Jsou probiotika vhodná i pro těhulky?

Tehotenska Móda miko 30. 8. 2011 12:49
Myslím si, že pokud je to přírodní, nemělo by to maminkám ublížit a mělo by se v této době alergií a exémů, něco udělat, dříve nic takového takto ve velkém nebylo, ale teť =-O
??? 15. 11. 2013 21:06
Já si myslím, že určitě jsou vhodná i pro těhulky. Jsem si tím celkem jistá, protože to není až tak dlouho, kdy jsem byla těhotná já a ptala jsem se své lékařky, zda mám vysadit v době těhotenství probiotika, která jsem tehdy brala na zvýšení imunity a ona sama mi řekla, ať je beru dál, že děti pak méně trpí na prdíky apod. a mají i vyšší imunitu. Akorát jsem tehdy přešla z klasického biopronu na ten s trávicími enzymy, který mi pomáhal zvládat problémy s trávením v těhotenství, ale dítě se narodilo zdravé a v pořádku.
těhulka 29. 12. 2016 15:54
Ahojky holky, probiotika jsou vhodná i pro maminky těhulky, já je začala užívat po tom co jsem měla problémy se zánětem ledvin a ležela jsem těhotná v nemocnici. Po té jejich léčbě mi začal celkem častý průjem a bolení žaludku, doktorka říkala,že je to těmi atb a že si mám koupit probiotika,aby se mi střeva vrátila do správné mikroflory, jak to má být. Koupila jsem je v lékárně a i lékárnice mi říkala,že je taky bere a prý se jí i zlepšila imunita. Teď co je malá na světe, jsem při kojení také užívala Biopron lactobacilky pro těhotné, dostává se i do mléka a kojením ho dítě přijímá. Za dobu užívání jsme nezažili žádné bolení bříška ani nic podobného a teď co jsou období chřipek se nám žádná nemoc pod kůži ještě nedostala..takže to opravdu funguje.
Vlaďka 20. 11. 2015 16:15
Dobrý den , probiotika užívám úplně pořád i v létě i v zimě, kvůli imunitě i kvůli zažívání. Co se týká užívání v těhotenství tak biopron který používám se může užívst i v těhotenství, nicméně já jsem v těhotnství zastáncem toho užívat co nejméně doplNků stravy, max na začátku kyselinu listovou, protože je prokázáno, že užívání doplňků zapříčinuje přenášení dětí a vyskou porodní hmotnost dětí... Ale je to každého věc a rozhodně chodíme v těhotenství každý měsíc na kontrolu, tak je možnost se poradit s lékařem...
těhulka 31. 12. 2016 16:16
No víte ono i těhotenské vitamíny tak doporučované pro užívání celého těhotenství zvyšují porodní hmotnost dítěte. Já Biopron také užívala celé těhu a moje malá se narodila 2,90kg a 49cm, takže malinká a narodila se o 4dny dříve..asi to zrovna na mě nemělo žádný vliv. A po porodu malinká tyto látky dostávala z mého mateřského mléka a neznám pláč ani bolení bříška. Zato kamarádka brala jen kyselinu listovou a to na začátku jen a jinak žádné léky ani doplňky stavy..ani těhu vitamíny a miminko přenášela 6dnů a vážilo 3,8kg, takže ono je to asi sporné. Nicméně pak začala stejně brát laktobacilky,protože její malá začala po mlíčku plakávat a trápily ji koliky..po biopronu ser to zmírnilo a pomohlo jim to. Takže já to doporučuji.
30. 1. 2018 07:16
Ahojky :) Jako asi takhle - obecně platí, že každé léky a jejich užívání během těhu je třeba konzultovat s lékařem a podle mě se toto pravidlo vztahuje právě i na probiotika.
1. 3. 2018 20:36
A ty jsi nějaká probiotika v těhu brala?
Ofka 10. 4. 2018 23:11
Nn, v těhu jsem problémy neměla...až po porodu...
Alecca 14. 5. 2018 07:27
A pak jsi brala jaká probiotika?
9