Maminka.czKam s dětmi

Kam s dětmi o víkendu?

Iva Endrychová 26.  6.  2015
Kam můžete s dětmi vyrazit poslední červnový víkend?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pohádkové rejdiště na hradě a zámku Staré Hrady

V sobotu 27. června se můžete vydat za pohádkovými bytostmi do Starých Hradů v Českém ráji. Veselé princezny a čarodějnice, popletení čerti a čarodějové, ale i čarocezny a čertenice vás netrpělivě čekají na nádvoří hradu a zámku, aby spolu s vámi zažili pohádková dobrodružství! Pro děti jsou připravené i různé sooutěže o ceny. 

Akce je od prvního prázdninového víkendu a poté  každou sobotu,  neděli a středu o letních prázdninách

Odemykání meandrů Odry 2015

Slavnostní odemykání řeky Odry odstartuje už tuto sobotu 27. června tradičně od nástupního místa ve Starém Bohumíně. Zahajovací ceremoniál a sraz účastníků proběhne v 9.30 hodin, na vodu se zájemci vydají v 10 hodin. Na vodáky čeká asi sedm říčních kilometrů. Sjezd končí pár desítek metrů za soutokem Odry s Olší v polském Zabełkowě, kde bude na vodáky čekat malé občerstvení. Novinkou bude i možnost vrátit se z Polska zpět do Starého Bohumína na koloběžkách.

Rezervace lodí je možná až do pátku 26. června do 13 hodin na čísle 596 092 127 nebo e-mailu smidova.miroslava@mubo.cz.
 
Uzamykání řeky Odry pro letošní sezónu plánuje radnice na sobotu 3. října.

Půjčování lodí zajišťují dobrovolní hasiči ze Starého Bohumína. Na víkendové sjezdy je povinná elektronická rezervace na webu města. Mimo víkendy a svátky je možné využít půjčovnu lodí po předchozí telefonické dohodě s hasiči a za podmínky, že na Odru vypluje alespoň šest plavidel. Pro rezervaci lodi volejte na číslo velitele jednotky Jana Hanuska - 731 130 686.

Vodáci neplatí půjčovné, ale pouze příspěvek na převoz lodí. U kánoe činí 100 korun, u raftu 200 korun.

Pohádkový les 

Sbor dobrovolných hasičů v Křešíně pořádá v sobotu 27. června tradiční Pohádkový les. Na vás a vaše děti čeká cesta krásnou přírodou plná pohádkových postaviček, plnění úkolů, odměn a dalších překvapení. Start a cíl je u obecního úřadu, celou akci moderuje Karel Moravec. Pro děti jsou připraveny soutěže, tvořivý kroužek i bohatá tombola. V 15:00 hodin program zpestří raperka SharkaSs!!! Dále mimo jiné uvidíte vystoupení Hořovických mažoretek, taneční skupinu street dance……. a možná i přijde i kouzelník ….. který bude závěrem pohádkového odpoledne.

Akce začíná ve 14hod!

S vysvědčením na bobovku

Na bobové dráze na Proseku jezdí zdarma trojkaři. V neděli 28. 6. od 10:00 do 22:00 dostanou všechny děti, které měly na vysvědčení alespoň jednu trojku jízdu zdarma. 

Bobová dráha Prosek pořádá rodinné akce v průběhu celého roku. Zařádit si můžete i v lanovém parku s trampolínou. Mladší děti mohou pod zkušeným dohledem zdolávat lanové překážky už od tří let. Ti starší si krom sportovních atrakcí můžou zasoutěžit u stolního fotbálku nebo vyšplhat na horolezeckou stěnu. Myslíme samozřejmě i na ty úplně nejstarší - rodiče. Moderní restaurace je otevřena do přívětivých 22 hodin. Kromě kvalitního menu a široké nabídky vín můžete využívat výhodných nabídek s klubovou kartičkou bobovky.

Aktuální nabídku členských výhod můžete sledovat na stránkách klubu a na našich webových stránkách  http://www.bobovadraha.cz/

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, kam s dětm, Prosek, Pohádkové odpoledne, Starý Hrad, Nádvoří, Malé občerstvení, Vik, Kouzelník, Víkend, Půjčování, Raft, Vodák, Bobová dráha, Dobrovolní hasiči, Kánoe, Moravec, Obecní úřad, Hanus, Celé rok, Tombola, Koloběžka