Maminka.czVaše příběhy

Kateřina: Nechtěla jsem kojit...

Iva Endrychová 8.  4.  2016
Kojení je alfou a omegou pro mnoho maminek. Dokážete si představit, že ale existují takové, co kojit nechtějí? Přečtěte si příběh maminky Kateřiny.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Syn to vycítil

V porodnici jsem se bála, jak to tam řeknu. Již na porodním sále se sestry snažily, aby se Tobík přisál, ale on se nepřisál. Spal. Následně to tak bylo celý den až do půlnoci. Většina maminek by se trápila, proč se dítě nechce přisát, ale já se potají radovala. Říkala jsem si, že to nakonec osud vyřešil za mne a Tobísek mě prostě nechce.

Ani druhý den to s kojením nevypadalo slavně, ale nakonec se přisál. A lepšilo se to a lepšilo. Třetí den přišla za mnou sestřička, která mě měla na starosti první den, s úsměvem na rtech mi říkala, jak je šťastná, že jsem se ,,rozkojila", že je to úžasná zpráva. Prý po tom první dni si myslela, že kojit ani nebudu. A najednou takový obrat. Hm, já v duchu trpěla a těšila se domů, že konečně vytáhnu odsávačku.

Kolotoč okolo Tobíska byl tak náročný, že na odsávání nebyl čas. A tak Tobík dál ,,cucal moje prso". Všude jsem četla, jak maminky mají pocity spojení s miminkem a že to je nejkrásnější, co s dítětem zažily.

Nekojím, svět se nezboří!

Blbost! Je to jen jídlo a dost to bolí! Nejkrásnější pro mě bylo a je, když mám Tobíka v šátku.

Připadá mi to, jako by opět byl u mě v bříšku. U toho cítím pocity spojení s mým synem, největší pocit štěstí a lásky, jaký jsem kdy v životě mohla zažít. Děkuji za ty okamžiky!

 
Témata: Vaše příběhy, Kat, Odsávání, Kate, Největší pocit