Maminka.czKam s dětmi

Kde se děti zabaví v létě, když prší?

Iva Endrychová 9.  7.  2015
V horkých letních dnech je pobyt u vody jasnou volbou pro většinu z nás. Plány nám však může zkomplikovat ošklivé počasí. Kde se tedy s dětmi zabavíte i když vám má dovolená propršet?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Centrum Babylon

Klepněte pro větší obrázek

Liberecký zábavní park nabízí návštěvu Aquaparku se čtyřmi tobogány, vířivkami, divokou řekou a interaktivním vodním hradem. Děti okouzlí Lunapark ve stylu staročeské pouti s řetízkovým kolotočem, autodromem a horolezeckou stěnou. Na chytrou zábavu pro malé i velké zvou populárně vědecká centra IQPARK a IQLANDIA. Při ubytování ve WELLNESS HOTELU BABYLON je navíc vstup do všech zábavních sekcí Centra Babylon zdarma a dítě do 12 let v doprovodu rodiče za pobyt neplatí.

2. Muzeum lega v Praze

Klepněte pro větší obrázek

20 tematických expozic, více než 1 000 000 kostek poskládaných do 2 500 unikátních modelů, herní koutky plné barevných kostek, které zabaví děti a rodiče unesou do mladých let, nabízí Muzea Lega na Národní třídě v Praze. Návštěvníky největšího lego světa v České republice ohromí exponáty vláčků, známých staveb včetně Eiffelovy věže nebo Sochy Svobody, pirátská loď i svět kouzel Harryho Pottera. Na památku si můžete zakoupit oblíbenou stavebnici v Lego obchodě.

3. Techmania v Plzni

Klepněte pro větší obrázek

Na vlastní kůži zakusit fyzikální zákony, poznat říší zvířat, seznámit se s historií průmyslu a techniky mohou děti i dospělí díky stovkám interaktivních exponátů na ploše větší než 7000 m2 Techmanii v Plzni. Nechybí ani 3D planetárium a tematické workshopy a dílny, které hravou formou vysvětlí mnohdy obtížnou náplň školních osnov. Expozice jsou určené dětem již od tří let, ale nudit se nebudou ani dospělí

4. Pohádkový hrad a zámek Staré Hrady

Klepněte pro větší obrázek

Staré Hrady poblíž Českého ráje zvou na výlet do pohádek čaroděje Archibalda I. plný laskavých pohádek a humoru. Hradem od sklepa až po půdu provádí krásná princezna, rozpustilá vodnice nebo dokonce čarodějnice či čertice, které kromě pohádek nabídnou hádanky, soutěže a hry. Rodiče si mohou návštěvu zpříjemnit domácí medovinou.

5. Jojo park v Ostravě

Klepněte pro větší obrázek

Největší zábavní centrum v Moravskoslezském kraji láká děti každého věku na skákací hrad, střílecí děla, AirHockey, šlapací káry či prolézací labyrint se skluzavkami. Pro děti do tří let je vyhrazen kuličkový bazén a herna se speciální měkkou podlahou, mega kostkami či odrážedly. Rodiče zajisté ocení odpočinkovou návštěvu kavárny, kde mohou své ratolesti sledovat při hře díky nainstalovaným kamerám.

6. Pohádková říše Fábula v Kamenici nad Lipou

Klepněte pro větší obrázek

Pohádková říše Fábula zabaví za každého počasí děti i dospělé, kteří se přenesou do pohádkového světa a společně se vydají na cestu kouzelným sklepením. Zde je čeká setkání s živými bytostmi z českých pohádek, tvořivé dílny, divadlo pro děti, mini ZOO, pohádkové bludiště či dřevěný Betlém. Vyhladovělým pocestným nabízí odpočinek a odměnu cukrárna s domácími zákusky a Hostinec u loupežníka Bambitky.

Témata: Děti, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Betlém, Skluzavka, Mini zoo, Fyzikální zákon, Bambi, Cukrárna, Pohádková říše, Liberecký, IQLANDIA, Centr Babylón, Lego svět, Planetárium, Harry, Centrum Babylón, Tobogan, Zábavní centrum, Žába, Zábavní park, Techmania, Loupežník, Lunapark, Babylón