Maminka.czKojenec

Jolana Voldánová: Skloubit mateřství a kariéru? Jde to!

redakce 28.  1.  2011
Jolana Voldánová: Skloubit mateřství a kariéru? Jde to!
Když se sympatické moderátorce Jolaně Voldánové (42) narodil syn Vojta (11), dlouho se rozhodovala, jak sladit péči o dítě s prací v České televizi, kterou tolik miluje.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zaměstnavatelé ji ale nakonec vyšli vstříc, a tak se mohla věnovat nejen synkovi, ale i moderování.

„Mě naštěstí v televizi vyšli vstříc, takže jsem mohla pracovat a zároveň se věnovat dětem. I když i já jsem se setkala s tím, že se na mně někteří kolegové dívali skrz prsty a obviňovali mě z kariérismu,“ nechala se slyšet Voldánová, která se stala patronkou webu plenkyvpraci.cz.

„Pokud firmy pochopí, jako sílu v ženě-matce získají, nemusí se bát žádné konkurence,“ říká s nadsázkou oblíbená moderátorka, která s podporu webu o rodičích a kariéře neváhala ani minutu.
"Je to téma, o němž by se rozhodně mělo mluvit. V téhle oblasti je pořád co zlepšovat. Rodič na mateřské by měl mít právo pracovat a k tomu je třeba vytvořit vhodné podmínky,“ nechala se slyšet výkonná ředitelka webu Jana Vyhlídalová.

Voldánová, která kromě Vojty vychovává ještě pětiletou Kačenku, spolu s další patronkou, módní návrhářkou Táňou Kovaříkovoukřtila web nejen tradičním šampaňským, ale i mlékem. A nutno říct, že s lahví sektu to oběma dámám šlo poznání hůře, než s mlékem. „Je vidět, že Táňa šampaňské otvírá velmi často,“ vtipkovala Voldánová poté, co Kovaříková zápasila se špuntem.

Čtěte také: Mami, jdeme do práce!

Témata: Děti, Slavní rodiče, Předškolák, Novorozenec, Mateřství, Batole, Kojenec, Jana Vyhlídalová, Kari, Táňa Š, Máť, Karí, Jolana, Jolana Voldánová, Mater, Výkonná ředitelka, Sklo