD Až do nebes, moderovala Atleta roku, měla spoustu dalších vystoupení a od února hraju Funny Girl opět v divadle Studio DVA.

Témata: Těhotenství, Porod, Slavní rodiče, Časopis Maminka, Atopický ekzém, Reklama, Monika Absolonová, Nestlé, Sportovec, Honorář, Kojenecká výživa, Negativní reakce, Úvěr, Jed, Funny girl, Studio dva, Umělá výživa, Masový vývar, Kondice, Načasování, Šum, Beba, Píseň, Představení, Čirá radost