Maminka.czKam s dětmi

Kam s dětmi na výlet III - Vysočina

Michaela Karavarakis 2.  8.  2014
Kam s dětmi na výlet III - Vysočina
Už jsme takhle projeli severní i jižní Moravu, takže tentokrát se připravte na výlety po místech, která byste se svými dítky neměli minout, pokud se nacházíte na Vysočině.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Omrkněte vodní parky, westernová městečka, lanové a fun parky, zkrátka místa, jejichž návštěvou si u svých dětí zajistíte nehynoucí obdiv a slávu.

Za akcí do Akcentra

Nejrůznější lanové překážky, žebříky a prolézačky, terénní trať s možností zapůjčení čtyřkolek, trampolína, skákací hrad, dětský koutek a možnost zahrát si petanque, kroket či frisbee. To všechno na vás čeká ve sportovním centru v Bystřici nad Pernštejnem. Rozsahem aktivit tu, troufáme si říct, mysleli opravdu na všechny.
www.akcentrum.cz

Za vodou do Vodního ráje

Návštěvy Vodního ráje v Jihlavě nebudete litovat za jakéhokoli počasí. Krytá část vodního parku nabízí divokou řeku, perličková lůžka, vodopády, vodní clony, dětské brouzdaliště, masážní trysky a pro hodně odvážné děti (a zdatné plavce) i stometrový tobogán – jeden z nejdelších v České republice. V otevřené části zase najdete celoročně otevřený bazén o ploše 1313 m2, budete si moci vyzkoušet 85 m dlouhý tobogán, 25 m dlouhou dvojskluzavku a vaše děti ocení především kruhový dětský bazén s vodním hradem, hříbkem a malou skluzavkou a brouzdaliště rovněž se skluzavkou.
www.vodniraj.cz

Výlet do podzemí – druhého nejrozsáhlejšího u nás

Chcete svým dětem připravit zážitek, ze kterého se jim bude tajit dech? Pak s nimi navštivte druhé největší podzemní prostory v České republice nacházející se pod historickým centrem Jihlavy. Vznikly propojením jednotlivých chodeb a sklepů, které byly od 13. století tesány do skal mnohdy ve třech patrech pod sebou, a měří celkem 25 kilometrů. V nejhlubším místě vede trasa 18 metrů pod povrchem a unikátem je fosforeskující chodba, která po předchozím nasvícení zelenavě světélkuje. Od dubna jsou zde instalovány dvě nové výstavní expozice a v hlavní sezóně tu najdete otevřený i malý model mincovny.
www.agricola.cz

Za westernem do Šiklova Mlýna

Westernové městečko ve Zvoli nad Pernštejnem vás i vaše děti omráčí nejen svou velikostí a rozmanitostí, ale i opravdu autentickou atmosférou divokého západu. Třikrát denně se tu můžete těšit na westernová představení a divadla, po celý den je tu připraven atraktivní program pro děti všech věkových kategorií i dospělé. Těšte se na soutěže, indiánskou vesnici, stylové restaurace, bary a občerstvení, kavárnu v zóně dětských atrakcí, zoo park, skákací hrad, trampolíny, vláček Union Pacific, lukostřelbu, jízdu na koni, jízdu na elektrickém býkovi, půjčovnu dobových kostýmů a další. Novinkou pro rok 2014 je zbrusu nová zvířecí show, ve které vám nevídané kousky předvedou místní zvířátka.
www.sikland.cz

Za přírodním koupákem

Přírodní koupací biotop najdete v areálu westernového městečka Šiklův Mlýn a jeho užitnou část tvoří koupací nádrž, brouzdaliště pro děti a dvě vodní atrakce – divoká řeka a tobogán. K čištění vody se zde nepoužívají chemické přípravky, ale využívá se přirozených biologických procesů jako je působení mikroorganismů, vodních rostlin a neustálého pomalého průtoku vody. Uvidíte, že jeho křišťálová čistota vám neumožní dlouho mu odolávat.
www.sikland.cz

Za koníčky (a bio výrobky) na farmu Eden

Kromě vlastních bio produktů k zakoupení (masných i rostlinných) nabízí farma v Bystřici nad Pernštejnem svezení na koníčcích i pro ty nejmenší či návštěvu konírny. Kromě toho je možné domluvit se i na vyjížďkách na koních po okolí či na jezdeckém výcviku.
www.eden-farma.cz

A za koníčky na zámek

Zámecký statek Dolní Rožínka má koně v hlavním popisu práce, dalo by se říct. Jezdectví handicapovaných i zdravých dětí, ale i maminek s dětmi se věnuje jako své hlavní činnosti. Statek je veřejně přístupný, každý se zde může zastavit, prohlédnout si zrekonstruované prostory s novou jízdárnou a domluvit se na ježdění.
www.parawestern.eu

Za zvířátky do ZOO

Několik kontinentů najednou můžete se svými dětmi navštívit za jediný den v krásném údolí řeky Jihlávky v Zoo Jihlava. Kromě téměř 200 druhů exotických zvířat, z nichž řada je ve volné přírodě ohrožena, je zde k vidění celá řada zajímavých expozic: například africká vesnice Matongo, asijský parčík Hokkaido, jihoamerická Hacienda Escondido, expozice medvědů malajských, Shetlandské ostrovy, Himalay a Exotárium. Nechybí ani obchod se suvenýry, dětský koutek s obřím tobogánem a lanový park PraLEZ.
www.zoojihlava.cz

Vzhůru do oblak

Pokud máte děti již trochu starší, vyhlídkový let horkovzdušným balonem pro ně bude úžasným zážitkem. Zkušení instruktoři se přizpůsobí vašemu přání – ať už budete chtít zažít adrenalinový let závodním balonem s mistrem republiky či jen tak plout krajinou a podívat se na svět tak, jak jej vidí ptáci.
www.balonovyzamek.cz

Za super fotkami do fotoparku Krokodýl

Jde o unikátní zábavní park v Dolní Rožínce, který vás zavede do pohádek i do historie. Najdete zde zcela jedinečné 3D expozice, se kterými se můžete vyfotit a získat tak opravdu originální záběry do svého prázdninového alba. Pro nejmenší děti je tu přiopravená pohádková část s oblíbenými zvířátky a postavičkami, na které si děti mohou podle možností i samy vylézt.
www.krokodyl.sikland.cz

Témata: Časopis Maminka, Kam s dětmi, Maminka cestuje, kam s dětm, biotop, Vysočina, Western, Pernštejn, Chodba, Šikl, Vláček, Divoká řeka, Rózinka, Atraktivní program, Statek, Eden, Jihlava, Dětský bazén, Matongo, Dobový kostým, Lanový park, ZOO Jihlava, Podzemí, Zábavní park, Vyjížďka