Maminka.czTěhotenství a porod

Kde nakoupit těhotenskou módu?

Kateřina Černá 18.  5.  2011
Jste těhotná a chystáte se nakupovat? Naštěstí se dnes nemusíte omezovat na laclové kalhoty a vytahané triko. Dnešní nabídka je mnohem širší a výběr je tak možná paradoxně ještě těžší. Z čeho všeho můžete tedy vybírat?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jednou z variant, kterou využije nejedna maminka, je koupě z druhé ruky, ať už v internetovém bazaru nebo v tom kamenném. Mnohé nastávající maminky si vystačí například i s tím, co „podědí“ po svých kamarádkách. Je pravda, že těhotenské oblečení moc dlouho neunosíte, obzvlášť pokud plánujete jen jedno dítě a ještě pomalu v sedmém měsíci nosíte své obvyklé oblečení.

Pokud se však rozhodnete zainvestovat, máte před sebou celou řadu možností. Jednou z nich je nakoupit po internetu a nechat si oblečení přivést až domů. To ocení zejména ženy s rizikovým těhotenstvím, kterým chození po obchodech nedělá příliš dobře. Většinou není problém zboží vrátit nebo vyměnit.

Jestliže se vydáte do kamenných obchodů, můžete zvolit rovnou specializovaný obchod jako LENY (Brno) nebo Motek (Praha).

Nákup v těchto obchůdcích má tu výhodu, že by v nich měl být proškolený personál, který se v oblečení pro těhotné vyzná a může vám tak poradit. Nevýhodou bývá jejich obtížnější dostupnost. Tento problém odpadá u větších řetězců, které nabízí mezi svým sortimentem i kolekce pro těhotné. Mezi nejrozšířenější značky tohoto druhu patří C&A, H&M nebo Next. Těhotenskou módu můžete najít i v některých obchodech s kojeneckým zbožím.

Když už budete nakupovat oblečení na těhotenství, je dobré pořídit si i něco na dobu, kdy budete kojit. Kromě klasických podprsenek pro kojící existuje velký výběr halenek, tunik, košil a triček, které vám kojení možná značně zpříjemní.

Budoucí maminky se nemusí omezovat pouze na tuzemsko. Pokud plánujete větší nákupy, rozhodně se vyplatí letět do Londýna. Kromě ještě mnohem většího výběru a příznivějších cen tomu nahrává i současný pokles libry. Navíc vaše kousky budou u nás originální. Když už byste letěla nakupovat těhotenskou módu, určitě by se vyplatilo odvést si i něco pro miminko, kojeneckého zboží za minimální ceny mají v tomto velkoměstě opravdu nepřeberné množství. Jestliže jste již v pokročilejším stádiu těhotenství, nemusíte mít obavy, že by nakupování po Londýně bylo příliš fyzicky náročné, značnou část obchodů tam najdete na jedné jediné ulici.

Na závěr pozitivní zpráva pro ty z vás, kterým se nechce za těhotenské zboží utrácet. Zejména ty z vás, které budete rodit v letních měsících, se dost možná bez těhotenského oblečení zcela obejdete. Mnohé ženy nosí i v posledních měsících před porodem obyčejné bokové legíny a tuniky, případně klasické letní šaty.

Témata: Tuniky, Velký výběr, Mód, Pozitivní zpráva, Specializovaný obchod