Maminka.czJen pro maminku

Trendy, které si můžete dovolit: Noste jen to, co vám sluší

redakce 29.  3.  2013
Trendy, které si můžete dovolit: Noste jen to, co vám sluší
Ignorujte diktát, noste jen to, co vám sluší. Kytky, barvy, asymetrie. Vybrali jsme pro vás kousky, které byste z nových kolekcí mohli zařadit do šatníku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Denim

Sláva denimu! Džínovina je jedním z nejvíc omlazujících trendů tohoto léta. Ze sportovního a pracovního pojetí se denim vrací do byznysu i do společnosti. Neobejdete se bez džínové košile nebo skvěle střižené sukně.

Asymetrie

Někdo v asymetrickém trendu a řasení pozná antický vliv, jiný v něm ucítí ženskost a romantiku. Obojí je správně. Specifické detaily nejlépe vyniknou v béžových, pudrových a metalických barvách, zdobení kameny také není od věci. Nezapomínejte na pásky v pase. Pokud to jen trochu půjde, zařaďte je do stylistické hry.

Květiny

Záplava květin poznamenala snad všechny části jarního šatníku. Topy, kalhoty, šaty, kabáty i doplňky. Pokud se na to cítíte, zkuste mixovat květinové vzory dohromady. Pouzdrovým šatům bude slušet orientální typ potisku, košilím zase něco více grafického. Navíc květinový potisk úžasně maskuje naše nedokonalosti.

Barvy

Výrazné barvy se opět hlásí o slovo, na řadu přichází neonky a color blocking. Fuchsiovou, zelenou, elektricky modrou, žlutou i červenou používejte velkoryse, a to nejen na doplňcích, ale hlavně ve velkých plochách. V monochromatických barvách navíc nádherně vyniknou detaily střihu a struktury materiálů. Samozřejmě nedáme dopustit na hedvábí.

ČTĚTE TAKÉ: Co frčí v dětské módě ve světě? Českou průměrnost nehledejte

Černobílá

Černá a bílá se spojily ve vibrující kombinace, které až sci-fiovlivňují naši psychiku. Vzpomeňte si na dokonalé grafické potisky šedesátých let, pruhy, šachovnici, kohoutí stopu nebo mix všeho dohromady a nebojte se tento silný trend použít ve dne i v noci. Na večer samozřejmě prodlužte délky a přidejte snové high heels.

50. & 60. léta

Designéři nás lákají na etno vzhled, květinové a neonově barevné kombinace a tvar věrně napodobují 50. a 60. roky. Transparentnost, zlatá a zajímavé zpracování kůže vede. Střední hranaté kabelky noste v ruce a nezapomeňte, že psaníčka zvaná clutch mají velikost XXL. Proč ne?

Hit

Jehlové podpatky si nechte jen po speciální příležitosti, do ulic tuto sezonu vyjděte s podpatky mnohem komfortnějšími pro denní nošení. Velkým hitem jsou sandály na podpatku s obtočenými pásky od nártu až nad kotník, připomínající pantofle gladiátorů. Hledejte metalické odstíny, květinový potisk nebo výrazné barvy. Vlastně boty přesně kopírují trendy sezony v oblečení.

V síti

Transparentnost a detaily připomínající pavučinu jsou příjemným osvěžením klasických kousků. Takže oprašte starou dobrou ruční práci, protože s háčkovaným nebo krajkovým efektem přesně následujete modely, jež uhranuly runway. Navíc odhalit trochu kůže, ale neprozradit úplně vše, je nesmírně sexy.

Témata: Jen pro maminku, Časopis Moje psychologie, Trendy, Asymetrie, Dov, Trend, XXL, Nos, Denim, Denní nošení, Muž, JEN