Maminka.czPéče o dítě a jeho výchova

Jste matka stíhačka? Uberte! Přečtěte si, proč nemít vše pod kontrolou

Veronika Vlachová 9.  3.  2017
„Nechoď tam, nebo spadneš, napij se, najez se, budeš jíst jenom bio.“ Víte, proč není dobré mít životy svých dětí pokaždé pod kontrolou?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dokonalá matka

Skoro mi to tehdy připadalo jako na vojně: vypij ještě flašku mléka (musí mít přece předepsanou dávku bílkovin), obléknu ti ještě ty ponožky (jinak mu bude zima) a teď si musíš dát svačinku (jsou přece tři hodiny po obědě).

Právě jsem trávila odpoledne u své kamarádky Karly coby „prvomatky, která měla v hlavě jasno – chtěla být tou perfektní matkou, která své dítě vždycky ochrání před nebezpečím, nedostatkem výživy či spánku a pokaždé ho oblékne do organické bavlny nebo nejúžasnějšího modelu ve sladěných barvách.

Kdo může vychovávat mé děti? Mého syna seřvala cizí matka!

A že sleduje své spící dítě na videochůvičce i monitoru dechu? To jí připadá naprosto normální. Proč vlastně my rodiče chceme mít všechno pod kontrolou? A je to vůbec zdraví prospěšné?

Témata: Časopis Maminka, Péče o dítě a jeho výchova, Rodina a vztahy, Rodina a vy, Matka, Nezapomínejte na sebe, Zkoušení, První porod, Novopečený rodič, Ivana Procházková, Loutka, Dobrá matka, Pedagožka, Důvěra, Písek, Speciální pedagožka, Zdravé sebevědomí, Čerstvé ovoce, První syn, Období prvních, Reklama, Dokonalá matka, Spící dítě, Máť, Sbírání