Maminka.czTěhotenství

Kdy a proč byste měla jít na rizikové těhotenství? Tohle jsou hlavní důvody!

Simona Procházková 18.  2.  2021
Jaké jsou nejčastější důvody, proč vás lékaři považují za „rizikovou?“ A co to pro vás vlastně konkrétně znamená? Vysvětlí porodní asistentka Alžběta Samková. Podívejte se na video.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Důvodů k rizikovému těhotenství je spousta. Ať už jsou to zdravotní důvody jako cukrovka, zátěž na ledviny a játra, problémy s vysokým tlakem, nízko posazená placenta, prodělané operace dělohy, tak i další okolnosti, jako je věk ženy nad 35 let, gravidita po umělém oplodnění nebo prodělaný císařský řez,“ vysvětluje Alžběta Samková.

„Rizikové těhotenství znamená, že jste rodička, kterou je třeba mít pod drobnohledem a více se jí věnovat. Proč? Nejdůležitější je zajistit prevenci předčasných porodů a dbát na to, aby nebyla zdravotně ohrožena nastávající matka ani dítě v průběhu těhotenství. Proto je potřeba vše konzultovat a komunikovat s lékařem,“ uvádí Alžběta Samková.

Pořad Víte, že uvádí internetová televize Mall.tv.

Kojicí polštář pomůže už během těhotenství! Podle čeho vybrat ten správný?
Spánek v těhotenství? Jak se vyspat aspoň o něco lépe
12 změn v těle těhotné: Výraznější znaménka, širší boky, neustálé cesty na WC
Témata: Zdraví, Těhotenství, Tipy a rady v těhotenství, Od těhotenství k porodu, Zdraví žen, Porodní asistentka, riziko, rizikové těhotenství, Alžběta Samková, Lékař, Asistentka, Nejčastější důvod, Ledvina, Zdravotní důvody, Mela, Důvod, Zdraví na Heureka.cz

Video