Maminka.czKam s dětmi

Kam o víkendu v Praze? Vyrazte na festival pro batolátka KUK!

Markéta Novák Matějková 12.  11.  2016
Unikátní projekt Festival KUK! slibuje nabitý program, divadlo pro děti od 10 měsíců, tančírnu, bludiště, schovky, váledla, barvy, zvuky, hudbu i jazykovou bezbariérovost. Nebudou chybět workshopy pro rodiče, ani „batoliště“ pro nejmenší.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Festival KUK představí úspěšnou inscenaci pro nejmenší Batosnění a nový titul KAO a MAKI z brněnského divadla Radost. Festivalem ale ožije celé KC Zahrada nejen během představení. KUK nabídne workshop šití loutek pro rodiče, tvůrčí dílny a různé druhy "batolišť" pro ty nejmenší: meotarovou batolecí tančírnu, rodinný cirkusový workshop, babyjógu, velký dílnový prales, bunkry, schovky, válecí místnost a další.

 „Na diskotéku vás máma ještě nepustí, to je jasný, ale s tancem, neony a dobrou hudbou je třeba začít už od plenek...“  zve organizátorka festivalu Daniela Fialová na meotarovou tančírnu.

Ověřeno rodiči: Toulcův dvůr - kousek přírody uvnitř velkoměsta  

Pořadatel festivalu Studio DAMÚZA již 12 let organizuje úspěšný rodinný festival VyšeHrátky. Kvalita a originalita KUK festivalu je tedy zaručena.

Multižánrový festival pro miminka

KUK je prvním českým multižánrovým festivalem, který cílí především na návštěvníky od 10 měsíců do tří let. V zahraničí velmi oblíbený žánr theatre for the very young, tedy divadlo pro ty nejmenší, se vyznačuje odlišným přístupem k divákům. Zprostředkovává první zkušenost dětí s divadlem a je tak nepochybně důležitou součástí divadla jako takového. Nesnaží se o předání příběhu, jedná se spíše o nabídku ke hře.

Trochu jiné divadlo

Pozornost se soustředí na barvy, zvuky a hudbu, různé materiály a další vjemy, které se u dětí v daném věku rozvíjí a které je fascinují.  Krátké inscenace, které vždy diváky zapojují do hry, ještě nestaví na propracované řeči. Jejich velkou výhodou tedy je jazyková bezbariérovost a tím i atraktivita pro návštěvníky z řady cizinců.

Že si neumíte některé z těchto věcí ani představit? Tak vezměte své batole a přijďte,bpodle organizátorů budete KUKat!

 

Ověřeno rodiči: Vodní dům v Hulicích – neotřelá expozice o vodě vás i děti nadchne
Ověřeno rodiči: Expozice Archa Noemova v Národním muzeu baví i nejmenší
Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, festival, Originalita, Organizátorka, Žánr, První zkušenost, Rodinný festival, Noe, Toulcův dvůr, Kuk, Odlišný přístup, Damúza, Víkend, Vik, Výraz