Kdo za to může?

Reklama 6.  7.  2015
S myšlenkou dovolené s partnerem si mnohé z nás představí romantické chvíle při západu slunce, procházky po pláži a pozdní ranní stávání. To vše by se možná odehrálo i na naší letní dovolené s přítelem, kdyby…

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kdyby se Tomáš nechoval jak puberťák a nad dobře míněnými radami delegáta neohrnoval nos. Takhle nás naposledy poučovali ve škole, stěžoval si po úvodním setkání s delegátem hotelu, který nás informoval o programu, místních zvyklostech, možnosti výletů a také o vhodném chování a dodržování pravidel eliminující zdravotní potíže. Ještě ten večer, při procházce městem, si Tomáš vyhlédl malý místní bar a objednal si koktejl s ledem. Já byla obezřetnější, bylo nám jasně řečeno, že místní hospůdky dělají led z vody z kohoutku a abychom předešli nevolnosti, máme se jí raději vyhnout.

Ze sedmidenní dovolené strávil Tomáš většinu času v útulné bílé místnosti jménem WC. Jelikož i deseti metrová vzdálenost z ložnice k záchraně jménem toaletní mísa se někdy rovnala vzdálenosti maratonu, první noc a následující den se koupelna stala Tomášovým novým příbytkem. Nekomentovala jsem to, jen jsem ho vždy soucitně poplácala po zádech, když jsem v plavkách a s kloboukem na hlavě vyrážela na pláž. Pozitivem je, že po návratu z dovolené byl Tomáš o tři kila lehčí. Zpětně patří tento zážitek k častým úsměvným tématům při setkání s přáteli.

Klepněte pro větší obrázek

Kamarádka Jana zase polovinu dovolené strávila s manželem Pavlem v hádce, jelikož místo, aby se věnovali sobě, Pavel měl jako svého parťáka mobil, který ani na chvíli nedal z ruky. Důležité je spojení polovinu dovolené. Co se dělo ostatní dny? Pavel si svého kámoše vzal i na veřejný záchod, a jelikož byl jen v plavkách, mobil si odložil na parapet v jeho blízkosti a odkráčel kupodivu zpět bez něho. Tato krátká nepozornost se mu stala osudnou, jelikož po 2 minutách děsivého zjištění, že je bez něj, už samozřejmě telefon získal nového majitele. Po zbytek dovolené se tak musel obejít bez něj. Jediné, co ho drželo nad vodou, bylo, že tento nový model Iphonu 6 si pojistil proti ztrátě u pojišťovny, takže jeho první cesta po návratu domů vedla do obchodu pro nový.

Historek kamarádek o tom, co se jejím partnerům stalo během letní dovolené, jsem již slyšela nespočet. Kamil v Řecku spadl nešťastně do křoví a jedna z větví mu natrhla šourek, David upravoval nový fotoaparát na stativu, o který následně zakopl a skončil i s ním ve vodě nebo Petr se po dvou skleničkách Rakiji pustil na dovolené do debaty o politice se svými příbuznými a dopadlo to tak, že měl poraněný kyčelní kloub a rameno.

Zkrátka a dobře, muži nám ženám často něco vytýkají. Proč potřebuješ tak velký kufr, kolik párů bot si s sebou bereš? Na dovolené budu řídit výhradně já! Jak dlouho v té koupelně ještě budeš? Ale nenadělají více problémů během dovolené spíše oni? Možná je to zajímavý podklad pro nějaký solidní výzkum. Občas dochází i k velmi kuriózním případům. Skupinka turistů se během prohlídky Barcelony zastavila k odpočinku v  parku. Jeden z party si na lavičku položil foťák, aby dal odpočinout krku. Visící šňůra ale zaujala probíhajícího psa, ten se moc nerozmýšlel, chňapl fotoaparát do tlamy a během několika sekund zmizel v rozpálených ulicích. Tipněte si, kdo to zkonil - muž anebo žena?

Klepněte pro větší obrázek

Můžete hlasovat v soutěži a vyhrát iPad mini nebo cestovní pojištění na rok zdarma. Další zajímavé příklady, co vše se může neopatrným cestovatelům přihodit, najdete na www.kdotozkonil.cz.

Četla jsem, že v rámci cestovního pojištění je možnost si zdarma přivolat psychologa. No, není vyloučené, že já toho využiji. Tento měsíc totiž odlétáme do Francie.