Maminka.czKam s dětmi

Kam s dětmi V. Míříme do Jižních Čech!

Michaela Karavarakis 24.  8.  2014
Chystáte se užít si poslední prázdninové dny v nádherné přírodě jižních Čech? Mrkněte na místa, jejichž návštěvou si zpříjemníte pobyt a uděláte radost svým dětem v českobudějovickém kraji.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Až budete míst dost sbírání, krájení a sušení hub, udělejte si výlet na jedno z těchto míst. Ať už bude svítit sluníčko, nebo bude pod mrakem, nudit se tu určitě nebudete!

Za bludištěm do Roseče

Kukuřičné bludiště pro dospělé i děti, uprostřed labyrintu sedmimetrový bazén s vlastní písečnou pláží, velkoplošná trampolína, lezení po slámové pyramidě, hřiště na fotbal, badminton, patangue či croquet a samozřejmě možnost občerstvení. Zní vám to dobře? Přijďte navštívit kukuřičné bludiště v Roseči. A ještě malé lákadlo pro tatínky – celý areál má pokrytí WiFi.

www.letovkukurici.cz

Za skřítky a malováním do Houbového parku

Za deštivého počasí, kdy to není ani na procházku do lesa na houby, můžete se vydat do Houbového parku, ráje skřítků, rovněž do Roseče. Připraveny jsou tu pro vás – či spíš vaše děti – stezky plné netradičních her, můžete se vydat hledat poklad a nebo zakotvit ve výtvarné díle a zde si vyzkoušet téměř vše, co existuje: od malování magnetů nejrůznějších tvarů na ledničku, zdobení květináčů, dlaždiček a šperkovnic barevným pískem, až po korálkování či potisk triček a dalších textilií.

Pro kluky, co mají rádi pravěk a vše s ním spojené, je tu muzeum fosilií s trilobity, hlavonožci, dinosaury, mamutími zuby a kostmi a dalšími zajímavými exponáty.

www.houbovypark.cz

Za koňmi do Volenic

Rodinná farma Mefisto u Volenic je opravdovým koňským rájem. Velkým i malým návštěvníkům nabízí projížďky, výcvik, ale i spoustu dalších věcí spojených s koňmi. Pokud nehledáte luxus, ale klidnou pohodu na polosamotě v nádherné přírodě, kde si můžete koníky pohladit, nakrmit a pozorovat je z maximální blízkosti, je tohle přesně vaše místo!

www.farmamefisto.cz

Za hopsáním a autíčky na Lipno

Hopsárium Lipno je velké venkovní i vnitřní hřiště pro děti se spoustou úžasných atrakcí. Dětičky můžete nalákat na prolézací věž se skluzavkou skoro až do bazénu, střílecí děla, fontánu na pěnové míčky, nafukovací skluzavku, klokana se zavírací kapsou a pro ty nejmenší je tu připraven batolecí koutek. Součástí Hopsária je i bistro s občerstvením.

Ve venkovní části na vás čeká adrenalinová sjezdovka pro nafukovací kruhy a dráha pro šlapací auta, která mohou využít i dospělí. Projížďku na šlapacích autech si navíc můžete zaplatit i mimo areál Hopsária. Autíčko si můžete půjčit na 30 minut nebo třeba na celý den a objet s ním Lipno. (To ale prý nikdo nezvládne:) Jako bonus vám pak obsluha zašle přehled ujetých kilometrů, vaši průměrnou rychlost i mapu, co jste všechno projeli. Prima, ne?

www.hopsarium.eu

Za zážitky do zážitkového parku Zeměráj

Nedaleko Orlické přehrady v Kovářově se nachází jedinečný přírodní zážitkový park Zeměráj. Na ploše 9 hektarů nabízí více než stovku různých her, hlavolamů a dobrodružných úkolů. Děti zde mohou v přírodním prostředí volně běhat, vymýšlet, tvořit a objevovat. V reálně ztvárněném prostředí středověké vesnice obklopené hospodářskými zvířaty se vaše děti mohou zapojit do divadelních programů nebo se vydat na kilometr dlouhou stezku, po které se chodí naboso a která je tvořena různými přírodními materiály a doplněná řadou zajímavých interaktivních stanovišť s úkoly. Vydat se sem můžete, i když prší, jelikož jsou tu k dispozici i kryté prostory.

www.zemeraj.cz

Za pohádkou do Pohádkové kovárny

Vypravte se do Muzea české pohádky v Protivíně a na vlastní oči se přesvědčte, jak to vypadá v pekle, když se čerti žení, nebo jaké to je projít okolo draka, který tu hlídá princeznu. Cestou si můžete nasadit korunku, věneček nebo plášť a stát se opravdovými králi, princeznami a vílami. Projdete tajuplným lesem, kde možná potkáte i Karkulku s vlkem, Jeníčka a Mařenku loupající perníčky, skřítka Šumavouse i Hejkala.

V pohádkové dílně si pak každý může vymodelovat nebo namalovat svoji pohádkovou postavičku, u dvanácti měsíčků pak posedět, utrhnout si nefalšovanou pohádkovou jahůdku a možná si i opéci buřtíka na ohni. Prostě pohádek tu najdete nepočítaně a možná že vám na ně na všechny ani jeden den stačit nebude!

www.pohadkovakovarna.cz

Za krokodýli do Protivína

Do krokodýlí zoo se vypravte za hodně studeného či deštivého dne, protože zde se opravdu pořádně ohřejete. Průměrná teplota se tu pohybuje okolo 36 stupňů Celsia a vlhkost vzduchu je téměř stoprocentní, takže než vejdete, svlékněte si, co můžete. Všichni zdejší krokodýli pocházejí ze soukromého chovu provozovatele zdejší zoo a najdete tu i vážně neobvyklé kousky, jako třeba krokodýlí albíny.

www.krokodylizoo.cz

Za lezením do lezeckého centra Lezetop

Lezecké centrum v Písku patří mezi jedno z největších lezeckých center u nás. Pro děti je tu připravená speciální dětská lezecká stěna a pro ty úplně nejmenší dětský koutek. Na své si tu ale samozřejmě přijdou i dospělí - 1500m2 lezecké plochy, přes 100 lezeckých cest všech obtížností, místnost pro bouldering, bar s příjemným posezením a výhledem do lezecké haly, obchod s lezeckým vybavením a půjčovna se vším potřebným k tomuto sportu. Pořádají tu i lezecké závody určené dětem ve věku od 6 do 15 let.

www.stenapisek.cz

Za vodou do Aquaparku v Táboře

Venkovní bazén nabízí velké dětské brouzdaliště, tobogán a hluboký bazén s mnoha atrakcemi. Jeho provoz je ovšem omezen pouze do konce srpna. I poté si tu ale můžete užít vodní radovánky. Ve vnitřním areálu najdete kromě velkého rekreačního bazénu i dětský bazén a ještě jeden menší pro rodiče. Ohřát se můžete v parních komorách.

www.tzmt.cz/plavecky-stadion


Kam s dětmi: Moravskoslezský kraj
Kam s dětmi: Jižní Morava
Kam s dětmi: Vysočina
Kam s dětmi: Pardubický kraj
Témata: Děti, Kam s dětmi, Hry pro děti, Maminka cestuje, kam s dětm, Badminton, Hopsárium, Buřtík, Vysočina, Moravskoslezský, Deštivé počasí, Tajuplný les, Čech, Malý návštěvník, Trampolína, Krokodýlí zoo, Přírodní materiály, Jižní Čech, Pardubický kraj, Lezecká stěna, Albín, Zážitkový park, Průměrná teplota, Hluboký bazén, Vodní radovánky