Maminka.czTipy na výlet

Co podniknout s dětmi o víkendu? Máme 6 bezva tipů na skvělý rodinný výlet

Simona Procházková 5.  11.  2021
Podzimní sychravé počasí není důvodem, abyste seděli doma. I v listopadu můžete podnikat spoustu dobrodružných a zábavných výletů. Přinášíme malou inspiraci, kde by se vám i ratolestem mohlo líbit už o tomto víkendu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bloudění v zemi za zrcadly

Zrcadlový labyrint v Českém Krumlově patří mezi největší v Evropě. Přesto se v něm nemusíte bát zabloudit, cestu ven určitě objevíte. I když to možná bude chvilku trvat, což ale vůbec nevadí, naopak. Odrazy 90 zrcadel vytváří nekonečné chodby a záhadné optické klamy pohltí malé i velké dobrodruhy. Nechybí tady ani síň smíchu (obludárium), kde si díky deformujícím zrcadlům užijete s dětmi spoustu legrace. Pokud se chcete dosyta nasmát, máte k tomu tu nejlepší příležitost. Na  cestu zrcadly půjdete v rukavicích a rukama napřaženýma před sebou. Buď si rukavice vezměte s sebou, nebo si je půjčíte. 

VIDEO: Kam se vydat v Jeseníkách

Výprava do vesmíru

Už jste byli v libereckém iQplanetáriu? Pokud ne, rychle to napravte, pobaví se (i poučí) celá rodina. Schválně, kdo z vás toho ví nejvíc o hvězdách a planetách? Vypravte se na fascinující cestu tajemným nekonečným vesmírem a objevte krásy a záhady kosmu. Dozvíte se, jak vesmír vznikl a jak ovlivňuje náš organismus i celý život. Víte, jaké technologie astronautům umožňují přežít ve volném kosmickém prostoru? Že ne? Pak je ten správný čas vyrazit do Liberce!

Ohnivá dračí slavnost

Přijďte si tuto neděli užít do Lovosic souboj draka a rytíře na Ohnivé dračí slavnosti.  A než rozsvítíte lampiony, můžete se odpoledne projít po náměstí a vychutnat podzimní atmosféru a také dobroty od Lovo Café. Potkáte tu mimo jiné obří čertí vůz a desetimetrového draka, chrlícího plameny, který svede souboj s udatným rytířem, připravena je rovněž ohňová show. Po setmění se můžete připojit k lampionovému průvodu v maskách, jehož trasa povede z Václavského náměstí do lesoparku Osmička. Vstupné se neplatí.

Bojíte se rádi? Vydejte se na místa plná záhad a tajemných pověstí!

Na hradě to žije

Hrad Křivoklát, jeden z nejstarších hradů českých králů, ani mimo hlavní turistickou sezónu nespí. Navštívit ho můžete v rámci zimních prohlídek, které budou probíhat každý víkend až do konce listopadu a pak opět od ledna do konce března. Otevřeno je každou sobotu a neděli od 12 do 15 hodin. Absolvovat můžete prohlídku prvního návštěvnického okruhu, v rámci které se dostanete na hradní nádvoří, do Stříbrnice, Královského a Rytířského sálu, knihovny, kaple, vězení a hladomorny, navíc také do hradního fürstenberského muzea. V okolí hradu navíc najdete spoustu značených turistických stezek kouzelně barevnou podzimní přírodou.

Strašidelná zoo

V zoologické zahradě v Děčíně se v sobotu 6. listopadu zabydlí strašidla všeho druhu. Každoroční tradiční a velmi oblíbená akce je určena pro návštěvníky každého věku a čeká vás, kromě procházky po zahradě, rovněž halloweenské tvoření, soutěž v dlabání dýní a další hry a soutěže. Chybět nebude strašidelná stezka s úkoly pro odvážné do říše zesnulých (od 16 hodin) a po setmění lampionový průvod. Na místě se bude možné občerstvit, například dýňovou polévkou.

Vezměte děti za vlky a jeleny. 5 šumavských výletů, které vás nadchnou

Na zámek za pohádkou

Pohádkové prohlídky s komtesou na zámku v Mníšku pod Brdy byste si neměli nechat ujít, nadchnou a potěší děti každého věku a okouzlí i dospěláky. O tomto víkendu dopoledne tak můžete vstoupit do kouzelného světa pohádek. V sobotu je připravena prohlídka pro děti od tří do devíti let. Komtesa je zavede do tajuplného sklepení, kde  uvidí různé tajemné bytosti, mimo jiné víly nebo čerta, v neděli pak děti navštíví komnatu plnou pohádkových postav. Přivítá je Popelka i Sněhurka se svými trpaslíky, chybět nebude ani drak. Otevřený bude také výtvarný ateliér. Nutná je rezervace předem.

Témata: Děti, Kam s dětmi, Naše tipy, Tipy na výlet, Maminka cestuje, Výlety, Cestujeme, Popelka, planeta, Sychravé počasí, Hrad, Prohlídka, Královský, Lovoš, Jeseníky, Zoologická zahrada, Václavské náměstí, Děčín, Zrcadlo, Víkend, Mníšek pod Brdy, Český Krumlov, Šumavský, Planetárium, Rodinný