Maminka.czTěhotenství

Vaše Adéla: Nemám co na sebe!

Adéla Vedralová 8.  3.  2010
Vaše Adéla: Nemám co na sebe!
Pokud se už začínáte zakulacovat, neznamená to přece, že během příštích pár měsíců hodláte chodit v neforemném pytli, jak tomu bývávalo zvykem o dekádu dříve. Ptáte se, jak elegantně vyřešit problém s šatníkem? Budu k vám upřímná: jestli si chcete zachovat styl, čeká vás téměř detektivní prácička.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ať chcete nebo ne, na nákupy základních kamenů šatníku jako jsou kalhoty, spodní prádlo, a topy, budete muset vyrazit více než jednou. Docela příjemná vyhlídka, že?

I když časopisy o módě tvrdí, že v dnešní době mají těhulky k dispozici dost velký výběr ošacení, realita je trochu jiná. Sama jsem se o tom přesvědčila, když jsem s entuziazmem poprvé vyrazila s kámoškou na nákupy. Slyšela jsem, že všechny velké, cenově přístupné řetězce s konfekcí mají své vlastní kolekce těhotenského oblečení. Jenže při jejich návstěvě, jsem často odcházela s nepořízenou. Téměř žádný k nám tyto kolekce bohužel nedováží. A specializované těhotenské značky jsou pro průměrně vydělávající ženu poněkud drahé. Vyhráno máte v podstatě jen, pokud se nebojíte nakupovat na netu, nebo vyrazíte utrácet za hranice.

Dalším problémem, na který můžete narazit, je nepříliš rozmanitý výběr zboží. Kvůli nabídce může váš styl totiž může utrpět pár ran. Hodněkrát jsem se musela smířit s kompromisem. Vždycky jsem si například říkala, že bych si na sebe nikdy nevzala kapsáče. Ale když jsem si v parném létě v osmém měsíci musela vybrat mezi nimi, tepláky a legínami, byla jsem za ně nakonec upřímě vděčná.

Jak z toho? Mně se osvědčilo následující. V prvním trimestru vám ještě postačí, když si pořídíte o velikost větší kalhoty a k tomu pár elastických nebo volnějších vršků. Prozkoumáte-li podrobněji útroby vaší skříně, určitě najdete také pár svých oblíbených kousků, které zužitkujete i v těhotenství. Ale až bříško vyroste o něco viditelněji, bude na čase se poohlédnout po outfitu určeném speciálně pro nastávající maminky. Což se týká hlavně kalhot, kterých je na výběr docela dost. Je opravdu nezbytné, abyste se cítila co nejpohodlněji a nikde vás nic neškrtilo.

Naštěstí se i v pokročilém stupni těhotensví dá leccos nakupit i v „normální“ konfekci, jen to chce to opravdu železné nervy, kuráž a pak dlouho zkoušet, zkoušet a zkoušet! Námaha se v tomto případě opravdu vyplatí.

Vaše Adéla

Témata: Těhotenství, Jen pro maminku, Vaš, Velký výběr, Astratex