Maminka.czZdraví

Jezte alespoň jedno jablko denně. Chráníte tak srdce i střeva a posilujete plíce

Martina Machová 24.  10.  2016
Slyšeli jste o tom, že určité látky v jablkách dokážou mírnit zánět ve střevech a obnovovat bakteriální flóru? Lze je tedy doporučit ke konzumaci během průjmových onemocnění, ideálně vařená či pečená. A to není všechno!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Staré anglické přísloví praví: „An apple a day keeps the doctor away!“ Je skutečně pravda, že jedno jablíčko denně nám udrží lékaře, respektive nemoci od těla?

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Kdyby to bylo tak snadné, tak přeci jablka konzumujeme po tunách! Kupodivu dle výzkumů z posledních let zdá, že má zmíněné přísloví přeci jen reálný základ. Obyčejná tuzemská jablka jsou zdravější, než si možná myslíte.

Kupříkladu vědci z University of California v Davisu na základě výsledků tři měsíce trvající studie tvrdí, že komplex bioaktivních látek obsažených v jablkách zpomaluje v organismu nežádoucí procesy vedoucí ke vzniku kardiovaskulárních chorob.

Účinnou denní dávku disponují přibližně dvě kvalitní jablka, nebo jeden a půl šálku čerstvě vylistované jablečné šťávy. Kardiovaskulární problémy však naštěstí malé děti netrápí, a tak vás budou zajímat spíše některé další jablečné „benefity“…

Témata: Zdraví, srdce, plíce, Choroba, Jed, Jediné úskalí, Den, TAK, Nejrůznější typy, Středoevropan, Jednoduchý sacharid, Alternativní medicína, Blahodárný vliv, Evropa, Herbář, Protlak, Exotické ovoce, Pěstování, Srdeční sval, Dietní režim, Pravidelná konzumace, Jablíčko, Apple, Aleš, Krevní obraz, Zdraví na Heureka.cz