Maminka.czTěhotenství

Kdy si udělat těhotenský test? Záleží na délce vašeho cyklu

Supermámy.cz 29.  11.  2016
Každý měsíc sledujete příznaky a když se nedostaví menstruace, spěcháte do lékárny pro těhotenský test a pak jste zklamaná, že se neukázaly dvě čárky? Zadržte.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mnoho žen, které touží po miminku, si dělají test již v den vynechané menstruace nebo ty nedočkavější již pár dní předem. Často se tak může stát, že jim zejména levnější testy těhotenství opravdu potvrdí, ale bohužel se za pár dní ukáže, že test byl falešně pozitivní.

Kdy je ten správný čas na těhotenský test?

Kde se stala chyba? Většinou šlo o rané potraty, o těhotenství, kdy se vajíčko nestačiĺo zahnízdit a tělo se s tím vyrovnalo tak, že oplodněné vajíčko vyloučilo.

Kdy si udělat test nejdříve?

Máte cyklus delší než běžných 28 dní? Pak si rozhodně nedělejte test dříve než po uplynutí jeho obvyklé délky. A to i v případě, že máte cyklus nepravidelný. Pokud například kolísá mezi 30 a 36 dny, nedělejte si těhotenský test dříve než 37. den. Přečtěte si více informací k tomuto tématu.

Spousta žen, které si přejí otěhotnět, si dělají test už v den vynechané menstruace nebo dokonce pár dní předem. Je pravda, že i ty nejlacinější jim často graviditu potvrdí, ony se radují a další test za pár dní ukáže, že však těhotné nejsou. Co se stalo?

Šlo o rané těhotenské potraty, o graviditu, která by se stejně nepovedla, a tělo se s ní samo vyrovnalo tím, že oplodnění vajíčka vyloučilo. Brát to jako těhotenství a upínat se k němu je vlastně bolestivá chyba.

Více na http://supermamy.maminka.cz/clanek/pro-zeny-super-mamy-materstvi-tehotenstvi-tehotensky-test/432091/kdy-si-udelat-tehotensky-test-zalezi-na-delce-cyklu.html?utm_source=supermamy.maminka.cz&utm_medium=copy
Témata: Těhotenství, Než otěhotníte, Umělé oplodnění, Nepravidelný cyklus, Vaš, Test, Oplodněné vajíčko