Maminka.czNovorozenec

Život s velkými prsy není tak růžový!

Adéla Vedralová 18.  1.  2012
Život s velkými prsy není tak růžový!
Asi každá žena má o svém vzhledu nějaké pochybnosti. Jedna by chtěla mít delší nohy, druhá zas kratší nos. Ale asi ze všeho nejvíc se řeší velikost prsou…

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když si vzpomenu na časté hovory s kamarádkami, frekventovaně se objevuje právě tohle téma. Veronika by dala nevím co, aby měla aspoň dvojky, Bětka nesnáší dobíhání tramvaje kvůli svým čtyřkám a snad jen Martina může být relativně spokojená díky průměrným trojkám. Jenže já se od nich liším úplně. Se svým číslem podprsenky 70 F patřím mezi mezinárodní rarity.

Velká prsa mě nikdy moc nebavily. V pubertě jsem se stala častým terčem chlapeckých průpovídek. Spolužáci na mě pokřikovali: „Pamelo, Wonerwoman“. Méně obdařené spolužačky mě více méně nesnášely a šaty na maturitní ples jsem musela shánět celou věčnost. Na prsaté maturantky se šaty asi nevyrábějí! Mimochodem stejně jako svatební šaty.

Na větší poprsí se vůbec velmi špatně nakupuje. Spodní prádlo, plavky nebo sportovní oblečení je těžce nedostatkové. Většina obchodníků totiž nabízí zboží pouze do velikosti D a malé obvody už vůbec neznají. Dokonce se mi stalo, že mě paní prodavačka v nadměrných velikostech s lítostí poslala ke švadleně, která mi měla podprsenku ušít na míru. Právě spodní prádlo je pro prsaté ženy velmi důležité. Mělo by mít silná vypolstrovaná ramínka, propracované košíčky a zapínání minimálně na tři háčky. Taková bohužel stojí klidně i 2000 Kč. Mám docela dobrou zkušenost s firmami Anita, Felina a Triumph.

Další kapitola je kojení. Rozhodně neplatí, že velká prsa se rovnají dostatku mléka. Znám více žen, které, stejně jako já, svému dítěti neměly po pár týdnech co nabídnout. Navíc samotné kojení je velmi nepohodlné a obtížné.

Tohle všechno ještě není tak zlé, jako zdravotní potíže vzniklé nošením nadměrné zátěže na hrudníku. Od 16 let mám těžkou skoliózu a v těhotenství se mi ještě zhoršila. Nezbylo mi nic jiného než začít tvrdě cvičit. Bolesti zad a hlavy se posílením svalstva o hodně zmírnily a musím dodat, že se mi zlepšilo i držení těla. Pomohlo mi pilates, plavání, power jóga a stretching. Jenže stačí dvoutýdenní výpadek a opět nastane problém. Proto už cvičím i doma u televize, když nemám čas navštívit lekci. Takže všechny ženy toužící po větších ňadrech opravdu nechápu!

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Jen pro maminku, TAK, Velký, Živo, Sportovní oblečení, Život, Velký prs, Maturitní ples, Svatební šaty, Astratex