Maminka.czVýživa a stravování

Každé dítě potřebuje Bifidus BL

Reklama 11.  4.  2011
Probiotika jsou důležitá v každém věku. Zatím často opomíjenou věkovou kategorií je však ta, která je potřebuje nejvíce – novorozenci a děti do 1 roku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co jsou to probiotika?

Probiotika jsou přátelské bakterie, které jsou přirozenými obyvateli zdravého střeva. Mají v těle funkci jakýchsi strážců. Dohlížejí nad tím, aby se škodlivé bakterie nepřemnožily a nepůsobily zdravotní problémy.

Vliv probiotik na správný vývoj imunitního systému

Každé miminko se narodí se sterilním střevem. Až v průběhu prvních měsíců života se mu ve střevech vytváří mikroflóra, se kterou žije celý život. Kojené a přirozeně porozené děti jsou ve velké výhodě, protože u nich brzy začínají ve střevě převládat právě ty „přátelské“ probiotické bakterie: bifidobakterie a později laktobacily. Naopak u nekojených dětí či dětí porozených císařským řezem se ve složení střevní mikroflóry objevuje kromě bifidobakterií také vyšší počet škodlivých bakterií, což s sebou nese řadu zdravotních komplikací. Proto jsou některé kvalitní kojenecké výživy probiotiky obohacovány.

Přátelské probiotické bakterie Bifidus BL

Důležitá je zejména bifidobakterie Bifidus BL, která se přirozeně nachází ve střevě plně kojených dětí, a navíc se tyto bifidobakterie i jejich genetická složka DNA nachází také v mateřském mléce. Bifidus BL prokazatelně pomáhá udržovat zdravou střevní mikroflóru, posiluje přirozenou obranyschopnost a snižuje výskyt průjmů u zdravých kojenců a malých dětí.

Kojenecká mléka BEBA s obsahem Bifidus BL - ta nejlepší OCHRANA pro Vaše miminko

Pokud se maminka rozhodne s kojením skončit, je třeba nahradit mateřské mléko „náhradní" výživou, která nejvíce připomíná mateřské mléko. Dejte svému miminku to nejlepší a přikrmujte jej kojeneckou výživou Nestlé BEBA Pro. Jako jediná na trhu obsahuje živé probiotické kultury Bifidus BL, podobné těm, které se vyskytují ve střevech plně kojených dětí.

Tyto probiotické kultury pomáhají podporovat obranyschopnost organismu v kritickém období odstavení dítěte nebo v době zavádění nemléčných příkrmů, kdy je dítě vystaveno vyššímu riziku výskytu průjmů a infekcí. V kombinaci se směsí tuků LC-PUFA, která je důležitá pro správný vývoj zraku, a směsí bílkovin Opti Pro, získanou speciálním procesem, jsou kojenecká mléka BEBA tou nejlepší OCHRANOU pro Vaše miminko.

Témata: Výživa a stravování, Probiotika