Maminka.czČasopis Maminka

Jitka Nováčková exkluzivně pro časopis Maminka: Strach v těhotenství, porod o měsíc dřív a spousta pláče v šestinedělí

Tereza Víchová 19.  7.  2022
Máte někdy pocit, že modelky a influencerky žijí jen krásný a usměvavý život plný barevných fotek? Jitka Nováčková nás v milém a velmi otevřeném rozhovoru přesvědčila, že může být všechno jinak. Sama zažila strach o miminko ještě v těhotenství, hektický porod o celé týdny dříve a první týdny s malou Leou proplakaly obě. Podívejte se na video.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když jsem se na rozhovor s Jitkou chystala, prolétlo mi hlavou, jak moc je na svém Instagramu mateřsky upřímná a jak dobře to je. Když vám nebesa nadělí hromadu krásy, sympatický a milý projev, krásné dítě (i partnera, ale toho asi uvidíme jindy) a k tomu všemu by bylo ideální i to mateřství, tak možná by Jitce bylo fakt co závidět... Nelakuje ale narůžovo. A nestydí se mluvit o únavě, slzách svých i miminkovských a o tom, jaké je to žít pořád se sbaleným kufrem.

"To mám úplně husí kůži," vypravuje Jitka, když zavzpomíná na porod v Řecku, který ji doslova zaskočil. A díky tomu má praktickou radu pro všechny mámy: Sbalte si tašku do porodnice raději dřív. Jitka to totiž o pár dní nestihla.

Ani po návratu z porodnice neměla Jitka na růžích ustláno. Pláče totiž nebylo třeba jen pár hodin denně, ale doslova celé dny.

"Naštěstí už mám pocit, že je to dávno," shrnuje Jitka tohle náročné období. Dnes už je malá Leuška dobře naladěná, usměvavá a přátelská holčička. To můžete ostatně vidět na fotografiích, které pro srpnové číslo Maminky vznikly. 

Celý rozhovor s Jitkou najdete v sekci Premium Plus a máte se na co těšit. Svěřila se nám, jestli plánuje druhé miminko, jaké to je žít s partnerem Finem a třeba dnes nevědět, kde budete bydlet za měsíc. Jitka je také známá svým udržitelným přístupem k životu – sama tedy podotýká, že v rámci možností – a i o něm jsme si povídaly. Dala nám třeba skvělé tipy, jak myslet na přírodu a udržitelnost v rámci péče o děti.

Nové číslo Maminky s Jitkou a Leou najdete na stáncích, na ikiosek.cz, rohlik.cz a kosik.cz už ve čtvrtek 21. 7. A také v sekci Premium Plus zde už v tuto chvíli

Na webu najdete nejnovější články pod žlutou ikonkou a předplatné Premium Plus získáte zde.

Co vám Premium přináší?

  •     To nejlepší z tištěného časopisu Maminka.
  •     Obsah dříve než v tisku.
  •     Články o těhotenství, porodu i péči o dítě.
  •     Podcasty i poradnu s experty.
  •     Příběhy slavných maminek.
  •     Tipy na kulturní i cestovatelské zážitky pro celou rodinu.                                                       
Témata: Těhotenství, Porod, Časopis Maminka, Slavné maminky, Rozhovor, Mateřství, Instagram, Nejlepší video, Strach, pláč, modelka, Influencerka, udržitelnost, Ekologie, Jitka Nováčková, Časopis, Tip, PREMIUM +, MEŠ, Premium Plus, Leuška, Nováčková, Plac, Řecko, Maminka