Maminka.czZdraví

Kapka naděje opět pomáhá zachraňovat dětské životy.

Reklama 19.  2.  2014
Prezidentka nadace Vendula Svobodová v lednu letošního roku díky pomoci společnosti Penny Market s.r.o. předala dětským oddělením fakultních nemocnic v Hradci Králové a v Plzni finanční dar v celkové výši 1 086 874 Kč. „Díky vybrané částce z prodeje výrobků v Penny Marketech jsme dokázali vybavit onkologická a plicní oddělení nemocnic nepostradatelnými zdravotnickými přístroji, které dětem pomohou v jejich dlouhém boji s nemocemi,“ říká Vendula Svobodová.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na Dětskou kliniku Fakultní nemocnice Hradec Králové putovalo více než půl milionu korun, za které pořídila Kapka naděje diagnostické přístroje na vyšetření astmatického onemocnění a cystické fibrózy. „Hradci jsme darovali i infuzní pumpy, které potřebují především malí pacienti s akutní leukémií. Pro potlačení onemocnění je totiž nutné dodržení naprosto přesného dávkovacího schématu protinádorových léčivých přípravků a v tom je tento přístroj perfektní,“ upřesňuje Svobodová a dodává, že na Hemato-onkologické oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice Plzeň nadace poskytla bezpečnostní monitory sledující vitální funkce a upozorňující na rizikové stavy pacientů.

Všechny zmiňované přístroje pomáhají dětem překonávat jejich potíže. To dokazuje i příběh šestnáctiletého Matěje, který se musel vrátit na Hemato-onkologické oddělení FN Plzeň po 11 letech, a to kvůli relapsu leukémie. „Matěj čeká na transplantaci kostní dřeně a má zavedený dlouhodobý katétr, do kterého je aplikováno mnoho léčiv včetně chemoterapických látek, antibiotik, léků proti bolesti, ale i výživy. Proto je nutné co nejpřesněji sledovat jeho zdravotní stav tak, aby se předcházelo všem možným rizikům. Přesně k tomu slouží monitory, které jsme nemocnici darovali,“ vysvětluje Svobodová, která doplňuje, že chlapec je samozřejmě pod nepřetržitým bezpečnostním dohledem.

Všechny přístroje bylo možné získat díky pomoci od společnosti Penny Market s.r.o. „Spolu s našimi dodavateli a Kapkou naděje jsme se dohodli na konkrétních produktech, z jejichž prodeje byla vybrána finální částka 1 086 874 Kč na pomoc dětem,“ popisuje Daniel Novotný, vedoucí marketingu společnosti Penny Market.

Pomoci můžete i vy

Nadaci Kapka Naděje může podpořit každý. Stačí poslat jednorázovou dárcovskou SMS ve tvaru DMS KAPKANADEJE na telefonní číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč, NF Kapka Naděje obdrží z každé 28,50 Kč.
Novou možností příspěvku je DMS Roční podpora, která zajistí příspěvky pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK KAPKANADEJE na číslo 87 777 a každý měsíc se automaticky odečte částka 30 Kč.

Další informace na www.darcovskasms.cz

Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz