Maminka.czTěhotenství

Jakými kosmetickými zázraky lze předejít striím?

Adéla Vedralová 12.  10.  2011
Jakými kosmetickými zázraky lze předejít striím?
Nepěkných jizviček jménem strie se bojí většina žen. Vznikají popraskáním elastických vláken pod povrchem kůže ve chvíli, kdy je na pokožku kladen velký tlak nepřiměřeným napínáním hlavně v těhotenství. Když se vám jednou jizvy vytvoří, už se jich nikdy nezbavíte. Proto je nutné nepodceňovat prevenci!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Povolaných kosmetických produktů je na trhu mnoho. Jak tedy zvolit ten pravý? Vyzpovídala jsem několik svých kamarádek z maminkovských řad, které na strie pěkně vyzrály a přidala něco ze svých vlastních zkušeností, abych vám těhulkám usnadnila pátrání!

Elasti-Q Original, 144 Kč

Na tento přípravek dostupný v lékárnách jsem vyslechla hned několik výtečných referencí. Kamarádce Ivě ho v jedné lékárně doporučila paní magistra se slovy:"Nevyhazujte peníze za renomované značky, když můžete mít za zlomek ceny stejnou, ne-li lepší kvalitu." Skvěle se vstřebává a opravdu funguje! Díky unikátní kombinaci účinných látek (kyselina hyaluronová, D-panthenol, elastin a vitamín E) účinně buduje elasticitu a vitalitu kůže. Je třeba ho aplikovat pravidelně, třeba i několikrát denně v oblasti hýždí, bříška, prsou a stehen - stejně jako ostatní přípravky. Kupodivu nezanechává mastný film, takže se můžete hned po jeho nanesení v klidu obléct. A nádherně voní!

JOHNSON´S Baby olej, cca 80 Kč

Notoricky známý olejíček pro miminka je též skvělým pomocníkem v boji proti stiím. Velmi dobře hydratuje, vyživuje pokožku a tím pádem zajišťuje její pružnost. Některé moje kamarádky si ho tak zamilovaly, že ho používají místo koupelového oleje, masážního oleje a tělového másla. Využití je opravdu široké. Jediná jeho nevýhoda je, že když se s ním namažete, jste tak umaštěná, že není radno odcházet z domu. Proto je vhodné olej aplikovat vždy po koupeli před spaním.

Babylove Mama masážní krém,cca 50 Kč

Krém pro nastávající maminky z řady produktů DM drogerie má právem hodně příznivkyň. Podle mé vlastní zkušenosti je srovnatelný s výrobky vyšší cenové kategorie, ne-li dokonce lepší! Nádherně se vstřebává, jemně voní a už po prvním použití jsem cítila hlubokou hydrataci pokožky. Opravdu jej vřele doporučuji a když ho zkombinujete s olejíčkem ze stejné řady na noc, určitě budete dokonale vyzbrojena.

Balzám Mom & Baby od L´Occitane, 755 Kč

Pokud si toužíte dopřát něco opravdu luxusního, tak sáhněte po tomto hutném a přitom moc dobře roztíratelném tělovém máslíčku. Je vhodný nejen pro miminka, ale hlavně pro namáhanou pokožku maminek. Vzhledem k vysoké ceně jsem si balzám pořídila na radu své známé jen jednou a byla velmi mile překvapená, jak dlouho navzdory malé krabičce vydrží. Pro jednu aplikaci je třeba velmi malé množství. Používala jsem ho poslední měsíc těhotenství, kdy byl nápor na moji kůži nejsilnější a žádné strie se už neobjevily.


Témata: Těhotenství, Jen pro maminku, zázrak, Koš, Jak, Kosmetický produkt, Jaký, Zlomek ceny, Kos