Maminka.czslavné děti

Jenna Ortega alias "Wednesday" na fotografiích z dětství: I já jsem podivínka, jako malá jsem pitvala zvířátka, říká o sobě

Dita Mrázková 1.  2.  2023
V šesti letech snila o tom, že se stane herečkou, a byla odhodlaná obětovat tomu naprosto všechno. Sen se jí splnil a tahle sebevědomá mladá dáma oslnila coby podivínská dívka z Addamsovy rodiny nejen své slavnější herecké kolegy, ale doslova celý svět. Jak šel čas s novodobou hollywoodskou hvězdou?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nový seriál režiséra Tima Burtona trhá na Netflixu rekordy sledovanosti. Volnému pokračování amerického kultovního seriálu Addamsova dominuje staronová postava Wednesday - dcera manželů Addamsových, podivínská a tak trochu bezcitná dívka, kterou nikdo nikdy neviděl usmát se.

Její představitelka, dvacetiletá herečka Jenna Ortega, si díky hereckému výkonu vysloužila respekt od slavných ikon Hollywoodu. Ódy na její talent pěje nejen režisér, ale i herečky Catherine Zeta-Jones nebo Christina Ricci, které si v seriálu Wednesday také zahrály.

VIDEO: SERIÁL WEDNESDAY

Rozhodlo domácí divadýlko


Jenna se do herectví zamilovala už v šesti letech, ale rodiče byli tvrdě proti. V jednom rozhovoru se svěřila, že jí maminka koupila knihu monologů, aby její vášeň "umlčela", ale to se jí tak trochu vymstilo. Po přečtení knihy dívka navrhla, že před mámou sehraje jeden z dramatických monologů, při kterém se hystericky rozplakala. Maminka byla ohromena, natočila si dceru na video a nahrála ho na Facebook s popiskem: "Moje malá královna dramatu."

Klepněte pro větší obrázek

Ukázalo se, že jeden z maminčiných přátel ze střední školy zná režiséra castingů, video mu ukázala a Jenna byla pozvaná na svůj první konkurz. Kvůli své první roli v seriálu neváhala s rodiči čtyřikrát týdně po škole dojíždět šest hodin tam a zpátky na natáčení. Další role na sebe nenechaly dlouho čekat. Jenna se objevila ve filmu Insidious 2, seriálu Rake, v komedii Malí uličníci: Záchranná mise, v sitcomu Richie Rich nebo ve filmu Iron Man 3. Zahrála si i v několika reklamách.

Plní si svůj dětský sen

"Moji rodiče tak trochu nemohou uvěřit mému úspěchu. Ne že by mi nevěřili, protože by jinak nejezdili šest hodin autem tam a zpátky, čtyřikrát nebo pětkrát týdně, jen kvůli tomu, abych mohla jet do Los Angeles na konkurz. Neměli jsme žádné spojení s Hollywoodem, byla to všechno náhoda. Žiju z rozhodnutí šestileté holky. Plním si svůj dětský sen", nechala se slyšet vycházející hvězda.

Klepněte pro větší obrázek

To, že se dostala do centra pozornosti v tak mladém věku, s sebou neslo i nevýhody, o kterých Jenna promluvila. Podle svých slov byla nucena rychle dospět a bojovala prý také s obrovským tlakem, který s sebou nese vystupování na veřejnosti. 

"Potýkala jsem se s velkým tlakem i ze strany sociálních médií. Objevila jsem svět falešných lidí. Je to šílené a je toho na mě trochu moc. Mám pocit, že jsem rychle dospěla, ale zase teď rozumím spoustě věcí ze světa filmu," svěřila se.

Těžké pro ni bylo obětovat kvůli kariéře i tak zásadní události jako třeba maturitní ples nebo promoci.

Klepněte pro větší obrázek

Od pitvy do Hollywoodu

Jenna, která má ještě pět sourozenců, má jihoamerické kořeny. Otec je mexického původu, matka má mexické a portorikánské předky - a jak sama říká, její kultura je pro ni velmi důležitá. "Moje prababička z matčiny strany se přistěhovala z malého ranče poblíž mexického státu Sinaloa. Do Spojených států přišla jako ilegální přistěhovalkyně v naději, že zajistí lepší život svým čtyřem dcerám," řekla dříve pro PopSugar. Pro časopis Teen Vogue zase vysvětlila: "Dnes je důležité přijmout svou kulturu, protože v Americe žije tolik různých etnik. Musíte zůstat věrní sami sobě a nemůžete se měnit, abyste zapadli nebo aby se někdo jiný cítil dobře."

V soukromí je Jenna podle vlastních slov "podivínka, která miluje vše, co je divné" nebo "mimo". Přiznala, že ji přitahují sérioví vrazi a monstra, a jako dítě prý dokonce ve volném čase prováděla pitvy mrtvých zvířat, které našla na zahradě. Právě to ji přitahovalo i k Wednesday. A možná proto se jí tuhle temnou a smrtí posedlou postavu podařilo tak skvěle zahrát...

Témata: Rodina, Životy slavných, Rodina a vztahy, Instagram, Dospívání, Celebrity, herečka, Dětství, Fotografie, slavné děti, Sociální sítě, Hollywood, filmová role, idol, USA, role, ikona, Seriál, Jenna Ortega, Catherine Zeta-Jones, natáčení, Christina Ricci, Wednesday, Tim Burton, Netflix