Maminka.czKam s dětmi

Kam s dětmi na výlet VII. – Karlovarský kraj

Michaela Karavarakis 6.  9.  2014
Tentokrát míříme na samý západ republiky, do lázeňského kraje plného léčivých pramenů, ale taky spoustou míst, jejichž návštěvou uděláte svým ratolestem velkou radost.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Za koupákem do Aquafora

Nádherně teplá voda v bazénech a vířivkách v Aquaforu ve Františkových Lázních vám dopřeje dokonalý relax nezávisle na rozmarech počasí. V Aquaforu najdete 3 vnitřní a 3 venkovní bazény s vodními atrakcemi: whirlpooly, tobogánem, vodními skluzavkami, vodní jeskyní, vodní masážní stěnou, vřídly, saunou a dalšími. Voda v relaxačním bazénu s atrakcemi má úžasných 32 stupňů Celsia, stejně jako voda v dětském bazénu. Plavecký bazén má pak příjemných 28 stupňů. Přijďte se i s dětičkami krásně ohřát. 

http://www.frantiskovylazne.cz/cs/aquaforum/

Za vláčkem do Krušných hor

Máte doma nadšeného strojvůdce, stavitele nádraží a vlakových tratí? Vezměte ho na výlet parní lokomotivou malebnou horskou krajinou Krušných hor. Horská část této druhé nejvýše položené železniční tratě u nás (vedoucí z Karlových Varů do Johanngeorgenstadtu) překonává na 15 kilometrovém úseku z Nejdku - Nových Hamrů a Perninku úctyhodný výškový rozdíl 365 m. Obloukem o poloměru 180 m se trať otáčí do protisměru a dosahuje nadmořské výšky 915 m n.m. Na trati (v obci Pernink) se nezapomeňte důkladně kochat výhledy. Pojedete přes impozantní klenutý kamenný viadukt, který v nejvyšším bodě dosahuje výšky 20 m.

www.pernink.eu

Za miniaturami do Boheminia v Mariánských lázních

Přesně 64 zmenšenin kostelů, zámků, zřícenin, hradů, mostů, letadel a dalších významných pamětihodností – na ty se těšte, pokud navštívíte naučně poznávací Park Boheminium v Mariánských lázních. Všechny miniatury jsou vyrobené v měřítku 1:25 a jejich cena (za kus) jde do statisíců. V prostředí malebného krajinného parku, kde nechybí rybníček či vodní kaskády, si dokonale odpočinete i zabavíte svoje děti. A až už je nebudou bavit malé zámky a hrady, můžou se vyřádit na místní trampolíně, pískovišti či houpačkách.

www.boheminium.cz

Za Ježíškem do Božího Daru

Vydejte se svými ratolestmi na cestu za Ježíškem a je úplně jednou, jestli ji podniknete v září či v prosinci. Vybrat si můžete ze dvou tras – bezmála šesti kilometrové a třináctikilometrové. Mladším dětem je zpravidla určena ta kratší trasa a aby ji zvládly v pohodě, můžete jim v Božím Daru půjčit koloběžku. Oba okruhy mají celkem 13 zastávek, kde kromě zajímavých úkolů čekají na pocestné i oblíbené dětské atrakce (skluzavky, kladiny, lanovky, kolotoče, domečky, houpačky a další) a jistě tu potkáte i samotného Ježíška a jeho pomocníky.

http://www.jeziskovacesta.cz/

Za indiánským létem s Městskou knihovnou Karlovy Vary

Prožijte s dětmi zábavný den na divokém západě mezi indiány a kovboji na meandru Ohře v Karlových Varech. Čeká vás bohatý doprovodný program a každou hodinu losování o zajímavé ceny. Ale pozor! Tato nabídka platí jen pro nadcházející víkend, respektive sobotu 13. září. Jo a málem bychom zapomněli: děti v kostýmech jsou vítány! Pokud si sem ale uděláte výlet v jiný den, rozhodně taky neprohloupíte. Na dětském hřišti plném houpaček, kolotočů a skluzavek se vaše děti jistě rádi vyřádí.

www.mmkv.cz

Za vlastními hrnečky do Porcelánové školy

Využijte nabídku věhlasné porcelánky Thun v Nové Roli na Karlovarsku a přijďte si sem s dětmi ozdobit vlastní hrníček. Porcelánová školička je určena převážně dětem od 3 let výš, ale s vaší pomocí se zde mohou pustit do výtvarného projektu i děti mladší, či vy osobně.  Na výběr vám tu dají mnoho nejrůznějších tvarů porcelánu a nespočet dekorů a polepů. Školička se sestává ze čtyřicetiminutového návštěvnického okruhu (exkurze do výrobních prostor porcelánky) a následné dílničky.

www.thun.cz

Za nafukovacími hračkami do galerie Supermarket wc

Prodejní výstavu „Nadechni se a hraj si“ najdete v galerii Supermarket wc v Karlových Varech pouze do 26. září. Široké spektrum nafukovacích hraček od těch klasických až po retro hračky naší generace či naopak zcela nové kousky, které vznikly ve spolupráci s předními českými designéry, vás i vaše děti dozajista potěší. A možná si i jeden či dva kousky odnesete s sebou domů.

pro.tebe.cz

Za dětským triatlonem do Nejdku

Tento dětský triatlon se pořádá každoročně a to na střeše výrobní haly Witte Automotive v Nejdku. Sedmý ročník je jako tradičně určen dětem od 2 do 10 let a sestává se z překážkového běhu (pro nejmenší děti je připravena prolézaná), jízdy na kole či odstrkovadle a běhu. Děti jsou rozděleny do čtyř kategorií podle věku a dívky a chlapci se vyhodnocují zvlášť. Termín konání je ale pouze 14. září!

www.witte-automotive.cz

Za putováním do minulosti v Česko-bavorském geoparku Egeria

Staré lomy, nevšední skalní útvary, zpřístupněné doly a jeskynní systémy, termální vřídla, naleziště vzácných nerostů či tajemná rašeliniště. To všechno si budete moci prohlédnout, projít a osahat v geoparku Egeria rozkládajícím se na obou stranách hranic – české i německé.  Mrkněte na webové stránky a vyberte si zajímavost či lokalitu podle libosti.

www.geopark.cz

V Podkrušnohoří za zvířátky

U Chomutova najdete jeden z nejpříjemnějších lesoparků a také největší ZOO v ČR. Rozkládá se na ploše celých 112 hektarů. Najdete tu 160 druhů zvířat. Převážně z oblasti Eurasie a území severní Afriky.

www.zoopark.cz


Kam s dětmi VI - Plzeňský kraj
Kam s dětmi - Jižní čechy!
Kam s dětmi - Pardubický kraj
Kam s dětmi na výlet - Vysočina
Kam s dětmi na výlet - Jižní Morava
Kam s dětmi na výlet - Moravsko-slezský kraj
Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Retro hračky, kam s dětm, Český design, Plzeňský kraj, Morava, Via, Vysočina, Johann, Nejvyšší bod, Skalní útvar, Školička, Výlet, Boží dar, Pardubický kraj, Geopark, Široké spektrum, Protisměr, Karlovarský, Triatlon, Nadcházející víkend, Zoopark, Boheminium, Nafukovací hračka

Video