Maminka.czNaše tipy

Kam na dovolenou? Zkuste tu mateřskou, radí moderní fotr

Dominik Landsman 14.  12.  2017
„Mateřská, ale ne dovolená.“ Tohle je poslední dobou zaklínadlo nejedné matky, která je na mateřské dovolené. Dávají si to na profil na Facebook, ohání se tím, kudy chodí, a systematicky ničí dobrou pověst mateřské dovolené.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

A přitom je mateřská dovolená parádní. Podle asociace cestovních kanceláří je mateřská třetí nejčastější dovolená u nás. Čísla nelžou, přátelé. Možná lžeme my, když jsme si tuto informaci vycucali z prstu, nicméně to nemění nic na tom, že mateřská dovolená je u nás jednou z nejčastějších.

To, že několik matek s ní má špatnou zkušenost, je jistě pouhá souhra nešťastných náhod. Vždyť ta mateřská dovolená vypadá lákavě. Ta nemůže být špatná. Pojďme se podívat na nabídku jedné cestovní kanceláře, která láká zákazníky na mateřskou dovolenou:

Naše cestovní kancelář nabízí exkluzivní mateřskou dovolenou pro dvě osoby. (Nově nabízíme i levnější variantu s názvem Samoživitelka. Zde jsou v balíčku zdarma deprese, chudoba a šprýmovné tričko s nápisem „Muži jsou debil“.)

Budete ubytováni v luxusním hotelu s názvem „U vás doma“. Počet hvězdiček hotelu nelze předem uvést, neboť ten se bude v průběhu vaší mateřské dovolené postupně snižovat. Od útulného a vyvoněného příbytku těsně před dovolenou až po ušmudlané doupě s nablitem na podlaze, oblečením vyházeným ze skříně, kousky lega všude po zemi a možná i mývalem ukrývajícím se v dětském pokoji pod postelí, který se živí zbytky jídla po vašem malém spolubydlícím.

Po příjezdu do hotelu vám bude přidělen jeden (popřípadě dva, tři…) malý spolubydlící, jehož hygienické návyky budou výsměchem celému lidstvu a potřeba spánku bude pouze v rovině teoretické, přičemž její uplatnění v praxi bude víceméně náhodné a nárazové.

Deníček moderního fotra: Jak jsem ze syna udělal opravdového muže

Naše cestovní kancelář malého spolubydlícího nepojišťuje, takže pokud se mu něco stane, půjdete do vězení.

Plná penze je samozřejmostí. Tedy je samozřejmostí pro vašeho partnera a malého spolubydlícího. Vařit budete vy.

V okolí hotelu naleznete spoustu zajímavých míst a lokalit. Je zde velké nákupní centrum, kde můžete koupit suvenýry, kina, divadla a tak dále. Nic z toho se vás ale netýká, jelikož vy budete buď na hotelu, nebo na dětském hřišti.

V našem hotelu máme samozřejmě úklidovou službu, která vám každý den uklidí pokoj. Tou úklidovou službou jste vy. Pokud každý den neuklidíte, bude vás vedení hotelu (partner) soudit.

Samozřejmostí je balíček zajetých hlášek pro vašeho partnera, jako je například: „Ty se celý den válíš doma s dítětem, a já tvrdě pracuju,“ nebo „Taky jsi mohla aspoň utřít prach na poličkách, když jsi celý den doma.“

Článek vyšel na webu www.reflex.cz.

VIDEO: Chybí mi tady blog o krkání: Deníček moderního fotra uspěl

Tomáš Klus je trojnásobným otcem. Holčičce dali netradiční jméno
Tomáš Klus: Ženám mají být muži vděční
„Nedávno jsem jako otec selhal. Díky tomu  jsem dostal důležitou lekci," říká Roman Vojtek
Témata: Naše tipy, Roman Vojtek, Řád, Dov, Zaklínadlo, Doupě, Levná varianta, Máť, Mateřská dovolená, Chudoba, Polička, Zajímavé místo, Cestovní kancelář, Dětský pokoj, Deníček moderního fotra, Samozřejmost, Spolubydlící, Moderní fotr, Nešťastný, Nález, Dětské hřiště, Vojtek, Mód, Lego, Facebook